avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate Lorena2

Activitate Lorena2

Va multumesc pt raspunsuri si implicare, cu siguranta timp de 2 ani in cap nu au existat cereri de invoire in fiecare timp de 30 min de la fiecare angajat , eu spun realitatea precum cu totii am plecat la aceeasi ora, mai mult acele 30 min pauza de masa cf ctr nu au fost luate deci in teorie s au muncit 8 h fara pauza, i.n practica s au muncit 7 :30 pt ca cu totii am luat masa de pranz 30 min
Asa cum am respectat intru totul fisa postului, asa voi respecta si programul de lucru dar sa fie acelasi pt toata lumea, nu 99,9% pleaca la 5 si doar eu la 5:30 de luni. Dar 2 ani nu s-a vazut ca am plecat cu toata firma la ora 5 prin pontaj , de ce doar eu de luni la coltul rusinii la 5 jumate ?

mitabiciclista a scris:

Este clar discriminare și trebuie ca toți colegii să stea la program pana la ora 17:30 la fel ca dumneavoastră.
Daca nu va e teamă de reacția lor acționați in instanță și vor fi obligați toți să respecte programul la fel ca dumneavoastră.
Dar veți sta toți la program pana la 17:30 nu veți pleca și dumneavoastră mai devreme la 17:00.Va gândiți bine ce va doriți.

Buna ziua,

Pontajul nu este intocmit corect, din prima zi in care m -am angajat sub intelegerea tacita a companiei am plecat impreuna cu toti colegii la ora 5 si nu 5:30, cu totii ne-am pontat la ora 5, de luni mi s a adus la cunibstita ca doar eu voi ramane cf programului in rest toata lumea va pleca la ora 5. Mentionez ca au existat episoade de umilinta din partea sefului superior, ulterior raportate companiei "mama" noi fiind punct de lucru pe Romania, prin ceea ce face HR doar se incearca eliminarea mea din companie prin a-mi da demisia.
Am nevoie sa adun probe pt instanta
Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia.
Mai exact lucrez la o companie pe functia de secretara, programul de lucru in ctr este 9-17:30, in realitate nu a fost respectat de niciun angajat, toata lumea pleaca prin pontaj la ora 5, azi HR mi-a adus la cunostinta ca de luni voi ramane singura pers care va sta pana la 5:30, timp de 2 ani am plecat impreuna cu toti colegii prin pontaj la ora 5, ceea ce face HR-ul este o discrminare si o umilinta pt mine ca angajat, merg pe ideea ori se respecta de catre toti angajatii acelasi program de lucru ori este discrminare. Ajutati-ma cu sfaturi ce probe sa adun pentru a ma apara in instanta.
Va aduc la cunostinta ca doar mie mi se aplica aceasta regula, in rest toti angajatii vor pleca in programul tacit al companiei la ora 5, dar HR vrea sa ma faca sa cedez si sa-mi dau demisia.
Multumesc
Buna ziua,

Am un copil 3 ani cu elemente spectru autist ( cu certificat), m-am angajat in 14.02.2022, mai am de luat 13 zile de concediu pe anul 2022, as putea sa intru de acum in CCC si sa se adune pana se iminesc 12 luni asa incat sa beneficiez de indemnizatie?
Buna ziua,

Probele sunt un martor al victimei. Exista sansa sa fie dat afara din politie?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, solutia in dosar poate depinde de mai multi factori: pozitia procesuala, incadrarea juridica, latura civila, circumstantele complete ale faptei, probele administrate.

Buna ziua,

Care ar putea fi sentinta in urmatoarea speta: statut politist, un minor de 16 ani intra cu bicicleta in masina,loveste oglinda si fuge, este alergat si prins (sut in sold si o palma + certf IML pt o zgarietura de 2 cm pe picior), parintii minorului oameni influienti in Minister. Politistul a incercat medierea verbala si in scris, recunoasterea vinovatiei, insa tatal minorului doreste scoate din sistem a politistului pe motiv pe ura.
In instanta reprez legal doreste razbunare, avocati platiti care au mintit defaimand realitatea.

Multumesc

Multumesc
Buna ziua
Am fost data afara de lacul de munca venind din concediu crestere copil in prima zi de munca, ca sa-mi inchida gura mi-au fost oferite 6 salarii compensatorii, am solicitat aa intru in somaj si postul nu este scos desfiintat,pot merge in instanta mai departe cu firma pt despagubiri.multumesc anticipat
Mi s-a cerut ca maine sa ma.prezint sa-mi dau demisia cu acordul partilor, este legal? Ce pot face pt a beneficia de somaj

Cornel Vasile a scris:

Pentru ce doriti sa mergeti in instanta ?

Buna ziua,

In data de 23.10.2021 ar fi trebuit sa reincep munca dupa concediu crestere copil,postul a fost ocupat sau nu se poate cu alte cuvinte, ca alternativa mi s-a propus alt post cu munca in ture si weekend, mentionez ca am copil de 1 an si 11 luni ceea ce nu este posibil iar ca distanta sectir 5 Buc via aeroport, am refuzat propunandu-mi 6 salarii compensatorii si sa-mi dau demisia cu acordul partilor. Pot merge in instanta, pe baza care-i legi ma pot baza sa castig procesul