avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate ingereasa

Activitate ingereasa

Buna ziua,

In toate contractele de credit de la Banci apare urmatoarea prevedere:

“Ordinea de recuperare a debitelor
Orice sume încasate în temeiul contractelor încheiate de Bancă cu Clientul vor fi utilizate, dacă Banca nu decide altfel, pentru acoperirea datoriilor Clientului faţă de Bancă în următoarea ordine: (i) Cheltuieli de judecată şi de executare, (ii) Comisioane, taxe şi alte cheltuieli datorate Bancii, (iii) dobanzi penalizatoare, (iv) Dobânzi restante, (v) Credite/Împrumuturi restante, (vi) Dobânzi curente şi (vii) Credite /Împrumuturi curente. “

Ma intereseaza actul normativ care contine prevederile de mai sus.

Multumesc
Răspuns la discuția firme de recuperare creante
Multumesc,

pe mine insa ma intereseaza numele/nr legii, actului normativ in baza careia acest gen de firme isi desfasoara activitatea.
nu sunt intr-o situatie din aceasta "la limita", nu din acest motiv pun intrebarea.
Răspuns la discuția firme de recuperare creante
Buna ziua,

As dori sa aflu care este legislatia in baza careia isi desfasoara activitatea firmele care recupereaza debite.

Multumesc si scuze pentru postarea anterioara.
Răspuns la discuția notificare de plata
Stimata doamna Persa,

Dumneavoastra nu ati inteles exact ce am vrut sa spun.
CIm a fost incheiat cu 26.11.2008; angajatorului i-au trebuit 90 de zile pana sa imi treaca conturile si implicit, creditul, pe conditiile standard.De ce as fi eu in intarziere de plata? Normal era ca incepand cu a doua zi dupa demisie, sa trec pe noile conditii, sa mi se comunice diferentele, etc.; acest lucru s-a intamplat cand au vrut ei, fara sa ma anunte nieni d emodificare. Am tot asteptat sa se intample ceva, nu doresc sa am nici un fel de restante. Ei puteau bine mersi pe la anul sa isi aduca aminte sa treaca vechii angajati pe conditii standrad si eu sa platesc in urma, pe vreo 12 luni, diferente, ca asa doresc ei!
Revenind, dupa ce am tot "sapat" eu insami - eu imi platesc ratele la timp, nu asta e problema, nu am nici un fel de restanta acum - abia in 25.02.2009 angajatorul a deschis noul cont standard (figuram inca cu cont curent de staff), moment in care eu am inceput sa ma interesez de respectivele diferente de plata din contract (deci nu se pune problema de nici un fel de intraziere; diferentele trebuie platite incepand cu 01.04.2009, asa scrie in instiintare). Credeti-ma, sunt foarte demna, cand vine vorba de datorii.
Ce doresc eu de fapt este ca aceste datorii - pe cele trei luni trecute de la plecarea mea de la acel angajator - sa fie trecute intr- instiintare de plata corecta, semnata si stampilata de banca, lucru care insa nu s-a intamplat.
Eu am primit - la cererile mele repetate - scanata, o instiintare de plata cu niste sume extrem de mari, pe care eu ar trebui sa le platesc - esalonat, e drept - incepand cu 01.04.2009.
Repet, instiintarea respectiva nu a ajuns l amine decat in forma aceea gresita, nesemnata si nestampilata.
In aceste conditii, cum pot fi eu sigura ca sumele respective, sunt cele corecte? Chiar trebuie sa ne apucam sa platim sume ametitoare, fara macar sa avem garantia ca sunt cele reale? In contract se spune ca sunt buna de plata, numai ca in contract nu se fac calculele, oamenii le fac si cineva trebuie sa raspunda pentru (ne)corectiunea acestora.
Aceasta este problema de fapt; eu nici pana astazi, 13.03.2009 nu am primit acea instiintare asa cum ar trebui, in conditiile in care, in 2 saptamani, ar trebui sa platesc ceea ce spune cineva care a intocmit o hartie dupa cine stie ce calcule.
Vreau sa va mai spun ca in emailul care avea atasata instiintarea de plara se mentiona si faptul ca a mai fost intocmita inca o data inainte, cu sume eronate.
Deci cred ca a fost legitima sesizarea mea la OPC.

Multumesc
P.S. Cat despre marja, cred ca am lamurit lucrurile.


Răspuns la discuția notificare de plata
nici instiintarea nu mi se pare in regula; am dreptul sa o negociez, nu se accepta tacit, cum spuneam si nici cu marja respectiva nu pare OK, deci sunt 2 probleme distincte.

spuneti ca ar trebui sa trimit si pe e-mail, fax, aceasta dresa. Unde anume sa le transmit?
La OPC deja am reclamat, sper sa se rezolve ceva.

