avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate UnuOarecare

Activitate UnuOarecare

Aș vrea să știu și eu ce pot face să mă scap de un autoturism abandonat de fostul bărbat al lui mama. Practic când casa i-a luat foc au ars și actele mașinii care este (sau era) înscrisă pe numele lui! El a plecat la muncă în Germania și nu s-a mai întors "acasă" dar mașină a rămas în curte și stă acolo și ruginește de vreo 4 ani! Ce-aș putea face să mă debarasez de ea?!
Salutare. As dori sa stiu si eu daca conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului este considerata infractiune din culpa sa nu?
Salutare. As dori sa ma lamuresc si eu cum e cu starea de recidiva. Am executat o pedeapsa de 4ani si 8luni si am fost eliberat in 2008 dar nu am făcut reabilitarea judecătorească iar acum am fost prins baut la volan. As dori sa stiu daca acest lucru activează starea de recidiva. Au trecut 15 ani de atunci iar codul penal nu specifica un termen anume! Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Salutare! Am primit 2 amenzi de la poliția locală (pe care am refuzat să le semnez) în data de 21 noiembrie 2021, amenzi care nu mi-au fost notificate in termen de o luna cum spune legea. Aceste amenzi mi-au fost încărcate la impozitul local. Aș vrea să știu cum pot anula aceste amenzi deoarece nu am pv de contravenție, sau daca le pot anula având în vedere depășirea termenului in care puteam fi notificat?
salutare! as vrea sa stiu daca in cazul unei cereri de reabilitare judecatoreasca este nevoie de un avocat sau ma pot reprezenta singur. intreb asta deoarece as vrea sa evit aceasta cheltuiala pe care nu mi-o mai permit a doua oara. am mai facut-o odata dar dupa ce mi-a luat banii mi-a spus sa renunt deoarece nu o sa o primesc (nr. reabilitarea) asta dupa ce mi-a luat banii. va multumesc anticipat!
Discuție Titluri de stat
As vrea sa știu si eu daca e posibil sa modific contul in care primesc dobânda la titlurilre de stat achiziționate prin posta româna. Când le-am cumpărat am dat un cont dar as vrea sa inchid acel cont deoarece nu-mi mai este folositor
Este posibil să schimb iban-ulin care primesc dobânda folosit la cumpararea titlurilor de stat?
Bună ziua. Aș vrea să știu în ce condiții aș putea obține custodia nepoatei mele careia i-au decedat ambii părinți. Precizez că în prezent se afla în plasament familial. Eu sunt unchiul fetiței (fratele tatălui). Vă mulțumesc!