avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate maxxlro

Activitate maxxlro

Buna seara ,
1. Care sunt limitele verificarii unei creante avand la baza un titlu fals, de catre judecatorul sindic ? In sensul ca judecatorul-sindic poate admite o expertiza grafologica ?
2. Cum se poate bloca sau suspenda o eventuala inchidere a procedurii pe care lichidatorul ar putea-o invoca ?
3. Atat timp cat sunt contestatii la tabelul definitiv in baza art 75 legea 85/2006 se poate inchide procedura ?
Multumesc.
Poate avea succes o cerere de revizuire a unei hotarari (contestatie la executare) motivata de Decizia nr. 77/2017 privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept ?
Este vorba despre efectele Deciziei CCR nr. 895/2015 care se produc și asupra încheierilor de încuviințare a executării silite date de executorul judecătoresc anterior publicării acestei decizii în M. Of.
Respingerea contestatiei la executare a fost pe data 07.01.2018 redactata pe 12.01.2018 iar decizia ICCJ a fost publicata pe 08.01.2018
Buna dimineata ,
Şi care ar fi temeiul legal din vechiul cod , de unde rezulta termenul de 1 an _
Bună seara , tuturor .
Aş avea o întrebare al cărei răspuns nu îl găsesc în vechiul codul civil din 1865 .
Există următoarea situaţie la o executare silită .
- cererea de executare a fost depusă de creditor în 19.09.2012
- dosarul de executare s-a deschis pe 20.09.2012
- încuviinţarea executării silite de către instanţă a fost pe 22.10.2012
- dar somaţia de plată a fost emisă (atenţie !!!) 17.02.2014

Cererea de executare se poate perima ???
Somaţia de plata era nula dat fiind faptul că a fost emisă după 1 an şi 4 luni ?
Care sunt părerile dvs. ???
Mulţumesc
Buna ziua ,
As dori sa stiu daca pot promova o contestatie la executare avand la baza neconstitutionalitatea art 666 Cpc la actele de executare facute acum in luna aprilie 2018 .
Prevederile deciziei CCR se aplica si ptr contestatiile la executare facute dupa publicarea deciziei CCR in MO avand temei incheierea executorului judecatoresc de incuviintare a executarii silite ?
astept un raspuns cat mai urgent deoarece am primit acte de executare respectiv 2 incheieri cu privire la stabilire pret si termen licitatie si publicatie de vanzare nr 1, pe data de 16.04.2016 si am termen 15 zile .
Va multumesc
Suntem 2 garanti ipotecari pentru un imprumut al unei societati care a intrat in faliment . Banca prin executor a inceput executarea in 2012 a ipotecii. Ulterior , executorul a inceput executarea si a pensiei unuia dintre garanti . Din neglijenta nu am facut contestatie dupa 15 zile de la poprirea pe pensie . Dupa inca 3 ani , in 2015 , executorul a inceput executarea unor alte imobile decat cele puse garantie (precizez ca suntem garanti ipotecari si nu fidejusori !) . Noi am primit in septembrie un plan de situatie si o numire de evaluator al imobilelor nou scoase la vanzare , moment in care am formulat contestatie la executare. La proces executorul a venit cu o somatie trimisa in ianuarie 2015 si lasata la posta . In aceasta contestatie am solicitat lamurirea titlului , dar instanta a considerat ca nu sunt necesare lamuriri intrucat conform unui articol din contract (care se referea la garantii fidejusori) raspundem cu toate bunurile . Repet in toate contractele avem calitatea de garanti ipotecari .
Asa a motivat instanta , citand din contract :
"garantul/garanţii garantează rambursarea creditului, a dobânzilor, a comisioanelor şi a celorlalte costuri aferente, precum şi a oricăror sume datorate în baza prezentului contract şi a actelor adiţionale la acesta, inclusiv, dar fără a se limita la cheltuieli de orice fel legate de respectarea creditului, cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare silită, cu patrimoniul său prezent şi viitor. Garantul/ garanţii renunţă în mod expres la beneficiul de diviziune şi discuţiune[” .

DAR originalul din contract era "..... garantul/garanţii fidejusor/fidejusori garantează rambursarea creditului, a dobânzilor, a comisioanelor........ "

Ei in final am pierdut , s-au facut ca ploua si nu au adus lamuriri la titlu astfel ca acum au trecut cei trei ani in care puteam sa solicit lamuriri la titlu .
Banca mi-a trimis la un moment dat ca reanalizand dosarul vor continua excutarea doar cu imobilele din ipoteca , dar poprirea pe pensie continua .
Cam asta e . Nu stiu daca m-am facut inteles . este evident ca sunt interese ....imobiliare.
Sunt garant ipotecar pentru o societate in faliment , deci nu pot aplica darea in plata .
As dori sa stiu care ar fi sansele de castig ale unei actiuni privind abuzul de drept sau formularea cu rea credinta ori inducerea in eroare a instantei cu privire la o somatie de executare a unor bunuri mobile si imobile ce nu fac obiectul unei garantii imobiliare a unui garant ipotecar . Mai exact ce actiune se poate formula daca ai depasit termenul de 15 zile in care puteai formula contestatia la executare a unor bunuri altele decat garantia ipotecara in calitate de garant ipotecar ?
Si in conditiile acestea , care are putea fi motivele unei contestatii in anulare (ma refer la interpretarea/neaplicarea unei legi (O.U.G.)) sau ale unei revizuiri ?
Plangerea la C.S.M. impotriva judecatorilor are vreo finalitate in ceea ce priveste aceasta speta ? Sau singura optiune ramane C.E.D.O. si in cazul unui castig revizuirea ?
Multumesc pentru raspunsul dvs. .
Avand in vedere ca la data pronuntarii O.U.G. nr. 1/2016, contestatia mea era deja pe rolul instantei Judecatoriei si ca ordonanta precizeaza ca "decizia se va aplica în privința contestațiilor la executare formulate împotriva încheierii de încuviințare a executării silite date de executorul judecătoresc aflate pe rolul instanțelor judecătorești la data publicării acesteia, precum și în cele în care a fost invocată excepția de neconstituționalitate până la data sus-menționată" , cred ca motivarea va fi si in acest caz una data de dragul de a fi data ..... Spre exemplificare motivarea Judecatoriei a fost : ATENTIE !!! :
"(....), instanta considera ca incheierea prin care executorul judecatoresc a incuviintat executarea silita a fost contestata de contestarul ....in mod formal (???) alaturi de celelalte acte intocmite in dosarul de executare , fara a fi invocate motive concrete de legalitate . "
Interpretarea eronata a dispozitiilor O.U.G. nr. 1/2016 poate fi considerata eroare materiala a instantei ? Ma gandesc la o contestatie in anulare .
Ce parere aveti ?