Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol sunt 16 locuri de parcare si atat. Suprateran nu avem insa unde sa ne parcam masinile. Vin si va intreb, nu exista nici o obligativitate legala din partea dezvoltatorului de proiect sa puna la dispozitia locatarilor un numar minim de locuri de parcare? Si daca da, care ar fi aceea?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua! Rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste cazul meu. Am cumparat un apartament intr-un imobil nou. Blocul are 76 de apartamente. La subsol sunt 16 locuri de parcare si atat. Suprateran nu avem insa unde sa ne parcam masinile. Vin si va intreb, nu exista nici o obligativitate legala din partea dezvoltatorului de proiect sa puna la dispozitia locatarilor un numar minim de locuri de parcare? Si daca da, care ar fi aceea?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
In luna iunie 2007 am incheiat un antecontract de v-c pt un apartament ce urma a fi edificat. Mentionez ca la acel moment dezvoltatorul proiectului nu avea inca autorizatie de constructie. Cand am incheiat eu antecontractul aveau avizat PUZ-ul, PUG-ul si Proiectul de executare lucrari pentru 32 de apartamente. Autorizatia de construire a fost obtinuta 2 luni mai tarziu pentru 32 de apartamente. La notar in momentul in care au inceput sa se incheie alte antecontracte administratorul si asociatul; a trebuit sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca blocul ce urmeaza a fi edicat are X apartamente. Este am inteles o reglemetare care prevede ca nr de locuri de parcari la subteran sa fie cel putin jumatate din nr de apartamente. De aceea ei au prezentat proiectul pentru avizat cu 32 de apartamente. Paralel au intocmit un alt proiect cu 64 de apartamente, proiect neavizat de altfel. Revenind la notarul si la declaratia pe care trebuiau s-o dea au declarat 64 de apartamente. O consiliera de acolo mi-a zis ca nu-i ok si sa nu aiba surprize.
La momentul incheierii antecontractului de v-c nu s-a notat sesizarea incheierii contractului de v-c. Incercand sa fac acest lucru la notarul cu care lucreaza ei acum mi s-a respins cererea pe motiv ca apartamentul ce face obiectul antecontractului nu a fost prevazut cu numar, este doar specificat etajul.
Am luat legatura cu administratorul firmei, i-am explicat despre ce e vorba si el refuza sa faca un act aditional la antecontract in care sa se prevada numarul apartamentului.Intrebarea mea este: tinand cont ca ei incheie deja antecontracte, este posibil ca sa mai incheie un alt altecontract pentru acelasi apartament? Dat fiind faptul ca proiectul prevede 32 de apartamente si el construieste 64, iar pe etaj era un singur apartament cu 3 camere pt care eu am incheiat contract, este vreo problema in cazul in care nu i se aproba autorizatia pt 64 de apartamente, eu fiind de altfel primul cumparator al apartamentului de 3 camere pe acel etaj?
Daca mi nu mi se individualizeaza apartamentul pana in momentul incheieirii contractului de vanzare-cumparare este vreo problema? Este posibil sa-l vanda la o terta persona chiar daca in antecontract se interzice acest lucru
Daca mi nu mi se individualizeaza apartamentul pana in momentul incheieirii contractului de vanzare-cumparare este vreo problema? Este posibil sa-l vanda la o terta persona chiar daca in antecontract se interzice acest lucru?
Astept sa ma indrumati ce e de facut!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Cazul meu e urmatorul...sunt doctoranda cu contract de studii doctorale 8h/zi. De asemeni sunt angajata la o alta firma cu CIM 8h/zi. Am ramas insarcinata si risc sa pierd sarcina asa ca am fost nevoita sa introduc concediu medical. Problema e ca firma la care lucrez refuza sa-mi primeasca, respectiv sa-mi plateasca concediul medical pe motiv ca am bursa de doctorat si ca sa-mi plateasca facultatea. Eu mi-am inregistrat concediile si la facultate in copie legalizata si originalul l-am dus la firma. Au trecut 2 luni si n-am primit nici un ban. Pot sa primesc banii de pe concediu si de la facultate si de la firma, pt ca ma gandesc ca au fost platite contributiile din ambele parti si ar tb sa beneficiez de plata concediului, nu? Ce e de facut?
Va multumesc!