avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate Sanosimproconsult

Activitate Sanosimproconsult

Multumesc mult. In prezent Comisia de Expertiza a capacitatii de munca nu mei este sub jurisdictia Casei de Pensii, ci a trecut in cea a Ministerului Sanatatii, respectiv a Institutului de Expertiza.
Primul aviz era "apt condiționat cu reexaminare", iar avizul de la cealaltă firmă era simplu "apt".
Aviz comisie de expertiza
Personalul din învățământ este obligat să obțină anual un aviz psihologic.
Un angajat a obținut acest aviz de la unitatea sanitară cu care angajatorul are contract de servicii de medicina muncii, dar cu termen de revizuire la 6 luni. La data expirării avizului, salariatul a prezentat un aviz de la altă unitate sanitară, iar angajatorul i-a cerut ca revizuirea să se facă la aceeași unitate sanitară la care a fost eliberat primul aviz. Deoarece angajatul nu a prezentat acest aviz a fost suspendat din funcție, până la remedierea situației. Angajatul s-a adresat instanței, iar aceasta a hotărât să obțină aviz de la Comisia de Expertiză fără precizări..
Despre ce comisie este vorba?
Am achizitionat on-line prin Emag un produs pentru o societate comerciala, pe care am vrut sa il returnez, deoarece nu corespundea scopului propus. In urma unor discutii prin email am aflat ca persoanele juridice nu sunt considerate consumatori, conform OUG 34/2014.
Puteti sa-mi spuneti daca exista o posibilitate de a returna produsul.
Va multumesc
Buna ziua
Cazul unui SRL cu 2 asociati, care participa in parti egale, Daca unul dintre asociati decedeaza, partea acestuia revine celuilalt asociat sau mostenitorului de drept al celui decedat?
Va multumesc
Buna ziua.
Un cetatean cu roman dubla cetatenie (romana si americana), care este posesorul unui apartament mostenit in Romania doreste sa vanda acest apartament unui cetatean roman. Dupa verificarea tuturor actelor, un notar i-a spus ca trebuie sa aiba si un pasaport romanesc. Este legal?
Va multumesc
Discuție Activ societate
Activ societate
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in cadrul unui SRL cu 2 asociati, unul dintre asociati poate sa cumpere unul dintre activele societatii in contul dividendelor neincasate. Mentionez ca vanzarea acelui activ nu afecteaza activitatea societatii si ca exista acordul celuilalt asociat pentru cumparare.
Multumesc.
Amanare pronuntare
Buna ziua. Solutia instantei la ultimul termen este: "Amâna pronuntarea la data de 06.10.2021 Pronuntată în sedintă publică, azi 22.09.2021." Va rog sa-mi spuneti daca la termenul respectiv trebuie sa fie prezente partile.
Va multumesc
Chemare in judecata
Actiunea de chemare in judecata a unei societati comerciale se depune la tribunalul din judetul in care aceasta isi are sediul sau in cel in care am eu domiciliul?