avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Activitate Atena M.

Activitate Atena M.

Buna ziua,
Am o intrebare. Eu lucrez din iunie si pana atunci am fost in concediu de crestere a copilului, doar ca acel concediu nu era de la locul de munca, ci datorita faptului ca sunt studenta la zi.
Luna aceasta am fost internata in spital cu copilul, dar si eu, cu enterocolita. Aveti idee, se ia in calcul concediul medical? Stiu ca in mod normal ai dreptul la concediu medical daca ai 6 luni lucrate inainte... Din cate stiu eu, perioada in care am primit indemnizatia ar trebui sa fie luata in calcul... Inca nu am primit un raspuns concret de la contabil si as dori sa stiu la ce sa ma astept..
Si daca plec el nu ma poate gasi prin autoritati daca va dori sa recunoasca copilul?
As dori sa rezolv problema asta inainte sa plec, ca sa nu stau cu gandul ca ma va caut ala un moment dat. A dezvoltat o obsesie la adresa mea si sunt sigura ca nu voi scapa asa de usor de el.

Martonze a scris:

Plecaţi cât puteţi de repede, nu mai staţi pe gânduri! Toate cele spuse de dvs. trebuie demonstrate cu documente, de ex., chiar dacă e condamnat pentru consum de droguri, poate veni cu un certificat medical că nu mai este, pentru agresivitate, trebuie să aveţi înregistrări şi martori, etc.

Cu alte cuvinte. Il pot da in judecata, sa demonstrez faptul ca este condamnat, continua consume droguri si sa scap de acest stres? Eu doresc sa plec din tara sa ofer copilului un viitor mai bun si as dori sa rezolv aceasta problema inainte.
A fost violent cu mine atat verbal cat si fizic.
Am cum sa ii interzic legal tatalui copilului sa isi ceara drepturile de parinte?
Am un copil de 1,4 ani. Tatal nu este trecut in certificatul de nastere si nici nu a fost implicat in cresterea ei. Este un om instabil din toate punctele de vedere. Are si probleme cu legea, ceva legat de droguri si acum face munca in folosul comunitatii. Insa acum, brusc, vrea sa fie tata model. Si-a fixat o obsesie in aceasta directie si nu am gasit nicio solutie momentan.
De fiecare data cand nu ii convine ceva ma hartuieste telefonic (sute de apeluri pe zi, pe toate aplicatiile si pe cartela), vorbeste extrem de urat si ma ameninta cu diverse, ultima amenintare fiind ca ma da in judecata pt testul de paternitate si drepturile de parinte. Daca as depinde de semnatura lui cred ca nici la gradinita nu as reusi sa inscriu copilul.
Exista vreo solutie in sensul acesta? Vreo modalitate care sa ii interzica sa isi ceara drepturile?
Sunt studenta la zi.
Am nascut si am un copil de 1,4 ani.
Momentan beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului, insa as vrea sa ma angajez part-time, cate 2h/zi. Salariul va fi pana in 500 lei/luna (inca nu stiu exact suma, voi reveni cu acest detaliu maine).
Daca m-as angaja in aceste conditii as mai beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
A primit decizia de concediere pe 12 noiembrie.