avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

indemnizatie de crestere a copilului

Conform legilor votate de alesii tarii o mama in concediu pentru ingrijirea copilului primeste un ajutor (indemnizatie) 600 lei +200 lei pentru fiecare copil.
Am inteles ca la tribunalele din tara au fost admise actiuni prin care se obliga statul sa plateasca in cazul mamelor cu gemeni sau tripleti de doua sau dupa caz de trei ori indemnizatia de 600 lei nu o singuera data cum se procedeaza in mod uzual in prezent.
Ma ajuta cineva sa-mi intemeiez actiunea pe vreo norma din Comunitatea
Europeana sau locala pentru a demara o astfel de actiune, la randul meu?
Cel mai recent răspuns: consilier juridic , utilizator 10:05, 21 Septembrie 2008
initiati procedura prealabila, cerand scris directiei de munca sa va raspunda privitor la punerea in plata a indemnizatiei si pentru celalalt copil si cu acest raspuns ( refuz) si o actiune civila intemeiata pe prevederile OUG 148/2005, va adresati Tribunalului judetean de care apartineti.
eventual,daca doriti, va angajati un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copiilor valentin19 valentin19 buna ziua ,sant o viitoare mama de gemeni si asi dori sa tiu daca voi primi suma de 600 de lei +200 alocatia pentru fiecare copil si ce lege prevede asta in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil pentru frati sub doi ani care nu sunt gemeni anda2009 anda2009 Buna ziua. Sunt mama a doi copii sub doi ani (primul copil de un an si opt luni si al doilea de cinci luni ).in acest moment primim alocatiile de 200 pentru ... (vezi toată discuția)
Nasterea multipla si plata indemnizatiei catalin20009 catalin20009 Dupa cum bine stiti in cazul nasterilor multiple se acorda pentru fiecare copil nascut viu indemnizatie de crestere a copilului. Citind OG 148/2005 actualizata ... (vezi toată discuția)