O persoana angajata la firma privata,cu CIM pe durata nedeterminata,a depus dosar de pensionare limita de varsta cu reducerea ptr grupa de munca..si firma nu a incetat CIM pentru ca are nevoie ca acea persoana sa isi continue activitatea.
Conform cdului muncii trebuia incetat si facut alt CIM-chiar si daca nu avea inca decizia?
Buna ziua.
Se poate dovedi cumva venitul real al tatalui daca este angajat doar cu cateva ore la firma lui?el plateste pensia alimentara 200 lei pe luna dupa judecata.Insa el are masina de zeci de mii de euro si casa noua.Nimic nu are pe numele lui,poate nici firma lui...cum se poate dovedi daca se poate?
Si a doua intrebare,daca judecatorul la vremea respectiva a decis suma dupa salariul minim,intre timp acesta a crescut..automat nu trebuie sa dea mai mult?
Multumesc .
As avea o intrebare,daca cineva imi poate da un raspuns clar?
Daca ai fost angajata pe un post la o societate,pleci in concediu de maternitate de 1 an,iar apoi ti se propune ca la intoarcere sa ocupi un alt post,deoarece cu copil nu poti face fata ,de ex sa pleci in delegatii,si tu accepti ocuparea unui alt post...si la postul nou te pune doar in perioada de proba 120 de zile,daca nu sunt multumiti dupa 4 luni te pot da afara?:O:O:O Sau ramane ca timp de 6 luni nu poti da afara persoanele care au fost in concediu de maternitate?
Va multumesc anticipat
Am patit si noi acelasi lucru mai sus descris.Insa nu putem recupera banii,deoarece firma care a subcontractat pe altcineva,nu mai raspunde la telefon,numarul fiind inchis,si s-a folosit de numele altei firme,de numele administratorului,stampila falsa, etc..deci practic nu ai de la cine sa recuperezi nimic,pentru ca firma care a furat nici nu mai activeaza,si "hotii" se folosesc de numele altor persoane si numele altor firme,astfel incat nu ii mai poti gasi niciodata.Doar sa inveti din greseli,si sa fi mai atent la cine predai marfa.
Practic singurul care poate ar putea fi tras la raspundere este firma care a fost subcontractata de hoti,si care nu avea voie sa descarce decat in locul descris de noi in CMR,dar si el poate scapa deoarece el era contractat de catre "hoti".
Acuma, doar un avocat poate spune daca putem sau nu sa recuperam banii de la cineva.
Poate imi scrieti unde a fost dusa marfa in Ungaria,deoarece si marfa noastra tot in Ungaria a fost descarcata pana a disparut.Eu mai fac investigatii proprii:):)
Am aceasi problema.Atunci dc mai exista interval vechime daca nici macar nu arata datele reale.Doar la salariatii care nu au avut prelungiri prin act aditional.Si imi este frica ca am gresit ceva si am transmis date eronate si amenda:(
La data incetarii arata ok,dar daca ma duc un pic mai jos la vechime...nu este data corecta.
eu nu mai inteleg nimic..pn acum mi-au spus ca trebuie sa introduci toate suspendarile si cfs de o zi.Acuma de la ITM aflu ca trebuie doar cele care sunt cu 30 de zile consecutive.
La data consemnarii mi-au spus ca trebuie trecut data la care inchei contractul,adica de cand produce efecte,insa la raport per salariat cand ma uit la interval vechime nu arata corect.Data incetarii este ok,dar la interval vechime arata doar pn la prima prelungire:((
Si ce inseamna data consemnarii?????Data la care produce efecte CIM sau data la care eu le introduc in revisal?
De ex am un contract din 01.06.2003..ce data introduc la data consemnarii?
Eu am preluat noul Revisal in septembrie.Atunci am avut doar 25 de angajati activi.
Insa in data de 1 august am avut inca vreo 50(pe perioada determinata).Si asta inseamna ca eu trebuia sa-i introduc pe toti acesti oameni chiar daca eu cand am preluat revisalul nu mai erau activi???