avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie??

Buna ziua. M-ar interesa daca o hartie facuta si semnata de mine conform caruia ma angajam sa tehnoredactez o carte are putere juridica sau nu. Nu vreau sa restitui cartea datorita faptului ca imi e dator cu o suma de bani. Poate sa faca plangere pentru nerespectarea termenului, si, inclusiv a intelegerii?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:34, 27 Mai 2010
este un inscris sub semnatura privata.....nu are aceasi putere in instanta ca un inscris oficial dar are totusi o semnificatie juridica
daca va da in judecata este datoria respectivei persoane sa dovedeasca ca va platit si dvs nu ati predat cartea. din moment ce nu va putea face dovada, nu va fi nici o consecinta negativa pentru dvs.
Nu am precizat momentul in care trebuie facuta plata. In plus, ma ameninta ca va cere si daune morale aduse societatii pe care o conduce.
Este un contract sau doar o oferta ( un act unilateral)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri materiale si morale in urma rezilierii unilaterale a unui contract de inchiriere MariusContogianis MariusContogianis Chiriasul meu a plecat fara sa mai plateasca chiria, dupa ce a denuntat unilateral contractul de inchiriere / noul contract a fost semnat in noiembrie 2014 si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu recunoasterea datoriei savaaurel savaaurel Buna ziua,am si eu nu of... Eu si cumnatul meu am convenit sa cumparam o licenta germana,de renovari de usii si tocuri.A imprumutat si el ,am avut si ... (vezi toată discuția)
Lamurire - posibilitate obtinere daune morale daflorin daflorin Ma numesc D.F. Am o intrebare la d-voastra, in legatura cu o firma de televiziune prin cablu: In luna Octombrie am fost dat in judecata de respectiva firma ... (vezi toată discuția)