avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort definitiva si executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort definitiva si executorie

Buna ziua!!!As dori si eu sa stiu ce trebuie facut pentru a obtine o hotarare de divort definitiva si executorie.Tatal meu a divortat,obtinand decizia judecatoareasca in care e specificat ca fosta sotie sa revina la numele de familie anterior.Aceasta nu si-a schimbat buletinul (numele si nici domiciliul) si am vrea o hotarare de divort definitiva si in special executorie.Mentionez ca termenul de depunere al recursului a expirat de 2 luni de zile.Daca se poate sa imi spuneti ce acte trebuiesc depuse si unde dar si eventuale taxe ce trebuiesc achitate.Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
lukian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 21 Martie 2008
In cazul d-voastra,hotarirea,daca nu a fost recurata in termenul legal de recurs,inseamna ca este definitiva si irevocabila si pe cale de consecinta executorie.In aceasta situatie,trebuie sa asteptati sa se redacteze hotarirea si sa vi se comunice(redactarea dureaza cam o luna de zile),iar o data primita aceasta trebuie legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" la judecatoria unde s-a judecat cauza.Platiti 2 ron taxa timbru si 0.3 ron timbru judiciar pentru legalizare si o investiti si cu formula executorie(4 ron taxa timbru si 0.3 ron timbru judiciar).Se scoate dosarul de la arhiva(cu specificarea ptr. legalizare),ptr. a se verifica daca e definitiva si irevocabila,se depune cererea la registratura,dupa ce s-a luat acordul de principiu pe cerere de la judecatorul de serviciu .Puteti sa depuneti ambele cereri o data(legalizare si investire cu formula executorie).
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
ALICE STRECHEANU, Avocat
Va multumesc!!!
Daca hotararea este definitiva si irevocabila mergeti acolo unde a avut loc judecata ( prima daca au fost doua) la arhiva si sa aveti nr de dosar sau hotararea comunicata pentru legalizarea hotararii sau vorbiti cu avocatul care a acordat asistenta juridica in cauza sa se ocupe el.
Sa aveti coli de hartie daca mergeti cu mama si vedeti ca ea face cererea, nu copilul.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca hotararea este definitiva si irevocabila mergeti acolo unde a avut loc judecata ( prima daca au fost doua) la arhiva si sa aveti nr de dosar sau hotararea comunicata pentru legalizarea hotararii sau vorbiti cu avocatul care a acordat asistenta juridica in cauza sa se ocupe el.
Sa aveti coli de hartie daca mergeti cu mama si vedeti ca ea face cererea, nu copilul.

avocat Claudiu Lascoschi

?????????mama?ce mama? :)) nu e mama mea...era vorba despre tatal meu,si am primit raspunsul de la dna avocata!!!
Daca s-au judecat si in recurs, nu asteptati comunicarea (in recurs, nu se comunica), mergeti la instanta de fond (judecatorie) si urmariti dosarul pentru a putea legaliza si investi hotararea.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva prin nerecurare Adrian T Adrian T Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort definitiva si executorie GIGI_DITA GIGI_DITA Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am primit o hotarare de divort definitiva si executorie fara termen de executare. Ce trebuie sa fac pentru a o legaliza? ... (vezi toată discuția)
Hotarire divort mary__ mary__ am doi copii ....sint in divort cu fostul sot un copil este la mine, celalalt la sot. azi am primit hotarirea de divort,si am fost instiintata ca ambii copii ... (vezi toată discuția)