avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Irina Barta

Activitate Irina Barta

Bună ziua, am o fetiță în vârstă de 17 ani,clasa a XI-a,la liceul frecventa de zi și își dorește să se transfere la frecventa redusă. Este posibil acest lucru din punct de vedere legal având în vedere că nu a împlinit 18 ani?
S-a aprobat ordonanța pentru amânarea plății la utilități pentru abonații casnici?
Discuție Burse elevi
Anul trecut copiii mei au beneficiat de burse sociale în valoare de câte 50lei/lună, deoarece nu s-au cumulat bursele și am optat pentru cele sociale. Eu nu înțeleg care este suma minimă care se acordă pe lună. Adică primăria are dreptul să acorde ce sumă vrea ea pe lună sau există un minim hotărât de lege? Adică eu găsesc pe ziare sume mai mari decât am primit noi. Există o sumă minimă? Sau totul e stabilit de primării?
Erau doi agenți de la politie.

Nu am fost informată corect care este procedura deoarece se cunosc cu persoana care mi-a adus injurii presupun. Mi s-a spus că pot face plângere. Am fost la politie a doua zi și am făcut o plângere pe care mi-a dictat-o un domn polițist și deși le-am spus cum s-a întâmplat nu a fost consemnat în plângere. Pe urmă mi-ai spus că polițistul nu poate fi luat ca martor și de aceea nu s-a specificat prezența lui. Și că la audiere persoana care m-a jignit nu a recunoscut și nu au dovezi că e adevărat. Oare pot depune o altă plângere în care să specific mai clar totul?
Bună ziua! Am o întrebare referitoare la perioada în care se poate face o plângere la politie împotriva unei persoane care mi-a adus injurii? Este un termen legal adică o limită de timp în care se poate depune plângerea? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Partaj divorț
Mulțumesc mult pentru răspunsul dvs!
La decesul mamei fostului meu soț acesta a intrat în posesia unei părți din casă având mai mulți frați. Au vândut împreună această casă iar cu o parte din banii dobândiți am cumpărat un apartament (contract vânzare cumpărare) care este pe numele amândurora. Am divorțat dar nu am făcut încă partajul. Fostul meu soț mă amenință într-una că mă dă afară din casă deoarece a cumpărat-o cu bani obținuți din vânzarea moștenirii. Vreau să știu dacă are dreptate sau la partaj apartamentul este de fapt un bun comun?