avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela2110

Activitate Gabriela2110

Eu stiu asta si este de acord sa vindem pentru ca isi vrea banii inapoi.

Insa un acord verbal ( cel ca apartamentul este luat pentru mine), faptul ca de 5 ani ea nu a locuit aici, are locuinta ei, nu au nicio valoare intr-o instanta de exemplu?
Am detaliat doar o mica parte din tot ce face, hartuirea constanta de 2 luni incepe sa ma afecteze din ce in ce mai tare si in privinta asta nu stiu ce sa fac, cum sa procedez si la ce si cine sa apelez astfel incat sa inceteze pana reusim sa vindem apartamentul.
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

pai aveti o problema, ca il vindeti doar cu acordul ei sau daca renunta la drept, altfel, puteti vinde doar ce aveti, nuda proprietate.
doar pentru ca "are dreptul sa stea aici, conform contractului".

se putea si mai rau, sa ceara evacuarea dvs sa stea doar ea, pt ca ea are dreptul de a locui, dvs sunteti proprietar doar cu numele, pe o casa golita de continut.

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare:
Mama m-a ajutat cu 30k euro in urma cu cativa ani pentru a cumpara un apartament. In momentul achizitiei, desi apartamentul era cumparat pentru mine, in contract eu am nuda proprietate si mama uzufrucrul viager. Eu locuiesc de 5 ani in apartament, nu am contestat ceea ce a facut notarul pentru ca nu m-am interesat ce inseamna asta efectiv.
Eu am facut un credit pentru a renova complet apartamentul, intelegerea verbala cu mama fiind sa ii inapoiez banii dupa achitarea creditului.
Acum mama are probleme psihiatrice pe care nu le observa. nu vrea sa accepte asta si pentru ca am tot incercat sa o conving sa mearga la un medic, a inceput sa ma vada ca pe un dusman. Acuze ca i-am furat banii pentru apartament, amenintari ca vine cu politia la mine, apeluri cu jigniri zilnice, vine peste mine in apartament de cel putin 2 - 3 ori pe saptamana doar pentru ca "are dreptul sa stea aici, conform contractului". Ca dovezi am doar mesaje pe telefon care au inceput in noiembrie.
Sunt intr-o stare constanta de teama, de panica, dorm din ce in ce mai putin si ma simt fara aparare, nu stiu efectiv ce sa fac sa opresc situatia asta. Apartamentul urmeaza sa fie scos la vanzare pentru a-i da banii, insa pana atunci nu mai pot rezista in aceasta hartuire constanta.
Ce as putea face?
Multumesc anticipat!
Multumesc frumos pentru raspuns.

Cu o procura la notar s-ar rezolva sa nu fie necesara si prezenta mamei pentru buletin?

Locuim in localitati diferite.

Multumesc anticipat,
Gabriela I.

gi-jane2 a scris:

Aveti nevoie de acordul mamei.
Notarul nu v-a explicat probabil ce e cu aceasta clauza de uzufruct.. daca mama vrea, va poate si evacua pt ca are dreptul sa stea in casa cu cine vrea. Daca inchiriati casa, ghici cine incaseaza chiria ?

Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor cuy o situatie, va rog.

Am cumparat un apartament si, fiind luat cu ajutorul mamei mele, in contractul de vanzare cumparare este specificat ca mie imi revine nuda priprietate, iar mamei uzufructul viager, insa notarul a precizat ca practic eu sunt priprietarul apartamentului, insa e o clauza viagera pentru mama mea.

Acum am fost insa sa imi schimb buletinul si doamna de acolo nu mi-a primit actul spunand ca este nevoie de aprobarea mamei, fiind specificata in contract.

Imi puteti spune, va rog, daca era doar plictisita de munca doamna (inainte sa intru eu a mai dat-o pe o doamna afara), sau trebuie sa merg sa semneze si mama pentru a-mi face eu buletinul, avand nuda proprietate asupra imobilului?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Gabriela I.
Discuție Debransare
Buna ziua,

Tocmai am cumparat un apartament si fiind nevoie de renovare doream sa fac si debransarea de la sistemul de incalzire pentru montarea unei centrale termice, insa se pare ca in bloc nu mai este nimeni debransat si doamna administrator (care locuieste si in apartamentul de sub ap. meu) mi-a spus din start ca nu voi primi acord din partea ei, pentru ca "centrala este o bomba".

Imi spuneti, va rog, daca exista ceva ce as putea face? Cei de la Veolia care ofera agentul termic in localitatea Ploiesti mi-au comunicat si faptul ca pentru a ma putea debransa trebuie sa mai fie cel putin un locatar debransat. In acest caz, oare cum se ajunge sa se debranjeze prima persoana?

Citisem un articol la inceputul anului trecut, care spunea ca nu ar mai fi necesar acordul vecinilor, asa este sau cei care ofera agentul termic isi pot seta propriile reguli pentru debransare?

Gabriela
Nici in situatia in care actele nu sunt inca semnate inainte de transfer?

raluk0207 a scris:

Risc? Din contra.

Buna ziua,

Cum se pricedeaza cu plata in cazul unui imobil? Se merge la banca cu vanzatorul pentru transfer, dupa care ne intoarcem in biroul notarului? Exista vreun risc in cazul in care actele sunt deja la notar?

Multumesc anticipat,
Gabriela
Răspuns la discuția Cumparare apartament
Va multumesc din suflet pentru raspuns.

O duminica frumoasa!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca proprietarul declara la notar ca totul este OK cand banii sunt transferati in contul fiului sau nu aveti probleme.
Oricum notarul nu elibereaza contractul pana nu da OK-iul PROPRIETARUL si, eventual, o declaratie pe proprie raspundere.

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un apartament si pana acum am discutat doar cu fiul proprietarului, acesta din urma fiind la o varsta mai inaintata. Contul bancar in care se va face transferul trebuie sa fie pe numele proprietarului? Pot exista probleme daca se face transferul intr.un cont ce apartine fiului acestuia?

Gabriela