avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate SilviuRR

Activitate SilviuRR

Discuție Firma cu datori
Bună ziua,

As avea nevoie de ajutor în ceea ce privește închirierea unui local.

Localul a fost deschis ca și restaurant.

De curând a închis activitatea.

Dansul vrea sa îmi vândă firma cu toate autorizațiile fără sa îmi spună ca este pe minus cu profitul net și datorii foarte mari.

Am descoperit online ca este dator și spunându-i despre asta a răspuns ca nu este datori către stat sau furnizori.
Mi-a răspuns ca dansul a vărsat bani în firma ca și asociat si ca asta m-ar ajuta pe mine pe viitor.

Nu prea ma pricep dar cum poate ajuta pe cineva o firma cu datori?

Eu nu prea as avea încredere în ce mai spune de acum încolo și de aceea apelez la specialiști în domeniu.

Cu respect,
Silviu.

Răspuns la discuția Amânarea aplicări pedepsei
Mulțumesc de răspuns. Deci ma pot prezenta la ofițerul de probatiune cu contractul de munca din afara și certificatul de naștere al copilului, explicându-i situația, va accepta sa vin mai rar la semnat, nu?

Alexandru Matache a scris:

Dacă întrebarea e dacă puteți să plecați din țară întrucât aveți motive temeinice în acest sens, fără a mai participa la întâlniri frecvente cu consilierii de probațiune, răspunsul este că nu, dar dacă vâ veți prezenta cu documentele la serviciul de probațiune și le veți explica situația dvoastră, veți putea stabilit de comun acord ca întâlnirile să aibă loc mai rar. când puteți veni în țară.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

Pot duce contractul de munca din afara și certificatul de naștere al copilului cu dubla cetățenie care îmi poarta numele, ofițerului care se ocupa cu reabilitare, fără sa mai îmi ceara sa ma prezint la semnat?
Mulțumesc!
Aici este decizia luata de instanta.

Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului RĂDUCANU SILVIU (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii de 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 şi 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească suma de 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.000 lei aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.02.2019.
Document: Hotarâre 81/2019 28.02.2019



Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul de conducere Italian acum un an de zile pentru alcoolemie.Poate cineva sa îmi spună unde trimite politia permisele de conducere după ce le suspenda? Momentan am un proces pe rol și as dori sa știu dacă pot conduce în afara teritoriului Romanesc și dacă da de unde îmi pot recupera permisul? Am contactat ambasada Italiana și pe cei care l-au emis spunându-mi ca permisul nu se afla la ei. Mulțumesc!
Domnul Patrascu va mulțumesc de răspuns.
Tin sa Menționez ca am vorbit cu autoritățile emitente si permisul meu după un an si 2 luni nu este la ei.
Mulțumesc de răspuns.Am înțeles ca permisul meu nu poate fi anulat pentru ca este din alta țara.As avea nevoie de un avocat pe data de 31 Ianuarie care sa ma reprezinte si cred ca acesta este locul perfect unde pot cere acest lucrul.
As dori sa știu onorariul unui avocat care ma poate reprezenta in instanța cu privire la ceea ce am scris in prima întrebare?
Va urez o zi frumoasa!
Bună ziua!
Mi-a fost reținut permisul de conducere în urma cu un an și 2 luni pentru ca am condus sub influenta băuturilor alcoolice.(0'52 în aerul exp și 1 la analize)
De atunci tot încerc la ambasada italiana, politia romana, judecătorie chiar și la motorizzazione civile sa am un răspuns de unde îmi pot recupera permisul însă, nimeni nu știe nimic.
Am primit citație astăzi pentru termenul de judecata.
Intrabarebarile mele sunt urmatoarele:
1.Ce se poate întâmpla la termenul de judecata?
2.Sunt obligat sa ma prezint cu un avocat?
3.Dupa proces voi avea dreptul sa conduc pe teritoriul Romaniei?
4.Ce se întâmplă dacă nu ma prezint?
Menționez ca sunt la prima abatere și ca nu am mai avut niciodată probleme cu politia.