Bunica mea are un teren care in urma cadastrarii sistematice a fost trecut de Primarie in UAT nu i-a mai fost atribuit ei desi in cadrul Primariei exista un titlul de proprietate in acest sens. De ce nu s-a tinut cont de el, nu stiu sa spun. Cert este ca, in urma acestei cadastrari sistematice terenul de 500 mp al bunicii a fost grupat alaturi de alte 2 intr-o parcela de 1600 mp cu mentiunea cu PROPRIETARI NEIDENTIFICATI. O vecina de rozor a facut in decembrie 2023 o dezmembrare a 900 de mp din lotul de 1600 mp numai ca indicatiile/ documentele date firmei de cadastrare sunt gresite si dupa vanzarea terenului de 900 mp la punerea in posesie a noului proprietar ne-am trezit ca s-a intrat cu 300 mp peste terenul bunicii mele. Functionarii primariei mi-au spus ca "doamna care a facut dezmembrarea a fost mai iute de picior" si daca vreau imi da restul de teren intr-o alta locatie. idee refuzata categoric de bunica mea, avand in vedere ca are toate documentele doveditoare ca terenul ei este acolo si sub ce forma. Acum, intrebarea mea este, pot rezolva problema pe cale amiabila cu noii propritari si daca DA, sub ce forma avand in vedere ca exista un contract de vanzare cumparare si o carte funciara intrate deja in circuitul civil? Sau trebuie sa deschid proces si sa cer corectarea acestei greseli ACCEPTATA de Primarie (ca sa fiu draguta in a exprimare) doar in instanta?
Buna ziua! Bunica mea a castigat in instanta un teren, mostenire de la bunicul ei. Sentinta definitiva a fost data in 2006, iar de atunci Primaria nu a procedat niciodata la punerea in aplicare a deciziei instantei si emiterea titlului de proprietate. La vreo 6 luni dupa ce sentinta a ramas definitiva o comisie de la Primarie, formata din 2 angajati si un politist, a mers la bunica mea pentru o punere in posesie partiala (spun asta pentru ca procesul verbal de punere in posesie a fost intocmit pe un nume gresit, adica pe numele celui de la care bunica mea a mostenit terenul si in realitate nu i s-au restituit decat 380 mp in loc de 500 mp cat prevede sentinta). Adica gardul nu a fost tras la limita celor 500 mp, ci au ramas 120 mp in curtea vecinului care foloseste terenul, fara niciun drept, si astazi, Eu am aflat despre aceasta poveste abia acum 2 ani, cand am si inceput demersurile la Primarie pentru a cere respectarea sentintei si punerea ei in aplicare, timp in care functionarii nu au miscat niciun deget. Intre timp am aflat ca in octombrie 2006, cand a fost acea "tentativa" de punere in posesie la fata locului nu a fost prezent niciun executor judecatoresc. In acest context, as vrea sa imi spuneti, va rog mult, daca mai pot chema un executor judecatoresc sa pun in aplicare sentinta, asa cum a fost ea data de instanta sau, avand in vedere ca au trecut deja 18 ani, termenul de punere in aplicare a sentintei s-a prescris si trebuie sa merg in instanta sa deschid un nou proces pentru a putea aduce un executor judecatoresc ?
Imi cer scuze daca povestea este mult prea lunga! Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am si eu o problema cu intocmirea unui dosar de obtinere a unui titlu de proprietate. Bunica mea a castigat acel teren in instanta printr-o decizie definitiva si irevocabila in 2006 iar atunci Primaria a venit sa constate si au facut punerea in posesie. Numai ca, la vremea aceea, bunica mea nu a primit niciun original de la Procesul Verbal de Punere in Posesie, ci doar o copie xeroxata. Si de atunci se tot chinue (16 ani), sa obtina titlul de proprietate, care inteleg ca nu se poate elibera in lipsa acestui document in original. Am vorbit la Primarie dar cei de acolo nu vor sa recunoasca faptul ca exista si la ei la dosar un original al Procesului Verbal de Punere in posesie. Mai mult, au refuzat sa ne scoata dosarul din arhiva.
Acum, citind in lege inteleg ca cei de la Primarie trebuiau sa trimita dupa intocmirea procesului verbal de punere in posesie documentele la OCPI, lucru pe care nu l-au facut. Sau am inteles eu gresit?
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pasi sa urmez pentru obtinerea unui Proces Verbal de punere in posesie in original (originalul care i se cuvenea bunicii mele) sau macar un duplicat ca sa putem duce mai departe acest demers care treneaza deja de 16 ani.
Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine cu o indrumare, sfat? As vrea sa schimb certificatul de nastere al bebelusului asa incat la rubrica tata sa nu fie trecut niciun nume ( sa apara liniuta). Mentionez ca in acest moment copilul este pe numele sotului, dar copilul nu este al lui. Cu sotul sunt in proces de divort. Cum ar trebui sa procedez? Este nevoie neaparat de proces daca suntem amandoi de acord sa schimbam certificatul de nastere al copilului? Va multumesc