avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Mikyelena

Activitate Mikyelena

Părinții verisorilor au vrut sa trimită banii la prietenii lor dar aceștia au refuzat zicând sa ii dea verișorii când își strâng singuri banii fără a cere de la părinți

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Nu prea se înțelege, de la cine au luat verișorii banii, cei 700 de Euro? Sau cum i-au luat?

Bună ziua, am mare nevoie de un sfat din partea dumneavoastră.... În urma cu trei luni verișorii mei au mers în Belgia la niște prieteni pentru a muncii acolo pe parcursul timpului lucrurile nu am mers bine în relația lor de prietenie din cauza faptului ca acești prieteni consumau anumite substanțe și nu aveau control asupra lor cât despre munca care li-se promisese nu au intenționat sa ii ajute mai deloc se mulțumeau sa ii tina acasă sub diverse motive ca nu le găsesc de lucru (se mulțumeau ca aveau verișorii mei grija de animalele de companie) după o perioada au mers la munca într-o sera de legume dar din cauza faptului ca acești prieteni ereau mai mereu puși pe cearta nu au mai rezistat stresului din casa și au hotărât sa plece... În momentul plecării mai aveau sa le înapoieze o suma de 700€ bani pe care verișorii au vrut sa ii ceara de la părinți dar aceștia au refuzat din motiv ca le erea rușine sa ia de la aceștia și au decis împreună să îi înapoieze în scurt timp ce își câștigau singuri banii fără a cere cuiva... În ziua plecării sau continuat certurile și respectivi prieteni au amenințat cu bătaia și moartea verișorilor.... Aceștia din urma ajungând acasă au povestit la părinți întâmplarea și au ripostat la adresa loc cu mesaje din care reieșea ce fel de prieteni dar și oameni sunt ei..... Iar banii de la sera de legume nu iau primit din cauza ca acești prieteni au mers și au luat banii ilegal în locul lor pe motiv ca ii opresc în locul datoriei ramase .... Dar tot ei amenință că îi va da în judecata pe verișorii mei pe motiv ca ia băgat în depresie și iau defăimat (din cauza ca au spus acasă ca ei consumau substanțe și ereau violenți).... Ce pot face verișorii în situația asta? Când defapt ei sunt cei
cărora le-au luat banii ilegal de la munca și eu au fost amenințați verbal?
Mulțumesc frumos, dar îmi puteți spu e va rog cum as putea rezolva aceasta problema având în vedere faptul ca ei nu răspund la telefon sau mesaje?
Bună ziua. Vin cu o întrebare la dunmavoastra : locuiesc în Anglia de 4 luni și în urma cu trei săptămâni mi-sa blocat cardul de debit de la monese fara a fii înștiințat în acest sens.... Am încercat sa sun la ei am trimis zeci de e-mail-uri către aceștia dar nu îmi răspunde nimeni.... Nu sunt sigura care a pățit asta.... Aveam o suma de bani pe acel card.... Am sunat și la politie și aceștia au zis ca nu pot face nimic pana eu nu iau legătura cu banca și cădem la de comun acord.... Ce ma sfătuiți sa fac? Am nevoie de acei bani...
Bună ziua, am și eu o problema : eu și viitorul soț neam mutat de curând din casa părinților lui din cauza unor certuri și aceștia refuza sa ne înapoieze mobila și electrocasnicele care sunt cumpărate de noi doi și avem și bonurile păstrate de la acestea, putem sa le luam cu politia sau trebuie mandat judecătoresc? Noi avem mutație în acea casa. Mulțumesc

Răspuns la discuția Somaj
În ultimii 5ani am lucrat fără întrerupe doar în perioada 16_27ianuarie 2020 am avut o pauza în care nu am lucrat. Sunt foarte speriata....
Răspuns la discuția Somaj
Am lucrat pana la data de 15 ianuarie timp de 9 luni ca vânzătoare într-un magazin de mezeluri am avut o pauza după pana pe 28 ianuarie și după am i cepu munca la acest hotel
Discuție Somaj
Bună ziua, va scriu în legătură cu situația în care ne aflam în momentul de fata cu epidemia care, are loc în acest moment în întreaga lume. Lucrez de o luna și jumătate la un hotel și vreau sa știu dacă se va închide din cauza carantinei ce drepturi de salarizare voi avea? Voi avea dreptul la somaj sau concediu de odihna? Mulțumesc
Discuție Neintelegere
Bună ziua. Săptămâna trecută din cauza unor probleme familiale eu și soțul meu am vrut sa ne cautam un apartament spre închiriere. Am găsit un apartament deja mobilat și am rugat pe proprietar sa ne elibereze apartamentu pentru a face loc mobilierului nostru. Fapt și făcut sâmbăta soțul sa întâlnit cu proprietarul și a dat suma de 1200 lei avens iar acesta a eliberat apartamentul urmând ca de luni sa ne mutam și sa facem un contract pe un an de închiriere dându-i totodată și copiile noastre de buletin. Duminica seara ajungând la o înțelegere cu familia noastră aceștia neau rugat sa nu plec aveam din casa și sa închiriem acel apartament. Am sunat pe domnul proprietar și neam cerut scuze ca iam produs un deranj punându-l pe drumuri cu mobila și lam rugat dacă poate sa ne dea banii înapoi sau măcar 800lei și restul sa oprească pentru deranjul creat, acesta a spus ca nu de vă da niciun ban și eu iam zis ca în cazul asta voi merge și la politie sa întreb dacă pe parte legala pot recupera banii. Ieri însă acest domn la sunat pe soțul meu și ia zis ca a depus plengere la parchet împotriva mea pentru înșelăciune și ca ias fii vorbit urat acestuia. Întrebarea mea este poate face acest lucru din moment ce nu am semnat niciun contract cu acesta? Mulțumesc.
Buna ziua unde pot afla numărul de înregistrare al contractului de munca având in vedere ca angajatorul refuza sa îmi înmâneze contractul de munca?