avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate mi12

Activitate mi12

Art. 269 alin. (4) CPP: Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expira la sfârșitul primei zile lucrătoare care urmează.

Niciun termen nu se poate împlini într-o zi de weekend.
Buna ziua,

Am o intrebare in ceea ce priveste ziua eliberarii efective a unei persoane careia i-a fost admisa cererea de eliberare conditionata de catre instanta miercuri, pe 20 februarie (si comunicata institutiei de detinere in aceeasi zi hotararea).
Avand in vedere calculul termenelor, persoana va fi eliberata luni, pe 25 februarie sau marti, pe 26?
Buna ziua,
Cheltuielile de judecata din cadrul unei sentinte penale pot fi achitate exclusiv la sediul ANAF din orasul de domiciliu mentionat in buletinul persoanei sau se pot achita si in Bucuresti, chiar daca persoana in numele careia se achita are domiciliul in alt oras?
Multumesc anticipat!
In cazul in care persoana care trebuie sa achite cheltuielile de judecata nu are domiciliul mentionat in buletin in Bucuresti, insa cauza a fost judecata de catre Judecatoria Sector 6, cheltuielile de judecata nu se pot achita la ANAF in Bucuresti, ci doar in orasul de domiciliu al persoanei?
Avocatul din oficiu se acorda indiferent de pedeapsa si de infractiune?
Buna ziua!

In cazul obtinerii unui aviz favorabil din partea comisiei din cadrul unitatii de detentie in ceea ce priveste eliberarea conditionata, cererea catre instanta va trebui depusa de catre condamnat sau se trimite automat de la comisie? Iar, in cazul in care trebuie depusa de catre condamnat, este obligatorie reprezentarea acestuia de catre avocat?
Nu s-ar considera ca nu exista “buna-credinta” mentionata in cadrul conditiilor liberarii conditionate, din moment ce s-a depasit termenul de 3 luni? Sau buna-credinta se raporteaza la momentul depunerii cererii?
Si, in cazul in care termenul de 3 luni a trecut, insa, din motive care imi scapa, nu s-a facut executarea silita pentru aceasta suma, dovada platii acestora va avea aceeasi valoare probatorie in fata instantei, nu?
Buna ziua!
In cazul in care se doreste achitarea cheltuielilor de judecata in perioada in care inculpatul deja a inceput executarea pedepsei privative de libertate (se afla fizic in penitenciar), acestea pot fi achitate de catre o terta persoana, in numele lui? Este necesara o procura in acest sens sau alte acte/mentiuni aditionale, pentru a se dovedi ca se achita in numele sau? Multumesc!