avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate izabela_wt

Activitate izabela_wt

Discuție test alcoolemie
Am si eu o nelamurile. Daca sunt oprita in trafic am obligatia de a efectua testul de alcoolemie sau ramane la latitudinea mea sa aleg? Voi fi sanctionata sau nu daca refuz?
Răspuns la discuția Dovada permis
Dovada permisului nu reprezinta un act? el dovedeste ca detine permis de conducere.
Discuție Dovada permis
O cunostita de a mea a obtinut permisul de conducere in Anglia, insa a venit in tara inainte sa intre in posesia lui. Poate circula doar cu dovada permisului obtinut in Anglia?
Răspuns la discuția conventie??
Nu am precizat momentul in care trebuie facuta plata. In plus, ma ameninta ca va cere si daune morale aduse societatii pe care o conduce.
Discuție conventie??
Buna ziua. M-ar interesa daca o hartie facuta si semnata de mine conform caruia ma angajam sa tehnoredactez o carte are putere juridica sau nu. Nu vreau sa restitui cartea datorita faptului ca imi e dator cu o suma de bani. Poate sa faca plangere pentru nerespectarea termenului, si, inclusiv a intelegerii?
Răspuns la discuția contestarea procesului verbal
Unde gasesc un model de contestatie? Judecatoriei trebuie adresata sau postului de politie in a carei raza teritoriala apartine?
Multumesc de raspuns!
Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice. In procesul verbal scrie : ''contravenientul a circulat cu motorul turat la maxim pe raza localitatii''. El vrea sa conteste procesul verbal. Ce anume trebuie sa scrie in plangere? Poate sustine faptul ca agentul nu avea de unde sa stie la ce turatii mergea motorul in momentul respectiv? Agentul are obligatia de a mentiona in procesul verbal textul de lege la care face referire sau doar fapta in sine?
Daca in proces nu este mentionat faptul ca, la intocmire nu era prezent contravenientul atrage nulitatea acestuia?
Răspuns la discuția Uni sau bicameralism?
Conform art. 90 din Constitutia Romaniei
"Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional."

numai ca
Art. 12. din Legea nr 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului:
(1) Sunt considerate probleme de interes national in sensul art. 11: A. Adoptarea unor masuri privind reforma si strategia economica a tarii B. Adoptarea unor decizii politice deosebite cu privire la:
a) regimul general al proprietatii publice si private;
b) organizarea administratiei publice locale, a teritoriului, precum si regimul general privind autonomia locala;
c) organizarea generala a invatamantului;
d) structura sistemului national de aparare, organizarea armatei, participarea fortelor armate la unele operatiuni internationale;
e) incheierea, semnarea sau ratificarea unor acte internationale pe durata nedeterminata sau pe o perioada mai mare de 10 ani;
f) integrarea Romaniei in structurile europene si euroatlantice;
g) regimul general al cultelor.
(2) Cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin "DA" sau "NU" asupra problemei supuse referendumului, decizand cu majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul tarii.


Parlamentarii se folosesc din plin de acest lucru; normal ca nu le convine sa plece dinte ei acasa, se acopera unul pe altul.
Oricum, scrisoarea, cum au spus si altii in forum, e numai de fatada.
Eu sincer sunt satula de toate minciunile si jocurile politice. Cand au fost alegerile parlamentare am ajutat si eu un prieten cu campania electorala si mi-a fost deajuns sa vad cate smecherii si cati sarlatani sunt, care au mai ajuns si in parlament, multi datorita unor activitati "extrapolitice" prin care au ajuns cunoscuti si alesi.
Răspuns la discuția Uni sau bicameralism?
Da si normal, propunerea unui referendum aduce incredere in randul oamenilor. Nu cred Basescu e asa de incompetent incat sa nu-si dea seama ca scrisoarea nu va trece de comisiile juridice: nu s-a respectat procedura, iar reducerea numarului parlamentarilor se face prin lege organica.
In principiu e idee buna cu injumatatirea parlamentului, daca tot vor sa reduca din cheltuieli, in loc sa tot traga de la ceilalti cetateni, dar nu si a unui parlament unicameral.
Răspuns la discuția omor
Rude ar fii familia mea (parinti), tatal lui de care nu am mai auzit nimic de vreo 10 ani, nici macar nu stim unde sta. Cativa vrei si .cam atat rude apropiate.