avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate lukian

Activitate lukian

Buna ziua, am încheiat un contract de prestări servicii medicale pe P.F.I. cu un S.R.L. ! Acest contract a fost încheiat în octombrie 2017 iar în ianuarie 2018 s-a anexat acestui contract o anexă cu sumele plătite pentru serviciile prestate ( 6000 Ron plus taxe pentru serviciile prin casa de asigurări și un procent din cele cu plata ) ! Contractarea cu casa de asigurări s-a făcut începând cu data de 1februarie ! Am facturat pe 15 martie suma incluzând 6000ron plus taxele pfi iar beneficiarul contractului nu vrea să îmi plătească aceasta sumă ci dorește să îmi achite mult mai puțin solicitand schimbarea facturii ! Nu sunt de acord cu continuarea contractului în această situație !!! Ce posibilități am de a încheia colaborarea unilateral fara a fi obligat să respect termenul de 30 zile lucrătoare de anunțare a încetării contractului ???
pe site-ul MINISTERUL AFACERILOR INTERNE , DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE sunt specificate in sectiunea informati utile/evidenta persoanelor/documente necesare/Dovada adresei de domiciliu urmatoarele:
''DOCUMENTE NECESARE:
a) acte încheiate în conditiile de validitate prevazute de legislatia româna în vigoare;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire în spatiu, însotita de unul din documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe proprie raspundere a solicitantului, însotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil si faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la literele a) si b). Pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza înscris în Registrul agricol.

Declaratia de primire în spatiu poate fi data în fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.”
[ link extern ]
la punctul c) se mentioneaza posibilitatea completarii unei declaratii pe propria raspundere si efectuarea de catre politie a unei verificari care sa ateste faptul ca locuiesc aici ! Nu pot utiliza aceasta mentiune pentru eliberarea buletinului?
Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si unchiul meu nu au deschis succesiunea si nu detin certificate de calitate de mostenitor ( mi s-a spus de la notar ca acesta nu mai poate fi obtinut dupa mai mult de 1 an de la decesul bunicului ) ! Mentionez ca pe toata durata existentei am avut domicilul in acest imobil,impreuna cu tatal si bunicul meu !
Imi puteti spune care este procedura de obtinere a cartii de identitate tot aici, si documentele necesare? Va Multumesc Anticipat !
Răspuns la discuția Preluare/predare casierie
Va multumesc mult pentru toate informatiile furnizate ! Astazi presedintele asociatiei a preluat prin proces verbal toate documentele , prezenta a fost si o doamna care se ocupa de alta asociatie care a confirmat corectitudinea incasarilor/platilor facute de mama mea !
Răspuns la discuția Preluare/predare casierie
Pana la acest moment mama nu a fost contactata de catre nimeni sa predea documentele, desi nu s-a mai prezentat la sediul asociatiei de locatari pentru a face incasari / plati ! Maine dimineata il va suna din nou pe dl. Presedinte . Speram ca acesta va accepta sa preia documentele !
Stie cineva cam cat costa predarea documentelor prin executor judecatoresc si care este procedura?Mama va trebui sa platesca pentru predarea documentelor sau asociatia de locatari?
Va multumesc mult pentru sfaturi si ajutor !
Buna ziua! Mama mea a intrat intr-o incurcatura cu o asociatie de locatari din Mun. Curtea de Arges !
Administratora ( prietena de familie ) a predat mamei mele printr-un proces verbal simplu (nu notarial , fara stampila asociatiei ) registrul de casa, chitantierele si un sold faptic de 80 lei , pentru ca mama mea sa ii tina locul ca si casiera pe o durata de 1-2 saptamani, timp in care dna.
Administratora va lipsi datorita unor probleme medicale . In prima saptamana mama mea a incasat la sediul asociatiei sume datorate de catre locatari,le-a inregistrat in registrul de casa si a facut plati catre furnizori ! In aceasta saptamana a incercat sa contacteze Administratora dar aceasta nu i-a raspuns la telefon, mama mea afland ca de fapt aceasta nu mai are de gand sa ocupe aceasta functie in cadrul asociatiei si ca mama mea ar trebui sa efectueze calculul contabil al asociatiei !
Mama mea ar dori sa predea actele primite de la Administratora, dar Presedintele asociatiei refuza acest lucru declarand ca el "nu le are cu contabilitatea '' ! Mentionez ca mamei mele, desi i s-a promis , nu i s-au facut formele legale de catre Asociatie !
Va rog sa imi spuneti ce am putea face sa iesim din aceasta situatie neplacuta in care mama mea a intrat din dorinta de ajuta o cunostiinta !
Mama mea are vre-o raspundere legala ?
Daca domnul Presedinte al asociatiei nu doreste sa preia documentele prin proces verbal de predare-primire, unde le poate duce mama mea ?
Va Multumesc Anticipat !
Buna ziua!Cum pot afla daca firma la care lucrez mi-a platit contributiile la stat,firma avand unele probleme financiare!Am intrebat contabila si imi spune ca nu stie,sa astept 1 luna pana vine colega dumneaei din concediu!Exista vre-o modalitate prin care eu pot afla daca mi s-au platit asigurarile,medicala,contributia la pensie,etc. ?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In loc sa multumiti, faceti atmosfera neplacuta ca sa nu spun altfel.Ma refer la persoana care observ ca daca primeste raspuns se supara.
Parerea mea este ca cel mai bine era sa nu va raspunda nimeni pt ca ... nu stiti sa spuneti multumesc.
Consultatile juridice se platesc si nu sunt gratis si chiar incepe sa imi para rau ca am ajutat unii oameni ( nu ma refer la dvs).
Puteati foarte bine sa mergeti la arhiva instantei si sa va plimbe asa cum vad ca se intampla cu unii oameni ( justitiabili).
Un lucru este bun din toate acestea.Mila o scot din uz.

