avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reținere permis de conducere Italian
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reținere permis de conducere Italian

Bună ziua!
Mi-a fost reținut permisul de conducere în urma cu un an și 2 luni pentru ca am condus sub influenta băuturilor alcoolice.(0'52 în aerul exp și 1 la analize)
De atunci tot încerc la ambasada italiana, politia romana, judecătorie chiar și la motorizzazione civile sa am un răspuns de unde îmi pot recupera permisul însă, nimeni nu știe nimic.
Am primit citație astăzi pentru termenul de judecata.
Intrabarebarile mele sunt urmatoarele:
1.Ce se poate întâmpla la termenul de judecata?
2.Sunt obligat sa ma prezint cu un avocat?
3.Dupa proces voi avea dreptul sa conduc pe teritoriul Romaniei?
4.Ce se întâmplă dacă nu ma prezint?
Menționez ca sunt la prima abatere și ca nu am mai avut niciodată probleme cu politia.

Cel mai recent răspuns: SilviuRR , utilizator 14:52, 13 Decembrie 2018
Dacă nu va prezentati riscati o pedeapsă cu executare.
Încercați să aveți avocat și sa va prezentati la proces ca sa scăpați cu pedeapsa cu suspendare și nu cu executare.
De.condus nu veti mai avea dreptul prea curând si dupa ce veti da examen.
Permisul nu il veti recupera si se va anula.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc de răspuns.Am înțeles ca permisul meu nu poate fi anulat pentru ca este din alta țara.As avea nevoie de un avocat pe data de 31 Ianuarie care sa ma reprezinte si cred ca acesta este locul perfect unde pot cere acest lucrul.
As dori sa știu onorariul unui avocat care ma poate reprezenta in instanța cu privire la ceea ce am scris in prima întrebare?
Va urez o zi frumoasa!
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul se va trimite autoritatilor emitente.
Nu sunteti obligat sa va angajati avocat, dar este recomandat.
Daca nu va prezentati si nici nu va angajati avocat care sa va reprezinte, riscati o pedeapsa cu executare.
Domnul Patrascu va mulțumesc de răspuns.
Tin sa Menționez ca am vorbit cu autoritățile emitente si permisul meu după un an si 2 luni nu este la ei.
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan, permis din uk. ce risc acum? polițistul mi-a spus că o să fie anulat și 2 ani n-o să mai pot da examen pentru redobândire cmneag cmneag Am fost oprit de poliție și depistat cu 0.54 g alcool pur in aerul respirat. Țin sa Menționez ca sunt la prima abatere. Am fost dus la spital pt recoltarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare permis anulat Dan121212 Dan121212 Buna ziua. Am o întrebare la care nu ii prea găsesc raspuns. In urma cu 2 ani am produs un accident sub influența alcoolului. Permisul de conducere mia fost ... (vezi toată discuția)
Mi-a suspendat permisul de conducere in italia. Nimrod87 Nimrod87 Buna seara! In seara de 09.20.2016 ma deplasam cu camionul pe autoban A4 directia Fernetti. Am executat o depasire neregulamentara si in spatele meu a ... (vezi toată discuția)