avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot cere daune morale daca nu am contestat cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot cere daune morale daca nu am contestat cererea de desfacere a contractului de munca in termen de 45 de zile de la comunicare?

Buna ziua,
Pe data de 15 octombrie mama a fost instiintata ca i seva desface contractul de munca datorita restrangerii activitatii firmei cu preavizul legal de 20 de zile lucratoare.
Mama a fost nevoita sa semneze decizia dar a scris pe exemplarul inmanat firmei ca nu este de acord cu decizia doarece nu corespunde realitatii, in sedintele anterioare discutandu-se de o posibila extindere si de noi comenzi mari ce fusesera primite.
Din pacate am depasit termenu legal de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere, acesta find pe 29 noiembrie.

As dori sa stiu daca mai exista vreo posibilitate de contestare a deciziei sau un mijloc de a cere despagubiri pentru daunele morale produse.
Mentionez ca mama are 60 de ani si in toata aceasta perioada a incercat sa se reangajeze participand la multe interviuri si concursuri dar datorita varstei nu a reusit sa obtina niciun post pana in prezent.
De asemenea, nu indeplineste conditiile legale pentru pensionare deci se afla intr-o situatie foarte dificila.
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Georgiana_88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 2 Decembrie 2018
Daune pentru ce ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai a dat-o afara fara motiv intemeiat. Au justificat cu o restransgere a activitatii firmei iar in periaoda de preaviz au angajat alti oameni dintre care unul cu aceleasi atributii pe care le avea ea numai numele noului post este diferit.
Din cate stiu eu, daca o firma isi restrange activitatea si isi micsoreaza bugetul pentru salarii (asa cum este motivat in instiintare), nu angajeaza alti oameni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Georgiana_88, utilizator
Care este data cand a primit decizia de concediere nu instiintarea de previz ?
A primit decizia de concediere pe 12 noiembrie.
28 decembrie este ultima zi in care se poate depune contestatia la decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere anca.d anca.d Am urmatorul caz: firma se reorganizeaza, se schimba posturi si se micsoreaza salariile. Toate acestea sunt facute cu hotarare AGA si instiintare individuala. ... (vezi toată discuția)
Procedura anulare preaviz crystynayda crystynayda Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o problema? In prezent, cativa angajati sunt in preaviz-desfiintarea postului, (ultima zi fiind pe data de 14.06.2013), ... (vezi toată discuția)
Concediere în temeiul restrângerii activității loredanaop loredanaop Bună ziua, Am nevoie de îndrumare și câteva păreri cu privire la o concediere efectuata în temeiul restrângerii activității. Tatăl meu a lucrat la o ... (vezi toată discuția)