Buna ziua!
Am o intrebare: exista vreo interdictie/ conditie speciala in cazul schimbarii sediului unei societati care este suspendata? Dar in cazul cesiunii de parti sociale ale unei asemenea societati?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Va multumesc pentru sfaturi!
Intr-adevar, salariatii nu au fost acasa langa ai lor, si de aceea primesc indemnizatie de delegare. Ma gandesc ca salariul ar trebui totusi primit strict pentru orele lucrate.
Contractul colectiv la nivel de unitate nu reglementeaza decat f general aceasta chestiune.
Multumesc pentru raspunsuri!
Am totusi o nelamurire: conform prevederilor Codului Muncii, persoanele delegate beneficiaza, pe langa drepturile salariale, de decontarea cheltuielilor de transport si cazare si de plata unei indemnizatii de delegare. In cazul meu, pana vineri inclusiv, salariatii delegati si-au desfasurat activitatea in program normal, de 8 ore, primindu-si salariul corespunzator, alaturi de celelalte drepturi amintite. In ziua de sambata nu au muncit dar, deplasandu-se in interes de serviciu, au primit intr-adevar indemnizatia de delegare si le-au fost decontate cheltuielile.
Dumneavoastra sustineti ca perioada delegarii se considera in intregime ca facand parte din programul de lucru. Asta insemna ca se considera ca lucrate (8 ore?) inclusiv zilele de sfasit de saptamana, chiar daca practic salariatii nu au desfasurat nicio activitate in acest interval? Facand o analogie, ce se intampla cu orele de din afara programului de 8 ore (in timpul saptamanii), pe care ei si le petrec in strainatate, fara sa desfasoare activitate, ar trebui sa fie considerate ore suplimentare, doar pentru ca deplasarea e in interes de serviciu? Nu e suficienta indemnizatia de delegare?
Buna ziua!
Salariatii unei societati comerciale au fost trimisi in delegatie in strainatate pentru cateva zile. Avand in vedere ca drumul de intoarcere a fost parcurs sambata, ei solicita acum ca angajatorul sa le ponteze aceasta zi si sa le acorde drepturile corespunzatoare muncii pe durata repausului saptamanal.
Ce solutie legala vedeti la aceasta problema?
Va multumesc!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Stiu ca procedura la ORC e simpla, insa ma gandesc ca celor de la Administratia Financiara nu le va surade situatia asta. Problema este daca exista vreo modalitate prin care ei ar putea impiedica suspendarea (de ex, un recurs la incheierea judecatorului delegat) sau daca ORC-ul comunica cu ei inainte de aprobarea suspendarii.
Buna ziua!
Poate sa-si suspende temporar activitatea o societate care are datorii fiscale?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Iata speta mea: O persoana fizica straina (belgiana) a fost desemnata in calitate de administrator al unui srl din Romania. Pentru inregistrarea la Registrul Comertului am inteles ca e nevoie, printre altele, de o declaratie autentica, ce tine loc de cazier fiscal, cum ca nu are datorii fiscale in Romania. Intrebarea este: aceasta declaratie poate fi data la un notar belgian?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc pentru sfat! :)
Oricum, ma gandesc ca este foarte probabil ca un alt referent sa nu aiba nici o observatie la continutul dosarului.