Buna ziua,
In urma cu 15 ani am lucrat pe o perioada de doi ani cu contract de munca cu timp partial de 4 ore. Persoana de la RU a angajatorului actual imi calculeaza la vechimea in munca doar 1 an in contul celor 2 lucru care am inteles ca nu este legal. Refuza categoric orice "aluzie" legislativa si o tine ca lucreaza de multa vreme in domeniu si stie tot. Carei institutii ar trebui sa ma adresez pentru a obtine un "document oficial" cu ajutorul caruia sa-mi pot sustine demersul in fata conducerii. De la casa de pensii nu am obtinut decat o adeverinta din 2001 incoace ori eu am nevoie de stagiul din carnetul de munca.
Va multumesc
Cotizare CAS
Buna ziua
In perioada 2004-2010 am avut contract de munca la doi angajatori. La ora actuala ambii sunt desfiintati dar eu am pastrat toate documentele pe care acestia mi le-au dat (contracte de munca, acte aditionale, adeverinte de venit, etc.). In perioada 2010-2020 am avut contract de munca la un alt angajator care inca este in activitate si de la care, la fel, am pastrat toate documentele.
Zilele trecute mi-am facut cont on line la casa de pensii si am observat in situatiile emise de acolo ca nu imi apare in perioada 2004-2010 decat unul dintre contractele de munca iar in perioada 2010-2020 nu am inregistrat nimic.
Avand in vedere ca mai am cateva luni pana la pensionare cum pot rezolva aceasta situatie? Este de ajuns sa duc adeverintele de vechime si toate documentele pe care le detin atunci cand depun actele pentru pensionare sau mai sunt necesare si alte demersuri?
Va multumesc.
Buna ziua.
Am nevoie de ajutorul si sfatul dvs. in urmatoarea problema. In luna februarie, printr-un concurs de imprejurari, m-am trezit 'stapana" a doi caini. Aveau cam doua luni atunci si mi-au fost trimisi de la Vatra Dornei cu mentiunea ca femela este talie mijlocie iar baiatul este talie mica. Au fost cipati si inregistrati, sunt cu toate "actele" in regula. Din pacate inca de la inceput au fost foarte, foarte speriati si socializeaza foarte greu chiar si cu mine care-i ingrijesc zilnic.
In luna martie am ramas fara servici si de atunci nu am gasit un job stabil: muncesc 1-2 saptamani pe undeva pana se adevereste ca nu este ceea ce se spunea a fi...
Cainii au crescut foarte mult, ambii sunt talie mare. Mi-este foarte greu sa sustin ingrijirea lor mai ales ca mai am un caine batran care trebuie sa beneficieze de un tratament destul de costisitor.
Am incercat sa-i dau in adoptie, au fost vazuti de doua persoane, dar, avand in vedere "frica" lor nu i-a vrut nimeni pe niciunul dintre ei.
La ASPA am inteles ca se preiau doar cainii fara stapan. Am incercat la doua asociatii dar... mai aveam putin sa-mi iau bataie.
Asadar, care este solutia legala de a ceda doi caini pe care nu-i mai pot ingriji?
(Va rog sa incercati sa ma intelegeti ca de "judecati" am tot avut parte)
Acces presa (reprezentant mass-media) la numararea voturilor in sectia de votare
Buna ziua
Duminica am fost unul dintre nefericitii care a lucrat intr-o sectie de votare dintr-o comuna. Pe la ora 21 ne-am trezit cu o cucoana, mama unuia dintre candidati, care, dupa ce a votat pe liste secundare (cu viza de flotant), a prezentat presedintelui de sectie o legitimatie de presa (eu nu am vazut-o) si a spus ca ramane sa vada numaratoarea voturilor. Au fost cateva opozitii dar atat ea cat si fi-su au devenit foarte recalcitranti si amenintatori, toti eram foarte obositi si s-a acceptat prezenta ei in sectie.
Ar fi fost bine daca doar ar fi "vazut" numararea voturilor dar atat dumneaei cat si fi-su aveau de comentat si amenintat la fiecare miscare. Mai avea putin si ne smulgea buletinele din mana... La o sectie cu vreo 600 de voturi ne-a apucat 3 dimineata ca nebuna nu se mai oprea.
Intrebarea mea este daca intr-adevar presa are acces intr-o sectie de votare la numarare (eu auzisem ca are voie doar la biroul electoral local, nu in sectie) si daca da, in ce conditiii, Daca puteti sa-mi indicati si o prevedere in acest sens v-as fi recunoscatoare.
Multumesc.
Multumesc.
Sunt in cumpana pentru ca sunt pe piata enorm de multe produse care au doar o reclama si o eticheta sclipitoare. Toti sunt pusi pe inselat si, atat timp cat sunt suficienti fraieri care cumpara, prospera vanzand praful de pe strada... Parca nu avem niciun fel de protectie din partea autoritatilor si a legilor....
Am descoperit un site de pe care se vand on-line diverse produse de bacanie, produse hand-made, plante uscate si hrana pentru animale. In spatele site-ului este un PFA inregistrat intr-o cumuna din Calarasi. Produsele nu se vand numai prin intermediul site-ului ci si pe platforme mari (emag, cel, etc.). Totul parea bun si frumos pana am studiat mai bine site-ul: povestea despre cum a aparut acea afacere este totalmente falsa (satul unde este inregistrat era satul bunicilor mei), nu au vrut sa-mi arate un certificat de producator ceea ce ma duce cu gandul ca nu exista asa ceva, sustin ca vand produse naturale, fara pesticide sau alte chimicale lucru care nu poate fi adevarat deoarece stiu sigur ca la nivelul judetului nu se poate da un cetificat de calificare in acest sens.
Acum sunt in dubii: ce ar trebui sa fac? Sa las "fraierii" sa fie tepuiti sau sa sesizez acolo unde trebuie? Personal m-am saturat de comercianti care vand gunoaie si otravuri ambalate frumos, cu etichete frumoase si fata de care autoritatile nu iau nicio masura.
Voi cum ati proceda?
Nici masina sau frigiderul nu le cumpar in calitate de consumator ci in calitate de utilizator. Daca la cateva luni de la achizitie apar defecte cauzate de fabricatia produsului comerciantul/producatorul este obligat prin lege sa le repare. Daca imi ia foc instalatia electrica la apartamentul cumparat de o luna sau imi cade faianta de pe pereti eu trebuie sa ma descurc si sa-mi obtin repararea pagubei prin instanta. Daca am noroc. Nu mai zic daca sunt pagube mai mari precum dezlipirea izolatiei, fisurarea stalpilor de sustinere sau alte necazuri. E normal?
Buna ziua
Am o nelamurire privitor la acordarea unei garantii de catre dezvoltator la cumpararea unui apartament.
Mi se pare curios ca, daca la achizitionarea unui bun de folosinta scurta (un aparat electrocasnic, un obiect de imbracaminte, etc.) comerciantul sau producatorul sunt obligati legal sa ofere o garantie de 1-2 ani, la cumpararea unui autoturism la fel, exista obligativitatea unei garantii de cativa ani, iar ala achizitionarea unui apartament a carei durata de viata se presupune a fi de cativa zeci de ani dezvoltatorul (producatorul bunului respectiv) nu are nicio obligatie. Sau poate nu stiu eu...
Am intrebat la o discutie cu un dezvoltator iar acesta a fost foarte deranjat de intrebare.
Multumesc