avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra_Irimia

Activitate Alexandra_Irimia

Bună ziua,

În cazul în care un furnizor de cursuri de formare profesională scutite de TVA (cf art 292, lit f, CF, autorizat ANC) își desfășoară online cursurile, pe perioada stării de urgență, mai beneficiază de scutirea de TVA?
Una dintre condițiile ANC pentru autorizare a fost desfășurarea cursurilor la sală.
În urma depunerii unei solicitări la ANC pentru a continua cursurile în mediul online, răspunsul primit de la ei a constat în reamintirea condițiilor în care a fost autorizat.
Prin urmare, în cazul contractelor semnate cu cursanții înainte de declararea stării de urgență, poate continua desfășurarea cursurilor în mediul online și facturarea modulelor de curs fără TVA?
Dar în cazul contractelor semnate în continuare (pe perioada stării de urgență) se mai poate aplica scutirea de TVA? În acest caz, trebuie întocmit vreun document în care să se stipuleze situația actuală?

Vă mulțumesc frumos!
O sucursală are obligația de a depune după încheierea exercițiului financiar situații financiare anuale? Dar la încetarea activității în România?
Concediul medical efectuat parțial (de exemplu, 3 zile din cele 5 prescrise de doctor) poate fi depus la departamentul de resurse umane în forma în care a fost emis inițial sau este obligatorie modificarea perioadei de către doctorul care l-a emis?
Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri!
Presupun că această mențiune se face în cererea de concediu fără plată. Adică, dacă nu e precizat în cerere că pe durata CFP are loc suspendarea CIM-ului, atunci practic nu se suspendă CIM-ul.
Revin în atenția dvs. cu o întrebare suplimentară:
Concediul fără plată produce aceleași efecte ca si concediul medical pe durata preavizului, respectiv suspendarea CIM-ului?
Vă mulțumesc!
Ce posibilități am de a mă înțelege cu angajatorul cu privire la renunțarea parțială la preaviz în contextul prelungirii acestuia din cauza concediului medical?
Ultima zi de preaviz este 12 feb, iar din 13 feb am semnat că voi începe activitatea cu viitorul angajator.
Prin urmare, nu este posibil să efectuez un preaviz prelungit.
Am dreptul să solicit în scris renunțarea la această prelungire din motive bine întemeiate?
Sau cum anume mi-ați sugera să procedez în această situație?
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
M-ați putea ajuta, vă rog, cu următoarea informație: concediul medical prelungește termenul de preaviz?
Bună ziua,
Mă puteți ajuta, vă rog, cu un model de contract de vânzare-cumpărare bunuri mobile (pentru vânzarea-cumpărarea unui autoturism)?
Sau dacă nu este posibil îmi puteți indica o sursă din care prelua modelul de contract?
Vă mulțumesc frumos!
Va multumesc frumos pentru raspuns!