avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurator-medic
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurator-medic

Buna ziua,
In urma unei probleme medicale intampinate, asiguratorul cere sa aduc de la medicul de familie, copie dupa fiecare pagina a fisei medicale. Medicul de familie imi spune ca asa ceva nu este legal (legat de confidentialitatea relatiei dr-pacient).
Este legal ceea ce cere asiguratorul?
Cititi ce scrie in contractul de asigurare !
Este foarte posibil ca dvs sa va fi dat acordul asupra acestui aspect atunci cand ati contractat polita .
Ok, daca e cu acordul meu, medicul poate refuza (ceea ce a si facut) eliberarea documentelor solicitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic de familie refuza eliberarea unei copii dupa fisa medicala - probleme cu societatea de asigurare georgianaluca georgianaluca Buna ziua,am nevoie de ajutorul unor persoane care cunosc exact detaliile in ceea ce priveste speta urmatoare. Operatie suportata de persoana X,aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul mamei medicul de familie refuza sa transmita fisa medicala firmei de asigurari mary40 mary40 In data de 1 09 2007 mama a cumparat un tv in rate pe o perioada de 60 de luni In data de 24 decembrie 2009 mama a decedat. Eu am trimis firmei de asigurari ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie nu vrea să dea asigurătorului copie după fișa medicală. Îi dă dreptate legea dreptului la confidențialitate al pacientului? Anca Puma Anca Puma Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sotul prietenei mele a decedat. Acesta impreuna cu sotia (prietena mea), au un credit ipotecar la ... (vezi toată discuția)