va rugam trandafir2 sa ne sfatuiti, pe mine si annabela, cum sa facem sa obligam o societate debitoare aflata in reorganizare cu plan de reorganizare aprobat, sa-si plateasca facturile curente.
am vorbit cu Marinica, care-l cunoaste pe Georgica, si-a aflat de la Ionica, ce i-a spus Vasilica...lui Gheorghita... hm(!?)...
eu va sfatuiesc sa angajati un profesionist pentru a rezolva problema Dvs.
riscati foarte mult daca tratati chestiunea cu superficialitate.
aici, pe forum, cititi niste pareri, niste sfaturi, va faceti o idee, faceti comparatii, etc.
oamenii sunt, in general, binevoitori si cauta sa va indrume corect.
insa, aici nu rezolvati nicio problema.
un raspuns foarte... laconic...
Multumesc.
Intuiam ca asta va fi raspunsul Dvs.
art. 64 alin 6 inseamna "Creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanţele născute în procedura de faliment."
cu aceeasi chestiune ma confrunt si eu.
nu am gasit pe nimeni care sa ma lamureasca argumentat.
problema este la art 36. care incepe cu "de la data..." si care se bate cap in cap cu art. 412 din Codul de procedura civila ca zice Art. 412: Suspendarea de drept
(1)Judecarea cauzelor se suspendă de drept:
6.prin deschiderea procedurii insolvenţei, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive, dacă debitorul trebuie reprezentat, până la numirea administratorului ori lichidatorului judiciar;
lucrurile sunt atat de amestecate si exprimate greoi, intr-un limbaj greu de priceput.
impresia mea este ca se doresc a fi asa.
Va rog sa-mi spuneti ce sorti de izbanda am daca actionez in instanta o societate comerciala aflata in insolventa pentru plata unor datorii ulterioare deschiderii procedurii de insolventa.
Multumesc
s-a adoptat legea care aproba OUG85/2013... pe data de 04.02.2014.
asteptam publicarea in MO
Am citit articolul anonim si ... nu raspunde intrebarilor mele.
Fiica mea a primit bursa de merit in urma unui clasament, intocmit de directorul liceului, pe baza informatiilor primite de la dirigintii de clase, la momentul de timp stabilit pentru intocmirea acestui clasament. La acel moment de timp, precum si la momentul platii, copilul meu era eligibil pentru acea bursa de merit.
Se "trezeste" o profa... ca a uitat sa-si faca datoria, dupa 8 luni.(o vacanta de vara + un semestru de scoala).
Ca sa nu fie sanctionata ...cerseste. Asta este cuvantul!
Ceva oricum "miroase".
De ce numai 1/2 din suma?
Copilul meu ce vina are?
A gresit cu ceva?
Mie aceasta intamplare imi transmite urmatorul mesaj: Nu conteaza ca nu ai gresit cu nimic, trebuie sa platesti pentru ca, daca nu o faci, notele sunt in varful pixului nostru!
Eu vroiam un punct de vedere bazat pe legislatia in vigoare si nu parerea personala a unui scriitor anonim pe un blog (calificativ.ro).
Sincer... ma mira preluarea Dvs.
Fiica mea (clasa a X-a) a primit in semestrul I al acestui an scolar bursa de merit in suma de 300 lei.
In aceasta saptamana a fost informata de catre d-na director (ea si alti 4 colegi de clasa) ca trebuie sa returneze suma de 150 lei.
Greseala a fost facuta de profesoara de religie, diriginta la o alta clasa, care "a uitat" sa depuna la secretariatul scolii o lista cu primii elevi din clasa sa.
Pentru aceasta greseala profesoara de religie trebuie sa plateasca suma de 3000 lei.(?!)
Parintii nu sunt de acord cu returnarea sumei.
Am fost somati sa dam o declaratie scrisa in caz de refuz, si ni s-a comunicat ca vom fi actionati si santionati prin justitie.
Cum se acorda aceste burse? Intr-un interval de medie indiferent de numarul de elevi? Primilor 10 elevi?
Corect Anjinsan!
Am contactat avocatul poporului in aceasta privinta. Nu s-a intamplat nimic. Firesc ar fi fost sa se autosesizeze dar probabil ca nu a primit sarcina de partid.
Mai mult, practic, aceasta unitate economica este in incapacitate de plata de vreo 3 ani de zile.
O sa va trimit un email.