Multumesc
Buna ziua,

Pana in data de 26.11.2008 am fost angajata la Piraeus Bank.
La data demisiei, aveam contractat un credit de nevoi personale in valoare de 73.000 RON pe o perioada de 10 ani, luat in conditii preferentiale de angajat (eram scutita in primul rand de comisionul de acordare credit in valoare de 5% din suma aprobata).
Pana in data de 25.02.2009 eu am figurat ca si conditii de creditare si conturi - ca si angajat, desi plecasem din 26.11.2008
La data de 25.02.2009, am vazut prin servciul internet banking ca s-a deschis un cont de client standard si asteptam sa fiu contactata de catre banca si anunta de diferenbtele de plata (rata, dobanda, comsiion acordare) pe care trebuie sa le platesc, ca urmare a semnarii contractului initial (unde se spune ca in caz de plecare din Piraeus, aleg sa achit creditul sau trec pe conditii standard de client si achit eventualele diferente).
ideea este ca astazi am primit pe email un scand upa o instiintare de actualizare a conditiilor de creditare si a sumelor de platit ca diferenta.
Instiintare respectiva a fost emisa pe 26.02.2009 pe numele meu dar pe o adresa gresita!!! Din Buzau! Eu stau in Bucuresti si figurez in BI cu adresa de Bucuresti!
Deci instiintarea respectiva nu mi-a parvenit decat pe e-mail, astazi, nesemnata de nimeni - sunt doar mentionate niste persoane autorizate dar fara semnatura. Apare si o adresa gresita.
Conform OUG 174/2008 privind protectia consumatorului se spune:

orice notificare cu privire la modificarea conţinutului clauzelor contractuale referitoare la costuri va fi
transmisă consumatorilor cu cel puţin 30 de zile înainte de intrarea acesteia în vigoare. Consumatorul are la
dispoziţie un termen de 15 zile de la primirea notificării pentru a comunica opţiunea sa de acceptare sau de
neacceptare a noilor condiţii. Neprimirea unui răspuns din partea consumatorului în termenul menţionat
anterior nu este considerată acceptare tacită;


in plus, referitor la dobanda si variatiile ei, se spune:

g) în contractele de credit cu dobândă variabilă se vor aplica următoarele reguli:
1. variaţia ratei dobânzii trebuie să fie independentă de voinţa furnizorului de servicii financiare, raportată la
fluctuaţiile unor indici de referinţă verificabili, menţionaţi în contract, sau la modificările legislative care impun
acest lucru;
2. dobânda poate varia în funcţie de dobânda de referinţă a furnizorului de servicii financiare, cu condiţia ca
aceasta să fie unică pentru toate produsele financiare destinate persoanelor fizice ale operatorului economic
respectiv şi să nu fie majorată peste un anumit nivel, stabilit prin contract


Ma leg de dobanda ptr faptul ca marja bancii era la momentul plecarii mele de 12% iar acum Piraeus percepe o marja de 7.7.%.
Mie mi se aplica in continuare 12% si nu inteleg de ce.

in plus, vreau sa va intreb:

este legala aceasta instiintare de plata?

Multumesc


Răspuns la discuția impozit pe depozite
Va multumesc pentru raspuns, m-am lamurit si am si citit Codul Fiscal la art. mentionat.
Am inteles ca este vorba de faptul ca ONG-urile, neplatind impozit pe profit, il platesc pe acesta, pe dobanda.
Cineva scria mai sus ca "toata lumea plateste impozit de dobanzile din depozite"; persoanele juridice nu platesc acest impozit ptr ca il platesc pe cel pe profit ceea ce ar insemna o dubla impunere.
Răspuns la discuția impozit pe depozite
intrebarea mea era daca ONG-urilor li se retine la sursa impozitul pe DOBANDA la depozitele bancare. impozitul pe profit este altceva. ma refeream exclusiv la retinerile la sursa din partea bancii.multumesc
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca organizatiile non-profit platesc impozit pe dobanda la depozitele constituite.
Conform CF, rezidentii/nerezidentii sunt catalogati in persoane fizice si respectiv persoane juridice si nu stiu exact unde se incadreaza ONG-urile si daca au un regim special.

Multumesc
Discuție intrare CIC
Buna ziua,

In data de 01.05.2008 am nascut si am beneficiat de cele 126 de zile de pre si post natal.
M-am intors la servici dupa expirarea celor 126 de zile, fara a intra in CIC.
Avand in vedere schimbarea legii cu privire la cei 85% din venituri pe care i-as putea primi dupa 1 ianuarie daca as fi in CIC, va rog sa imi spuneti daca pot face atunci cerere de intrare CIC si daca pot beneficia de o indemnizatie egala cu 85% din venituri.

Multumesc