avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Cookiewhite

Activitate Cookiewhite

Răspuns la discuția Pensia de invaliditate
Va multumesc frumos, dl.Carp. As mai avea o intrebare, pot depune cerere pentru recalcularea pensiei de invaliditate, intrucat de la data emiterii deciziei de pensionare (10.03.2004) pana in prezent am lucrat 4 ore/zi
Răspuns la discuția Pensia de invaliditate
Decizia de pensionare de invaliditate a fost emisa in urma cu 16 ani, dar eu am lucrat in acest timp program de 4 ore. Nu se mai adauga acesti ani la stagiul de cotizare ?
La Art.79 litera “c” din legea 263/2010 se mentioneaza ca pensionarii de invaliditate care mai au 5 ani pana la implinirea varstei de pensionare definitiva si au stagiul complet de cotizare, nu mai au obligatia sa se prezinte la revizuirea anuala. Intrebarea mea este stagiul complet de cotizare trebuie sa fie la data cand am fost pensionata medical sau in prezent ?
Buna ziua, ma puteti lamuri si pe mine cu o situatie?
Sunt angajata simultan part time de 5 ani de zile la o firma si de 2 luni la alta firma, la cea din urma detin functia de baza, In urma solicitarii acestora, am depus concediul medical in original si adeverinta din care reiese stagiul de cotizare si numarul de zile de concediu avute in ultimele 12 luni, dar acestia refuza sa imi plateasca indemnizatia aferenta celor 5 zile de concediu medical. Intrebarea mea este daca firma la care am lucrat doua luni si detin functia de baza este obligata sa imi plateasca concediul medical ?
Buna ziua,
Sunt nascuta la data de 30.10.1962, am fost incadrata in munca in anul 1982 pana in anul 2004 cand am fost pensionata medical gr. 3 cu drept de munca 4 ore, pe care le efectuez si in prezent. In conditiile in care stagiul de cotizare este de 36 de ani si pana la pensionarea definitiva au mai ramas 6 ani, va rog sa mi spuneti pana cand am obligatia sa ma prezint la comisia de expertiza pentru revizuirea medicala anuala, pentru acordarea in continuare a pensiei de boala ? Nu stiu daca este adevarat, dar am citit pe un forum ca daca stagiul de cotizare este complet si pana la pensionarea definitiva mai sunt 5 ani, nu mai am obligatia sa ma prezint la comisia anuala de expertiza medicala. Va multumesc.
In momentul in care stagiul de cotizare este complet (38 ani) si am implinit varsta de 58 de ani, mai este necesara prezentarea la comisia de expertiza pentru revizuirea medicala (mentionez ca sunt femeie si sunt pensionata medical gr.3 din anul 2004.) ?
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Va multumesc frumos !
Buna ziua, sunt nascuta in data de 30.10.1962. Am lucrat din anul 1981 pana in 2004, cand am fost pensionata medical gr.3, cu drept de munca 4 ore, pe care le efectuez si in prezent. Va rog sa mi spuneti cand ma pot pensiona anticipat si care este procentul de penalizare. ?
Răspuns la discuția Reducerea varstei de pensionare
Citisem undeva ca pensionarii pe caz de boala au reducere la varsta de pensionare definitiva, de aceea nu sunt lamurita.
Răspuns la discuția Reducerea varstei de pensionare
Carp Mircea a scris:

Precizati:
Sexul, luna si anul nasterii
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta

Sexul feminin, data nasterii 30.10.1962, Stagiu de cotizare 36 ani, din care pensie de invaliditate gradul trei 14 ani, timp in care am si lucrat part time 4 ore/zi.