avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime contract cu timp partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime contract cu timp partial

Buna ziua,
In urma cu 15 ani am lucrat pe o perioada de doi ani cu contract de munca cu timp partial de 4 ore. Persoana de la RU a angajatorului actual imi calculeaza la vechimea in munca doar 1 an in contul celor 2 lucru care am inteles ca nu este legal. Refuza categoric orice "aluzie" legislativa si o tine ca lucreaza de multa vreme in domeniu si stie tot. Carei institutii ar trebui sa ma adresez pentru a obtine un "document oficial" cu ajutorul caruia sa-mi pot sustine demersul in fata conducerii. De la casa de pensii nu am obtinut decat o adeverinta din 2001 incoace ori eu am nevoie de stagiul din carnetul de munca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 7 Noiembrie 2024
Care este perioada la care faceti referire , de la ... pana la ... ?
01.11.1992-01.11.1994
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei in vigoare la acea data, Legea 3/1977, pentru persoanele care au fost încadrate sa lucreze, potrivit legii, cu program redus, vechimea în munca se ia în considerare proporțional cu timpul lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca Adrian D Adrian D Buna ziua, Ma numesc Adrian Dima, angajat ArcelorMittal din 1988, iar in perioada martie 1990- ianuarie 1993 am lucrat la program de 4 ore(in baza HG 41 ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime- trimiterea la un act normativ abrogat mai e valabila? ellena ellena Titlul mai exact era [b]calculul vechimii in munca...[/b] Daca avem un act normativ, concret HG 250/1992, act care e in vigoare nefiind abrogat, care face ... (vezi toată discuția)