avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate Greenfighter

Activitate Greenfighter

Buna seara, multumesc pentru raspuns. Din momentul ce contractul meu de munca este suspendat trebuie sa continui sa platesc pensia alimentara conform hotararii actuale sau sa platesc conform salariului minim pe economie? Pt acest lucru imi poate deschide dosar penal pt ca nu am platit toata suma? Este o suma mare, pe care nu mi-o pot permite sa o platesc, tinand cont ca am un alt copil in intretinere si fara venituri pana primesc indemnizatia. Multumesc!
Buna ziua, firma unde lucrez a restructurat locurile de munca din departamentul meu, fiind fortat sa intru in CCC, am ales ca pt 1 an de zile sa stau acasa in locul sotiei. De asemenea platesc pensie alimentara copilului dintr-o casatorie anterioara. Odata cu intrarea in CCC nu mai pot plati pensia alimentara timp de 2 luni, neavand venituri pana la primirea indemnizatiei. As dori sa solicit micsorarea pensiei alimentare, in acest caz cum va fi calculata pensia alimentara? Ca procent din indemnizatia de crestere a copilului sau din salariu minim pe economie, eu avand suspendat contractul de munca pt 1 an. Multumesc!
Buna ziua, as dori sa stiu daca eu (proprietarul) si sotia avem posibilitatea de a incheia un contract de comodat asupra locuintei cu dreptul de subinchiriere? Intreb, deoarece avem urmatoarea speta: eu proprietarul intru in crestere copil si din cate am inteles, exista o anumita cota pana la care pot avea venituri. De aceea as dori ca sotia sa incheie un contract de inchiriere si sa plateasca impozitul la stat. Va rog frumos sa ne sfatuiti cum sa procedam? Multumim!
Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra pt a intreprinde niste masuri intr-o situatie dificila.

Am fost casatorit si fosta sotie m-a parasit pt un alt barbat, copilul mi-a fost incredintat mie, ulterior a revenit in tara si a cerut reincredintarea fetitei pe care a castigat-o in instanta prin minciuni.

In prezent eu sunt recasatorit si cu actuala sotie avem un bebelus. Impreuna am dori sa solicitam reincredintarea fetitei din prima casatorie, deoarece acest copil, de 11 ani isi doreste acest lucru si si l-a dorit inca de cand a fost fortata sa locuiasca cu mama ei (a carui interes a fost si ramane doar unul financiar).

In momentul de fata am fost anuntat ca locul meu de munca se desfiintaza si ca departamentul nostru se va muta in alta tara. Fiind iarna mi-e imposibil sa gasesc rapid un loc de munca, am decis cu sotia sa intru eu in CIG deoarece ne-ar favoriza financiar ca si familie. In acest caz am doua intrebari:

1. In cazul in care solicit recalcularea pensiei alimentare, tinand cont ca nu am facut-o la data nasterii copilului din cea dea doua casatorie. Recalcularea se face ca procent din indemnizatia de crestere a copilului sau exista alt mod de calcul?

2. Daca solicit reincredintarea copilului din prima casatorie acum, cand singurul venit va fi cel al indemnizatiei, este posibil sa pierd procesul si sa nu fie considerat venit?

Ce ma sfatuiti sa fac? Fetita nu se intelege cu mama ei, in plus concubinul mamei se poarta urat cu ea.

Multumesc mult!
Răspuns la discuția ASigurare
O poți coasigura in ceea ce privește sănătatea. In ceea ce privește pensia trebuie sa plătești din mana că să aibă anii de pensie sau se angajează. Sau ii faci pensie privata.
Răspuns la discuția Comodat cu drept de inchiriere
Inteleg urmatorul aspect: contract de comodat cu sotia, cu dreptul acesteia de subinchiriere a locuintei. Multumesc!
Buna ziua, as dori sa stiu daca eu si sotia avem posibilitatea de a incheia un contract de comodat asupra locuintei cu drept de inchiriere? Dorim sa facem acest lucru din 2 motive: inregistrarea venitului din chirii la ANAF si 2 pt a nu pierde indemnizatia de crestere a copilului. Locuinta nu este apartamentul in care locuim si este proprietatea personala a unuia dintre noi. Multumim!