avocat Claudiu Lascoschi

In caz ca aveti deficiente vizuale al 3-lea post de la acest topic va spune ceva?
Aveti in totalitate dreptate domnule consilier,tocmai de aceea am spus TOPIC CLOSED ,deoarece am considerat raspunsul doamnei avocat concis,la obiect,si extrem de lamuritor,iar celelalte post-uri nu-si au rostul...mai ales ca nimeni altcineva nu a adresat alte intrebari referitoare la cazuri asemanatoare sau ceva de genul acesta.Pe mine personal mai mult m-au ametit,decat m-au lamurit.ce nu face lumea pentru rating :| .
V-am spus...faptul ca se face referire la altceva,decat ce-am intrebat eu,imi arata ca nu se citeste intrebarea...si se raspunde doar de dragul de a raspunde. ''Altceva, referitor la domiciliu: de ce nu mai are drept de domiciliu acolo unde e deja? '' ---> pentru ca domiciliul care-l are in buletin momentan este pe adresa proprietatii mele personale(unde tatal meu cat si ea au avut contract de inchiriere care a expirat acum 7 luni ) si nu vreau sa am probleme eu,din cauza ei...nu ea din cauza meaStiu sigur ca nu si-a schimbat buletinul ptr ca se primesc pe adresa aceasta extrase bancare sau ce-or fi ca nu am deschis plicurile de la un card de credit deschis la 15februarie (dupa spusele bancii,2 luni dupa pronuntarea sentiintei de divort) .''''Privitor la serviciul doamnei, scopul dv. e sa-i faceti rau?'''----> Nu,scopul meu este sa respect legea si sa-mi protejez proprietatea si drepturile mele.Nu cred ca dvs va convine sa aibe cineva buletinul pe adresa dvs.Eu avand statut de PFA nu pot deconta utilitatile cat timp exista si altcineva cu acelasi domiciliu.

''Insa... ce faceti cu hotararea investita? Unde va duceti cu ea? Cum obtineti modificarea numelui fostei?'' Bune intrebari...astea-s intrebari la care se putea raspunde..desi recunosc ca nu le-am adresat,pentru a nu va rapi din timpul dvs liber.