1.Primaria unei comune poate refuza in 2020 inregistrarea in evidentele agrare si fiscale a Declaratiilor de impunere depuse de mostenitori, in termenul stabilit in Certificatul de mostenitor eliberat de notariat si proprietatile,intabulate in CF pe mostenitori ?
2. Consecintele neinregistrarii Declaratiilor de impunere incalca dreptul mostenitorilor de a dispune de proprietatile mostenite, - nu pot plati impozitul ( ca nu s-a calculat de primarie ) nu li se elibereaza Certificatul de atestare fiscala- deci nu pot face operatiuni imobiliare.
VULPY
Am mostenit un teren in sat Izvorani /Ilfov,pe care s-a aflat o casa batraneasca ,construita in 1930,cu pereti din paianta,cu acoperis din stuf, fara utilitati,nelocuita. Sub povara anilor si a conditiilor naturale ploi, zapezi,gheata,vant etc. casa a cedat si s-a daramat.Casa figureaza in Certificatul de mostenitor si in evidentele Primariei Ciolpani. Impozitul este achitat.Nici terenul si nici casa nu are cadastru si nu sunt intabulate in CF. In prezent am demarat efectuarea cadastrului si a intabularii. Am informat Primaria Ciolpani si am anexat o poza cu bojdeuca pt.edificare. Care este solutia pt. scoaterea casei din evidentele primariei, si sa eliberze un Certificat de atestare fiscala fara casa?
Va rog sa ma lamuriti!
Casa in care locuiesc este in co-proprietate cu fiul meu. In 2014 fiul meu a infiintat un SRL al carui sediu social,prin contractul de comodat este intr-o camera de la parter de 16 mp.Firma nu suporta cheltuieli de intretinere,nu plateste impozit.
Activitatea firmei nu se desfasoara la sediul social .Fiul meu a cumparat un TIR
care este inchiriat pe baza unui contract unei firme de specialitate cu sediul in alt loc Pe baza de contract deprestatari de servici o firma specialzata tine contabilitatea firnei avand sediul in alt loc.
Cum trebuie sa completez formularul? Este corect sa bifez pct.VII a ????
avand in vedere ca se poate delimita suprafafa camerei de 16 mp?
Astept lamuriri
VULPY
Buna Ziua,
As dori sa stiu,daca exista o reglementare juridica pt.scutirea de plata intretinerii a unor categorii de cetateni?( handicapati..etc)
Daca DA-costurile generate de acesti locatari(consumul lor de caldura, apa,etc) se repartizeaza pe restul locatarilor? Pe ce baza?
Atunci cand cineva este scutit de plata impozitului , statul suporta aceasta pierdere si nu vecinul de apartament.
Doresc un raspuns competent.
VULPY