Bună ziua. Sporul pentru orele de noapte, sporul de weekend și sărbători legale, cheltuielile cu transportul, intră în calculul pensiei de întreținere? Mulțumesc anticipat!
Ce obligații are executorul judecătoresc înainte de a trece la executarea silită, propriu zisă? Trebuie să trimită o somație? Există un termen pe care dacă debitorul să-l respecte?
La împlinirea vârstei de 18 ani, era încă elev în clasa a XII. Instanța a hotărât ca pensia de întreținere să fie plătită până la vârsta de 26 de ani dacă își continuă studiile. În momentul acesta nu mai este elev. Cum se sistează acordarea pensiei de intretinere!?
Dacă copilul căruia i se plătește pensie de întreținere a împlinit vârsta de 18 ani, nu mai urmează nici o formă de învățământ dar nici nu lucrează, în ce condiții i se sistează plata pensiei de intretinere?
Să înțeleg că salariul net reprezintă doar salariul brut din care sunt debitate dările către stat(cei 42,8%) sau la acesta se adaugă și eventualele sporuri, spor de vechime, spor de noapte, spor pentru zile de sărbătoare lucrate, etc...?!
Pot fi executat silit pentru plata pensiei de intretinere in condițiile în care eu plătesc lunar suma hotărâtă de instanță și o sumă suplimentară pentru acoperirea așa zisei restante de când am fost chemat în judecată și până s-a pronunțat sentința definitivă!? În condițiile în care eu plătesc prin virament bancar în contul indicat de reclamanta suma impusă de către instanță, de ce să fiu executat silit pentru ceva ce plătesc de bunăvoie?!