avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate nicolaie.s

Activitate nicolaie.s

Buna ziua,

Stiu ca nu este corect, dar este legal ca o firma sa ofere bonuri de masa de valoare diferita (ex:15 lei pt indeplinire target vanzari vs 9 lei) in departamente diferite? Cei care lucreaza in productie, neavand target, nu cumva sunt discriminati daca primesc bonuri de 9 lei?
O părere măcar, va rog!
Consiliul local Suceava a adoptat HCL 333/25.10.2017 in care se prevede ca "4. Articolul 7 se completează prin introducerea alin. (4), cu următorul cuprins:
'( 4) Este interzisă parcarea autovehiculelor aparținând societătilor comerciale pe spatiile de orice fel dintre blocuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Suceava"
Intrebarea mea este: HCL poate fi considerata abuziva si discriminatorie, considerand ca politia locala va amenda doar utilizatorii auto inscriptionate, fara sa ia masuri impotriva celor cu masini neinscriptionate (neavand nici o metoda prin care sa constate daca e auto personala, sau "pe firma")? Daca da, cum si unde poate fi atacata HCL respectiva? HCL poate fi gasita integral pe site-ul primariei Suceava!
Răspuns la discuția desfiintare post
Concluzia ar fi ca angajatul trebuie sa fie multumit ca are un loc de munca in continuare!
Multumesc tuturor pentru interventii!
Răspuns la discuția desfiintare post
Tinand cont ca angajatorul este o banca de stat si decizia de desfiintare a postului s fost luata in centrala, ce ar putea sa-i opreasca pe cei care au luat deciziz sa desfiinteze agentia cu totul, cum au mai facut cu alte agentii si nu pe motiv de dificultati financiare ci pe motiv (oficial) de eficientizare a costurilor? Poate angajatul (care nu mai are energia si determinarea de a deschide un proces) sa creda ca va gasi sprijin la vreo entitate care se ocupa cu protectia impotriva acestui gen de abuzuri? Care ar fi aceste entitati (ITM, etc.).
Răspuns la discuția desfiintare post
si cam ce masuri ar lua ITM-ul?
Buna ziua
Daca angajatorul desfiinteaza un post si ii ofera angajatului un alt post cu aceleasi atributii, dar cu alta titulatura si cu salariul diminuat, se pare ca a comis o ilegalitate, cel putin asa inteleg (profan fiind in ale legislatiei) din ceea ce am citit pe aici, In aceste conditii exista un loc unde pot reclama abuzul, exceptand instanta de judecata?
Răspuns la discuția Refuz informatii medicale
Buna ziua,
Am si eu o problema oarecum asemanatoare si as fi interesat e modul in care s-a rezolvat problema cu copiile cerute de asigurator. Multumesc!
Răspuns la discuția asigurator-medic
Ok, daca e cu acordul meu, medicul poate refuza (ceea ce a si facut) eliberarea documentelor solicitate?
Buna ziua,
In urma unei probleme medicale intampinate, asiguratorul cere sa aduc de la medicul de familie, copie dupa fiecare pagina a fisei medicale. Medicul de familie imi spune ca asa ceva nu este legal (legat de confidentialitatea relatiei dr-pacient).
Este legal ceea ce cere asiguratorul?