avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbarea locului de munca dupa concediul crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbarea locului de munca dupa concediul crestere copil

Buna ziua,

As avea o intrebare,daca cineva imi poate da un raspuns clar?
Daca ai fost angajata pe un post la o societate,pleci in concediu de maternitate de 1 an,iar apoi ti se propune ca la intoarcere sa ocupi un alt post,deoarece cu copil nu poti face fata ,de ex sa pleci in delegatii,si tu accepti ocuparea unui alt post...si la postul nou te pune doar in perioada de proba 120 de zile,daca nu sunt multumiti dupa 4 luni te pot da afara?:O:O:O Sau ramane ca timp de 6 luni nu poti da afara persoanele care au fost in concediu de maternitate?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 8 Aprilie 2015
schimbarea de post pe criterii ce tin de statutul dvs de prospata mamaica era ilegala, insa daca ati acceptat nu se mai poate face nimic.
mai departe poate fi ilegal in functie de datele spetei concrete
1. Dvs. nu ati fost in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) ci in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an.

2. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat.
- La terminarea din CCC trebuia sa reveniti pe acelasi post prevazut in CIM.

3. Chiar daca ati fost de acord cu schimbarea locului de munca nu puteti fi concediata timp de 6 luni.
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, textul de lege nu prevede o durata fixa pentru interzicerea concedierii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare a unei colege- eu spun ca da Maran Corina Maran Corina Se poate desfiinta un post imediat dupa ridicare suspendare cim pt concediu ingrijire copil , cu preaviz de 20 zile? ( invoc aici art.65 lit.1, art.75 si oug ... (vezi toată discuția)
Continuitate cic - al doilea copil cfsflorin cfsflorin Buna ziua, In mica firma cu specific agricol in care activez, a fost angajata o persoana, iar dupa exact 12 luni, am fost informati ca este gravida si ... (vezi toată discuția)
Indemnizarie somaj Aurora79 Aurora79 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu sunt in concediul de crestere al copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani si din pacate, la firma la care ... (vezi toată discuția)