avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate Narciss22

Activitate Narciss22

Răspuns la discuția Executare silită
Va multumesc pentru opinie, dar un sfat este binevenit. Chiar dacă sunt licențiat în drept, am lucrat mai mult pe penal decât pe civil și nu cunosc substraturile, mai ales pe partea de executare silită.
Buna ziua. In cursul anului 2014 s-a demarat o executare silită împotriva mea si a mai multor angajați în baza unui titlu executoriu din 2011 (sentinta civila), executorul respectiv fiind din alt judet. Precizez ca din 2011 sau din 2014 si pana in luna noiembrie a anului 2018, nu am primit nicio hârtie în acest sens, neștiind macar ca s-a demarat această executare silită. In luna noiembrie 2018 am primit toate hârtiile de la executor (alt executor decât cel inițial, care nu era competent) si bineinteles ca am formulat o contestatie la executare invocând prescriptia dreptului la executare silită. In prezent, am primit întîmpinarea de la avocatul lor prin care ei invocă faptul că nu au putut să-mi comunice nicio hârtie întrucât exexutorul judecătoresc inițial nu era competent. Eu am aflat ca a fost demarată această executare din 2014 abia acum, nefiindu-mi comunicat nimic In acest sens.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul in care debitorul nu deține bunuri urmaribile pe raza curții de apel in care avea competenta executorul inițial, nu se poate solicita in cazul lui transferul executarii la momentul respectiv (2014 sau 2015 in cazul acesta) la un executor competent? Este acesta un motiv legitim ca sa nu-mi fie comunicate documentele pentru executarea inițiata in 2014? ( as dori o bază legală) . Consider că este neglijența creditorului in speța asta.
2. In raspunsul privind întâmpinarea lor, pot invoca prevederile art. 667 din C.pr.civ. (sancțiunea nulitatii executării pentru necomunicarea titlului de executare si a somatiei)?
Răspuns la discuția Vanzare teren fara acces la drum
Ok. Va multumesc mult pentru lămuriri.
Răspuns la discuția Vanzare teren fara acces la drum
Nu am servitute de trecere, dar consider absurd faptul că nu pot dezmembra terenul respectiv. Nu inteleg ratiunea juridică pentru acest aspect si as dori o bază legală în acest sens. Ma gandesc sa formulez o acțiune în instanță pe tema asta.
Buna seara. Detin o suprafață de teren de 6000 de mp intr-o comună. Precizez ca nu exista nicio cale de acces public catre terenul meu, trebuie să trec prin terenurile altor persoane ca sa ajung la mine. Eu doresc sa vand terenul meu la două persoane diferite, însă primaria m-a informat că nu pot sa dezmembrez terenul respectiv întrucât nu am acces la drum. Care ar fi baza legală pentru imposibilitatea acestei dezmembrari si ce solutii imi sugerati?
Răspuns la discuția Întoarcerea executării silite
Ok. Va multumesc pentru răspunsuri!
Buna ziua. Pot solicita in cadrul unei contestații la executare formulate de mine si întoarcerea executării silite in eventualitatea in care am câștig de cauză? Am formulat si depus deja contestația, însă ma gandesc sa formulez si o cerere completatoare prin care sa solicit intoarcerea executării silite întrucât a fost înființată o poprire asupra veniturilor mele. În acest caz, daca am achitat taxa de timbru judiciar pentru contestatie, va trebui să mai achit alta taxa pentru solicitarea privind întoarcerea executării silite in acelasi proces?
Buna ziua. În cazul în care eu, în calitate de persoana fizica si fara sa desfășor o activitate economica, am vandut un tractor personal pentru o sumă de peste 20.000 euro, trebuie să mai achit tva statului? Dacă da, ce procent ar însemna acest tva?
Buna ziua. Am auzit zvonuri cum că în prezent nu se pot inmatricula in Romania mașinile prevăzute cu euro 6. Am cumparat recent o asemenea masina din Italia, mai ai exact un vw polo, și nu stiu exact cum sa procedez.
Doresc si o bază legală în acest sens. Va multumesc!
Răspuns la discuția Abuz executor judecătoresc
Fosta mea soție a facut deja contestatie la executare pentru prescriptia dreptului la executare, însă poprirea pentru conturile mele a venit ulterior. Cum sa procedez? Eu nu am calitate de debitor si contestația e depusă deja la judecătorie. Precizez ca toate hârtiile de poprire sunt pe numele fostei mele soții, deși eu sunt titularul acestora.