avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate Ccnbooks

Activitate Ccnbooks

Buna ziua! Am o intrebare. As vrea sa cumpar de la cineva o proprietate. As vrea sa stiu daca se poate proceda in felul urmator:

- eu nu voi plati initial nimic pe proprietate cu clauza contractuala ca in 12 luni ma oblig sa achit integral proprietatea deci o ipoteca

- se poate sa vand in timpul cat am ipotecata proprietatea? Sa achit suma catre cel care mi-a vandut imobilul si sa se ridice ipoteca in aceeasi zi?

Multumesc!
Buna ziua! Intentionez sa lucrez in regim de consignatie cu o PF. Aceasta imi va oferi spre vanzare anumite bunuri. Ce obligatii fiscale, dar si contabile as avea eu ca si societate comerciala? Multumesc!
Răspuns la discuția Intrebare despre creditare
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua! Am o societate comerciala la care sunt asociat unic. As dori sa creditez societatea si nu stiu daca pot sa o creditez prin virament bancar din cardul personal in contul societatii. As vrea sa stiu daca se poate vira in contul societatii o suma in acest fel. Multumesc!
Răspuns la discuția Nelamurire insolventa
Si in cazul in care banca are inscrisa la masa credala o suma si restul inafara planului banuiesc ca oricum valoarea imobilului va merge la banca pt achitarea completa in cazul in care exista ipoteca.Oricum multumesc mult pt ajutor! O sa ii comunic respectivului cele aflate aici.Multumesc!
Răspuns la discuția Nelamurire insolventa
Multumesc mult pt raspuns! Da imobilul a fost achizionat prin credit de la banca si practic este peste 60% din masa credala aceasta creanta, cum am mai spus.Si daca se dispune vanzarea imobilului inainte de a se cere falimentul societatii? De exemplu societatea se hotaraste sa vanda imobilul pentru a lichida datoria catre banca? Ce se intampla in cazul acesta cu restul care ramane din ce s-a incasat pe imobil presupunand ca dupa ce achita datoria catre banca, companiei ii mai raman bani? Ramamne in insolventa cu ce a mai ramas din masa credala?
Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa plateasca planul esalonat asa cum era prevazut, in momentul de fata compania nu isi mai permite sa plateasca bancii conform planului.Mentionez ca societatea are un imobil in patrimoniu luat prin credit de la banca.Nelamuririle sunt urmatoarele:

-in cazul in care nu mai poate plati conform planului, banca cum procedeaza? dispune vanzarea imobilului pentru recuperarea creantelor? si ce se intampla cu compania, daca de exemplu banca vinde imobilul?mai trebuie mentionat ca valoarea imobilului este mai mult de 60% din masa credala.Firma intra in faliment? sau dupa vanzarea si recuperarea creantei bancare poate continua activitatea?
-in cazul in care compania decide de bunavoie sa scoata imobilul la vanzare si l-ar vinde acoperind 60% din masa credala, procedura continua?

Multumesc anticipat!
Buna seara! Am infiintat recent o companie(SRL) care se ocupa cu comerțul online.As vrea sa achizitionez de la furnizori din UE anumite produse.Am citit si stiu ca exista un cod tva special pentru tranzactii UE.Mentionez ca societatea mea este neplatitoare de TVA.este obligatoriu sa imi obtin codul tva special? Stiu ca exista niste praguri dar nu sunt foarte sigur.mi-ar fi de folos putin ajutor.multumesc!