avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate vape

Activitate vape

Buna ziua,
Am mostenit (impreuna cu mama si sora) de la bunica mea un teren intravilan in Bucuresti, teren fara constructii pe el.
Terenul a fost cumparat in 1932 si de atunci pana in prezent s-a aflat in folosinta si proprietatea bunicii sau a noastra.
Din pacate insa nu am gasit contractul prin care bunica mea l-a cumparat.
In schimb am gasit la Arhivele Nationale, un proces verbal (din 1948) al unui judecator delegat cu intocmirea lucrarilor de infiintarea cartilor funciare, prin care, judecatorul delegat, in baza legii din 21 aprilie 1938, a dispus inscrierea dreptului de proprietate al bunicii mele asupra imobilului de mai sus intr-o carte funciara provizorie. De asemenea am gasit si cartea funciara provizorie (fara numar) in care se mentiona inscrierea dreptului de proprietate al bunicii mele asupra imobilului mai sus mentionat.

Pe baza acestor doua documente si a unei adrese pe care notarul public a obtinut-o de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti (in care se atesta ca nu exista carte funciara deschisa pentru imobilul respectiv si ca din opisele de sarcini si ipoteci din anul 1990 pana la zi , pentru imobilul respectiv nu exista sarcini pe numele bunicii mele) si a documentelor de stare civila, notarul public a intocmit certificat de mostenitor asupra acestui imobil in favoarea mea , a mamei si a sorei.

Pentru deschiderea cartii funciare si inscrierea dreptului nostru de proprietate in cartea funciara, am depus documentatia cadastrala si toate documentele de mai sus la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti. Oficiul ne-a respins cererea motivele fiind:

PRIN ACTELE DEPUSE NU S-A FACUT DOVADA DREPTULUI DE PROPRIETATE. POTRIVIT PREV. ART. 20 DIN LEGEA 7/1996 REPUBLICATA, DREPTUL DE PROPRIETATE SI CELELALTE DREPTURI REALE SE VOR INSCRIE IN CARTEA FUNCIARA PE BAZA ACTULUI PRIN CARE S-AU CONSTITUIT ORI S-AU TRANSMIS IN MOD VALABIL. CERTIFICATUL DE MOSTENITOR NU CONSTITUIE TITLU DE PROPRIETATE CI CONFIRMA CALITATEA DE MOSTENITOR SI INTINDEREREA DREPTURILOR SUCCESORALE. IN CERTIFICATUL DE MOSTENITOR NU S-A MENTIONAT MODUL DE DOBANDIRE A IMOBILULUI. Pentru motivele de mai sus, in baza art. 47 si 49 din Legea 7/1996 republicata, cererea se va respinge.

Mentionez ca ultimul motiv de respingere a fost indreptat printr-o incheiere de indreptare a notarului.

Am depus plangere impotriva incheierii, plangere care a fost judecata la judecatorie, si cu toate ca am demonstrat cu argumente juridice ca motivele invocate nu au temei , judecatoria mi-a respins plangerea.

Intrebarea mea: care este cea mai buna cale de a obtine o hotarare judecatoreasca favorabila,
o actiune in constatare sau uzucapiune, sau alta cale.

Sustin ca este absurd ca in conditiile in care nu se gaseste un contract, si am alte documente doveditoare , cartea funciara sa nu le ia in considerare.
Atunci care este rolul Cartii Funciare si a arhivei Registrului de Inscriptiuni si Transcriptiuni pe care il detine?
Buna ziua,

Pentru un teren intravilan din Bucuresti, cumparat de bunica mea in 1932, care sunt actele cerute de catre notar pentru dezbaterea succesiunii?
Este neaparat necesar ca succesiunea sa se deschida la notarul din zona in care bunica mea a avut ultimul domiciliu?

Va multumesc
Buna ziua,
Unde se gaseste arhiva Registrului de Inscriptiuni si Transcriptiuni si cum poate fi consultata.
Discuție Sfat mostenire
Bunica mea (decedata) detine un teren in Bucuresti in proprietate de prin anul 1938.
In timpul razboiului sau dupa aceea, l-a dat in folosinta unor vecini printr-o intelegere verbala. Vecinii l-au folosit (il folosesc si in prezent) si in schimbul folosirii au platit impozitul (chitantele sunt pe numele bunicii).
In anul 1974, tatal meu a initiat vanzarea terenului catre cei care il foloseau de la bunica. S-a facut o intelegere de mana in care era trecuta valoarea terenului si s-a dat si un avans. Acelasi document atesta si dovada platii avansului. Tranzactia nu s-a finalizat (nu s-a platit diferenta).

Intrebari:
a. Cei care au in folosinta terenul (din 1940 si pana in prezent) se pot folosi de uzucapiune ca sa se intabuleze ca proprietari?
b. Cum se poate inscrie terenul in Cartea funciara, necesar pentru a realiza dezbaterea succesiunii si a finaliza contractul de vanzare cumparare avand in vederea faptul ca nu mai am un document care sa ateste dreptul de proprietate al bunicii, iar Registrul de Inscriptiuni si Transcriptiuni nu mai elibereaza adeverinte de proprietate.
c. Care este cea mai buna cale de a ajunge la o intelegere cu cei care folosesc terenul?