avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare: ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare:
Mama m-a ajutat cu 30k euro in urma cu cativa ani pentru a cumpara un apartament. In momentul achizitiei, desi apartamentul era cumparat pentru mine, in contract eu am nuda proprietate si mama uzufrucrul viager. Eu locuiesc de 5 ani in apartament, nu am contestat ceea ce a facut notarul pentru ca nu m-am interesat ce inseamna asta efectiv.
Eu am facut un credit pentru a renova complet apartamentul, intelegerea verbala cu mama fiind sa ii inapoiez banii dupa achitarea creditului.
Acum mama are probleme psihiatrice pe care nu le observa. nu vrea sa accepte asta si pentru ca am tot incercat sa o conving sa mearga la un medic, a inceput sa ma vada ca pe un dusman. Acuze ca i-am furat banii pentru apartament, amenintari ca vine cu politia la mine, apeluri cu jigniri zilnice, vine peste mine in apartament de cel putin 2 - 3 ori pe saptamana doar pentru ca "are dreptul sa stea aici, conform contractului". Ca dovezi am doar mesaje pe telefon care au inceput in noiembrie.
Sunt intr-o stare constanta de teama, de panica, dorm din ce in ce mai putin si ma simt fara aparare, nu stiu efectiv ce sa fac sa opresc situatia asta. Apartamentul urmeaza sa fie scos la vanzare pentru a-i da banii, insa pana atunci nu mai pot rezista in aceasta hartuire constanta.
Ce as putea face?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:11, 12 Ianuarie 2024
pai aveti o problema, ca il vindeti doar cu acordul ei sau daca renunta la drept, altfel, puteti vinde doar ce aveti, nuda proprietate.
doar pentru ca "are dreptul sa stea aici, conform contractului".

se putea si mai rau, sa ceara evacuarea dvs sa stea doar ea, pt ca ea are dreptul de a locui, dvs sunteti proprietar doar cu numele, pe o casa golita de continut.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Eu stiu asta si este de acord sa vindem pentru ca isi vrea banii inapoi.

Insa un acord verbal ( cel ca apartamentul este luat pentru mine), faptul ca de 5 ani ea nu a locuit aici, are locuinta ei, nu au nicio valoare intr-o instanta de exemplu?
Am detaliat doar o mica parte din tot ce face, hartuirea constanta de 2 luni incepe sa ma afecteze din ce in ce mai tare si in privinta asta nu stiu ce sa fac, cum sa procedez si la ce si cine sa apelez astfel incat sa inceteze pana reusim sa vindem apartamentul.
Multumesc!

gi-jane2 a scris:

pai aveti o problema, ca il vindeti doar cu acordul ei sau daca renunta la drept, altfel, puteti vinde doar ce aveti, nuda proprietate.
doar pentru ca "are dreptul sa stea aici, conform contractului".

se putea si mai rau, sa ceara evacuarea dvs sa stea doar ea, pt ca ea are dreptul de a locui, dvs sunteti proprietar doar cu numele, pe o casa golita de continut.

nu aveti ce sa faceti in instanta.
Daca vreti sa nu va imbolnaviti, lasati-o sa stea acolo si mutati-va o vreme cu chirie.
mai lasati la pret si poate vindeti, sanatatea e o urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Bunica i-a donat mamei un apartament dar și-a păstrat dreptul de abitație viageră, iar acum vrea s-o evacueze. este posibil acest lucru? AnnaMariaS95 AnnaMariaS95 Buna ziua! Mama mea a primit printr-un act de donatie, de la mama sa (bunica mea), un apartament. Acest act de donatie are ca si clauza: drept de habitatie ... (vezi toată discuția)
Contract casa tuilleries tuilleries Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie pe cat de delicata, pe atat de dureroasa, dar asta este viata! Parintii mei au decedat si am vandut casa de la tara.Cu ... (vezi toată discuția)