avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Noah16

Activitate Noah16

Buna seara. Nu exista o foaie doveditoare de inchidere. Depuneti cererea in dublu exemplar si luati numar de inregistrare si pe cererea care ramane la dumneavoastra.

Corina271 a scris:

Foaia aceea doveditoare că am inchis alocația in Romania cei de la Ajpis îmi dă pe loc sau durează câteva zile?

Buna seara.
Am o hotarare definitiva pentru recuperarea pensiei alimentare din Spania. Hotararea este pronuntata in fractie 1/3 din venitul net. Spania, refuza primirea cererii trimisa de Ministerul Justitiei Roman conform Regulamentului 4/2009 intrucat nu este specificata suma. Ba, mai mult, desi avem o hotarare cu autoritate de lucru judecat, Ministerul Roman ne spune sa obtinem o ALTA hotarare. Ce as putea face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Revizuire dupa CEDO.
Daca s-a casat hotararea initiala de la fond, la tribunal, se admit orice tip de probe sau numai inscrisuri? In recurs zice doar proba cu inscrisuri.
Reprezinta expertiza un inscris? La urma urmei este declaratia unei parti si nu un document prin menirea lui (in cazul de fata un document in urma unei audieri).
Multumesc.
Buna ziua.
Daca am castigat la CEDO pe art. 3 si 8 si introduc revizuirea ce obtin?
Care sunt pasii procesului dupa ce secadmite revizuirea?
Se mai administreaza probe noi?
Despagubirile CEDO acordate unui minor cine le gestioneaza?
Sunt date parintelui care a castigat sau dgaspc-ului pana la 18 ani a copilului?
Discuție Revizuire CEDO
Revizuirea dupa castig CEDO se poate face doar dupa publicarea in monitorul oficial?
Daca nu se publica in termen de 30 de zile cum prevede legea, care sunt sansele revizuirii totusi?
Daca mama si copilul locuiesc in Romania, dar in Italia mama a fost decazuta din drepturile parintesti si tatalui i s-a incredintat copilul, cum se pune in executare aceasta hotarare?
Ce efecte are decaderea din Italia pe teritoriul Romaniei?
Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita minori
Eu inteleg asa:
Ca executorul pe care il angajează creditorul nu mai trebuie sa meargă in instanta sa obtina încuviințarea....(adica fix ce se intampla pana in dec 2016) cand executorul primea hotărârea legalizată si te soma fara sa mai meargă el in instanta si sa ceara încuviințarea asa cum are acum obligatia.....


Apasati pe raspunde, nu citati inutil !
Ce trebuie sa inteleg din acest text?

Înapoierea copilului

(1) Înapoierea copilului prevăzută la articolul 40 alineatul (1) litera (b), care rezultă dintr-o hotărâre judecătorească executorie pronunțată într-un stat membru este recunoscută și executorie într-un alt stat membru fără să fie necesară încuviințarea executării și fără să fie posibil să se opună recunoașterii sale în cazul în care hotărârea a fost certificată în statul membru de origine în conformitate cu alineatul (2).
Chiar dacă dreptul intern nu prevede caracterul executoriu de drept al unei hotărâri prin care se dispune înapoierea copilului, instanța de origine poate declara hotărârea executorie, fără a aduce atingere unei eventuale căi de atac.
Multumesc!