Buna seara ,
1. Care sunt limitele verificarii unei creante avand la baza un titlu fals, de catre judecatorul sindic ? In sensul ca judecatorul-sindic poate admite o expertiza grafologica ?
2. Cum se poate bloca sau suspenda o eventuala inchidere a procedurii pe care lichidatorul ar putea-o invoca ?
3. Atat timp cat sunt contestatii la tabelul definitiv in baza art 75 legea 85/2006 se poate inchide procedura ?
Multumesc.
Poate avea succes o cerere de revizuire a unei hotarari (contestatie la executare) motivata de Decizia nr. 77/2017 privind pronunțarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept ?
Este vorba despre efectele Deciziei CCR nr. 895/2015 care se produc și asupra încheierilor de încuviințare a executării silite date de executorul judecătoresc anterior publicării acestei decizii în M. Of.
Respingerea contestatiei la executare a fost pe data 07.01.2018 redactata pe 12.01.2018 iar decizia ICCJ a fost publicata pe 08.01.2018
Bună seara , tuturor .
Aş avea o întrebare al cărei răspuns nu îl găsesc în vechiul codul civil din 1865 .
Există următoarea situaţie la o executare silită .
- cererea de executare a fost depusă de creditor în 19.09.2012
- dosarul de executare s-a deschis pe 20.09.2012
- încuviinţarea executării silite de către instanţă a fost pe 22.10.2012
- dar somaţia de plată a fost emisă (atenţie !!!) 17.02.2014
Cererea de executare se poate perima ???
Somaţia de plata era nula dat fiind faptul că a fost emisă după 1 an şi 4 luni ?
Care sunt părerile dvs. ???
Mulţumesc
Buna ziua ,
As dori sa stiu daca pot promova o contestatie la executare avand la baza neconstitutionalitatea art 666 Cpc la actele de executare facute acum in luna aprilie 2018 .
Prevederile deciziei CCR se aplica si ptr contestatiile la executare facute dupa publicarea deciziei CCR in MO avand temei incheierea executorului judecatoresc de incuviintare a executarii silite ?
astept un raspuns cat mai urgent deoarece am primit acte de executare respectiv 2 incheieri cu privire la stabilire pret si termen licitatie si publicatie de vanzare nr 1, pe data de 16.04.2016 si am termen 15 zile .
Va multumesc
Suntem 2 garanti ipotecari pentru un imprumut al unei societati care a intrat in faliment . Banca prin executor a inceput executarea in 2012 a ipotecii. Ulterior , executorul a inceput executarea si a pensiei unuia dintre garanti . Din neglijenta nu am facut contestatie dupa 15 zile de la poprirea pe pensie . Dupa inca 3 ani , in 2015 , executorul a inceput executarea unor alte imobile decat cele puse garantie (precizez ca suntem garanti ipotecari si nu fidejusori !) . Noi am primit in septembrie un plan de situatie si o numire de evaluator al imobilelor nou scoase la vanzare , moment in care am formulat contestatie la executare. La proces executorul a venit cu o somatie trimisa in ianuarie 2015 si lasata la posta . In aceasta contestatie am solicitat lamurirea titlului , dar instanta a considerat ca nu sunt necesare lamuriri intrucat conform unui articol din contract (care se referea la garantii fidejusori) raspundem cu toate bunurile . Repet in toate contractele avem calitatea de garanti ipotecari .
Asa a motivat instanta , citand din contract :
"garantul/garanţii garantează rambursarea creditului, a dobânzilor, a comisioanelor şi a celorlalte costuri aferente, precum şi a oricăror sume datorate în baza prezentului contract şi a actelor adiţionale la acesta, inclusiv, dar fără a se limita la cheltuieli de orice fel legate de respectarea creditului, cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare silită, cu patrimoniul său prezent şi viitor. Garantul/ garanţii renunţă în mod expres la beneficiul de diviziune şi discuţiune[” .
DAR originalul din contract era "..... garantul/garanţii fidejusor/fidejusori garantează rambursarea creditului, a dobânzilor, a comisioanelor........ "
Ei in final am pierdut , s-au facut ca ploua si nu au adus lamuriri la titlu astfel ca acum au trecut cei trei ani in care puteam sa solicit lamuriri la titlu .
Banca mi-a trimis la un moment dat ca reanalizand dosarul vor continua excutarea doar cu imobilele din ipoteca , dar poprirea pe pensie continua .
Cam asta e . Nu stiu daca m-am facut inteles . este evident ca sunt interese ....imobiliare.
As dori sa stiu care ar fi sansele de castig ale unei actiuni privind abuzul de drept sau formularea cu rea credinta ori inducerea in eroare a instantei cu privire la o somatie de executare a unor bunuri mobile si imobile ce nu fac obiectul unei garantii imobiliare a unui garant ipotecar . Mai exact ce actiune se poate formula daca ai depasit termenul de 15 zile in care puteai formula contestatia la executare a unor bunuri altele decat garantia ipotecara in calitate de garant ipotecar ?
Si in conditiile acestea , care are putea fi motivele unei contestatii in anulare (ma refer la interpretarea/neaplicarea unei legi (O.U.G.)) sau ale unei revizuiri ?
Plangerea la C.S.M. impotriva judecatorilor are vreo finalitate in ceea ce priveste aceasta speta ? Sau singura optiune ramane C.E.D.O. si in cazul unui castig revizuirea ?
Multumesc pentru raspunsul dvs. .
Avand in vedere ca la data pronuntarii O.U.G. nr. 1/2016, contestatia mea era deja pe rolul instantei Judecatoriei si ca ordonanta precizeaza ca "decizia se va aplica în privința contestațiilor la executare formulate împotriva încheierii de încuviințare a executării silite date de executorul judecătoresc aflate pe rolul instanțelor judecătorești la data publicării acesteia, precum și în cele în care a fost invocată excepția de neconstituționalitate până la data sus-menționată" , cred ca motivarea va fi si in acest caz una data de dragul de a fi data ..... Spre exemplificare motivarea Judecatoriei a fost : ATENTIE !!! :
"(....), instanta considera ca incheierea prin care executorul judecatoresc a incuviintat executarea silita a fost contestata de contestarul ....in mod formal (???) alaturi de celelalte acte intocmite in dosarul de executare , fara a fi invocate motive concrete de legalitate . "
Interpretarea eronata a dispozitiilor O.U.G. nr. 1/2016 poate fi considerata eroare materiala a instantei ? Ma gandesc la o contestatie in anulare .
Ce parere aveti ?