avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada permis

O cunostita de a mea a obtinut permisul de conducere in Anglia, insa a venit in tara inainte sa intre in posesia lui. Poate circula doar cu dovada permisului obtinut in Anglia?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:30, 15 Iunie 2010
Risca sanctiune contraventionala pt neprezentare acte .
Dovada permisului nu reprezinta un act? el dovedeste ca detine permis de conducere.
Dovada are un termen limita de valabilitate, un anumit numar de zile. Daca expira acel termen, nu mai este un act. De asemenea, dovada respectiva trebuie tradusa legalizat, in limba romana; nu are specificat in cuprinsul ei faptul ca este valabila doar in tara respectiva, sau alte restrictii?
In mod logic ar trebui sa poata folosi dovada,atata timp cat este valabila,dar cred ca este mai bine sa solicitati relatii in acest sens de la Directia de Politie Rutiera din cadrul IGPR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Retinere permis...cum pot conduce in afara tarii? Pitagora Pitagora Daca am copie legalizata dupa permis si dovada de circulatie legalizata traduse in limba engleza, pot conduce in afara tarii mai exact in Anglia? desigur ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)