avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Activitate hanibal

Activitate hanibal

in baza carui articol?
Dupa deschiderea procedurii insolventei asociatii debitoarei mai pot instraina partile lor sociale in mod legal?
Răspuns la discuția cum e mai bine
avokitten a scris:

cel mai bine faceti intai iesirea din indiviziune apoi cereti evacuarea, intr-o alta actiune, dupa ce obtineti imobilul.

av. vasilescu

Litigiul pentru iesirea din indiviziune este deja pornit. dupa ce se termina acesta si mi se atribuie imobilul stiu ca am posibilitatea ca prin ordonanta presedintiala sa cer eliberarea spatiului.
As fi dorit ca in cadrul procesului pe care l-am inceput si prin care s-a cerut:sistarea indiviziunii si atribuirea imobilului contra unei sulte sa mai adaug un capat de cerere prin care sa solicit in subsidiar si evacuarea... Dar nu exista raporturi de locatiune pentru evacuare...:)
Discuție cum e mai bine
X e reclamant intr-o sistare de indiviziune. Are 90% din imobil si toate sansele sa-l obtina contra unei sulte. Y foloseste imobilul in prezent si nu sunt sanse sa iasa de bunavoie din acel imobil. Care e cea mai potrivita modalitate de a scapa de y?
1. Ar fi un capat subsidiar de cerere bazat pe revendicare ( dezavantajul e ca se timbreaza la valoare si e taxa mare )
2. Dupa sistarea indiviziunii si atribuirea imobilului sa merg pe ordonanta presedintiala pentru eliberarea imobilului, ar fi mai potrivit, dar dureaza prea mult... :?
3. Unii ma indeamna sa merg in subsidiar pe evacuare, dar mi se para ca nu va tine deoarece nu am raporturi de locatiune...
As aprecia orice ajutor... :cafea:
Răspuns la discuția bilet la ordin
Multumesc, intr-adevar nu am vazut nici eu astfel de cerinte in Legea 58/1934, dar am auzit si pareri contrare...fara temei zic eu
Discuție bilet la ordin
Exista vreun inconvenient daca un bilet la ordineste scris de catre alta persoana decat emitentul, dar este semnat si avalizat de catre emitent?
Conform legilor votate de alesii tarii o mama in concediu pentru ingrijirea copilului primeste un ajutor (indemnizatie) 600 lei +200 lei pentru fiecare copil.
Am inteles ca la tribunalele din tara au fost admise actiuni prin care se obliga statul sa plateasca in cazul mamelor cu gemeni sau tripleti de doua sau dupa caz de trei ori indemnizatia de 600 lei nu o singuera data cum se procedeaza in mod uzual in prezent.
Ma ajuta cineva sa-mi intemeiez actiunea pe vreo norma din Comunitatea
Europeana sau locala pentru a demara o astfel de actiune, la randul meu?
Răspuns la discuția cec in alb
multumesc de ajutor.
Răspuns la discuția cec in alb
multumesc de ajutor.
Discuție cec in alb
Nelamurirea mea se refera la corelarea dintre art. 14 si art. 84 pct. 3 din legea cecului.

Pe de o parte, art. 14 pare sa permita emiterea cecului asa-zis "in alb" in cazul in care tragatorul si beneficiarul se inteleg in acest sens, iar normele BNR reglementeaza situatia. Pe de alta parte, art. 84 pct. 3 pedepseste penal emiterea cecului fara a avea toate elementele.

Presupunand ca provizionul exista in orice moment, este posibila emiterea unui cec in alb ca garantie fara consecinte penale?

Iar in cazul in care e infractiune, fapta creditorului de a cere garantarea creantei cu un cec in alb il transforma in instigator?

Multumesc!