avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate stelarman20001

Activitate stelarman20001

Da, aveți dreptate dnule consilier juridic. Am tastat greșit 2014 în loc de 2024, deși am scris că este din 16.09.2024. Eu nu mai pot face modificări, dacă dvoastră puteți, vă rog să modificați. Mulțumesc!
Contestare act administrativ sau act adițional, așteptat 30 zile un răspuns, după care singura șansă este instanța de dreptul muncii. Succes!
Personal sunt convins că nu vă vor acorda de bună voie salariul pe care îl așteptați.
Este vorba despre Decizia nr. 13/2014-RIL, din 16.09.2024. Decizia este obligatorie ptr instante ( și ptr restul subiecților de drept) de la data publicării în MO. În aceste condiții dacă deciza instanței este definitivă, aceasta va rămâne definitivă deci trebuie a fi pusă în aplicare. Dacă nu este definitivă, instanța de apel va infirma Hotărârea tribunalului. Mă aflu într-o situație similară, doar că ceva mai dificil de gestionat. După depunerea apelului de către Pârât-instituție publică, am depus apel incident, ( pierdusem două capete de cerere) . Apoi instituția și-a retras apelul pentru a nu risca cu apelul incident. Acum chiar nu știu cum va decide instanța de apel. Ceva păreri?
Bună seara! Pe paginile proprii ale celor două federații sindicale reprezentative din sănătate puteți găsi cât cred ei că ar trebui să fie salariile stabilite pe Anexa VII pentru fiecare funcție în parte. Am verificat eu și o federație dă un salariu de 5040 lei iar cealaltă de 3758 lei la 1 ianuarie 2024. Se pare că Serviciul RUNOS de la spitalul dvoastră este adepta celei de-a doua opinii.
Am găsit un inginer debutant la SCJU CLUJ-5701 lei salariu de bază, raportarea din 31 martie 2024.
Bună dimineața! Am intuit că despre o astfel de situație este vorba, deaceea am și pus acele întrebări. Acum mai sunt necesare și alte răspunsuri. Ați fost încadrat și salarizat direct pe Anexa VII sau ulterior prin decizie a conducerii? Oricum este cu siguranță greșit modul în care a fost stabilit salariul de bază. Spre comparație vă pot spune că salariul de bază al unui muncitor necalificat, la majoritatea spitalelor care au trecut pe Anexa VII, era în februarie 2024 de peste 4000 lei. Este curios cum de aveți gradația zero, având în vedere condițiile care se pun de regulă la angajare. Nu ați lucrat deloc înainte? Dacă doriți mai multe amănunte despre ce aveți de făcut în continuare vă rog să mă contactați prin mesaj privat pentru a putea stabili o modalitate mai rapidă de comunicare. Eu am obținut prin proces încadrarea pe AnexaVII și pentru că au procedat greșit m-am adresat unui executor judecătoresc. În iulie am primit întreaga sumă solicitată
( este vorba de o sumă din 6 cifre!) Acum ne judecăm în contestația la executare depusă de spital, astfel încât cred că am și eu nevoie de unele informații de la dvoastră. Contestația împotriva deciziei de modificare a salariului este absolut necesară pentru a putea ulterior să mergeți în instanță. Probabil vă vor da un act adițional. Ar fi util să îl recepționați dar să scrieți pe exemplarul care rămâne la angajator " Am luat la cunoștiință." și eventual și "Voi contesta ". Aștept mesajul dvoastră. Cu considerație Stelian Ologu
Apreciez că este important de comunicat și în ce instituție publică sunteți angajat, și care a fost evoluția salariului de bază având în vedere majorările salariale care au avut loc în anul 2024. Dacă îmi oferiți mai multe amănunte vă pot ajuta. Trebuie să contestați decizia, când o veți primi, în cazul în care aveți dreptate. Salariul de 3950 lei este cel prevăzut ca fiind maxim ptr anul 2022 pentru gradația de vechime zero. Este important de știut pe ce Anexă sunteți salarizat. Dacă oferiți mai multe amănunte veți primi un răspuns mai detaliat. O seară frumoasă!
Vă referiți probabil la HG 153/2018. Sporul pentru condiții de muncă,( oricare din sporurile prevăzute în HG 153/2018), trebuie a fi luat în considerare la calculul indemnizației de concediu. Există decizii ale ICCJ care fac referire la acest aspect iar în data de 16.09.20224 ICCJ se va pronunța și asupra chestiunii dacă indemnizația de hrană trebuie a fi avută în vedere la calculul indemnizației de concediu. Informați serviciul RUNOS, conducerea unității, iar dacă nu vor, acțiune în instanță. Succes!
Bună seara! Avem următoarea situație. Un litigiu pe drepturi bănești, eu sunt reclamant, a fost admis în parte. Eu nu am făcut apel pentru partea care nu a fost admisă. Pârâtul a adepus apel. Am depus apel incident ( ulterior comunicării hotărârii au apărut elemente care ar putea duce la schimbarea hotărârii). S-a dat termen de apel în februarie. Azi am primit de la Curtea de apel o cerere de renunțare la apel depusă de pârât și instanța îmi solicită un punct de vedere. Eu am motive să nu renunț la apelul incident. Cum mă pot opune, ce argumente aș avea să solicit instanței judecarea apelului incident?!
Există un termen până la care se poate renunța la cererea de apel de către cel care este pârât în acțiunea principală?
Delegare, detașare, transfer, modificare cu acordul părților., indiferent cum s-ar numi, angajatul va beneficia de sporul acordat la locul de muncă unde va activa efectiv. Cred că exemplul pe care l-am dat este suficient de elocvent. Și asta strict in cazul respectiv.