avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate stelarman20001

Activitate stelarman20001

Sporul respectiv se acordă la salariul de bază avut la data de 31 decembrie 2018. Baza legală este OUG 114/2018 și următoarele oug trenuleț.
Salariul dvoastră de bază actual este de 7450 lei. Salariul de 5400 lei este salariul de bază la data de 31 dec 2018, adică salariul la care se calculează sporurile. Dacă netul este de doar 3600 lei probabil este o greșeală pe undeva. Dacă oferiți mai multe amănunte veți putea primi un răspuns mai exact. Am presupus aici că lucrați într-o instituție publică. În caz contrar răspunsul este altul.
La care articol din OUG 156/2024 ( iar nu 2025!) faceți referire? OUG trenuleț se referă în principal la instituții publice, și societăți cu capital de stat, regii autonome etc. Nu îmi amintesc să fi văzut vreo obligație pentru alte societăți comerciale. Dacă ați negociat un salariu net și aveți acest lucru trecut în CIM, consider că angajatorul este obligat să vă păstreze acel salariu net. Iar starea dvoastră de sănătate nu are nicio legătură cu salariul negociat.
Bună ziua! Dacă în anii anteriori ați fost plătită pentru acele sâmbete și duminici ar trebui să fiți plătită și în acest an. Prevederile din OUG trenuleț 2024 nu sunt noi, au existat , în exact aceeași formă și în anii anteriori. Determinant nu este programul continuu, ci
precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru
.
Sunt două variante aici:
1. dacă în CIM aveți trecut ca program normal de lucru că sunteți obligată să lucrați sărbătorile legale, atunci trebuie să fiți plătită
2. dacă nu aveți această obligație trecută în CIM nu veți fi plătită dar puteți să refuzați să lucrați sărbătorile
Verificați în CIM și/sau în ROI care este programul normal de lucru în secția de Radiologie.. Am găsit instanțe care au considerat că se impune plata pentru zilele de sărbătoare legală, în sistemul sanitar, și pentru acele persoane care nu lucrează în ture, dar care în cadrul programului normal de lucru sunt obligate să lucreze în zilele de sărbătoare legală. Succes!
Sporul pentru condiții de lucru se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat și se ia în considerare la calcularea indemnizației de concediu.

Cu siguranță primiți spor de tură în locul sporului de noapte. Și da, aveți de recuperat 8 h, altfel nu vă efectuați norma lunară. O zi de concediu poate rezolva problema
123AR a scris:

Buna ziua! Lucrez pe postul de asistenta medicala intr-un spital de stat. In contract scrie 8h/zi, 40zile/ saptamana, dar eu lucrez ture de 12 ore (fara spor de noapte, desi lucrez si noapte). Pentru concediul medical de doua zile, mi s-au cerut de fapt, 3 zile de concediu "deoarece nu imi acopera orele de concediu" ( explicatia primita "Ai doua ture de 12 ore=24 ore, doua zile de medical =16 ore. Iti trebuie inca o zi de 8 ore") dar cea de a doua tura incepe vineri seara si se incheie sambata dimineata. E in regula lucrul acesta?
Va mulțumesc pentru raspuns!

Da, aveți dreptate dnule consilier juridic. Am tastat greșit 2014 în loc de 2024, deși am scris că este din 16.09.2024. Eu nu mai pot face modificări, dacă dvoastră puteți, vă rog să modificați. Mulțumesc!
Contestare act administrativ sau act adițional, așteptat 30 zile un răspuns, după care singura șansă este instanța de dreptul muncii. Succes!
Personal sunt convins că nu vă vor acorda de bună voie salariul pe care îl așteptați.
Este vorba despre Decizia nr. 13/2014-RIL, din 16.09.2024. Decizia este obligatorie ptr instante ( și ptr restul subiecților de drept) de la data publicării în MO. În aceste condiții dacă deciza instanței este definitivă, aceasta va rămâne definitivă deci trebuie a fi pusă în aplicare. Dacă nu este definitivă, instanța de apel va infirma Hotărârea tribunalului. Mă aflu într-o situație similară, doar că ceva mai dificil de gestionat. După depunerea apelului de către Pârât-instituție publică, am depus apel incident, ( pierdusem două capete de cerere) . Apoi instituția și-a retras apelul pentru a nu risca cu apelul incident. Acum chiar nu știu cum va decide instanța de apel. Ceva păreri?