avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Op scutite de TVA cf art 292 lit f
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Op scutite de TVA cf art 292 lit f

Bună ziua,

În cazul în care un furnizor de cursuri de formare profesională scutite de TVA (cf art 292, lit f, CF, autorizat ANC) își desfășoară online cursurile, pe perioada stării de urgență, mai beneficiază de scutirea de TVA?
Una dintre condițiile ANC pentru autorizare a fost desfășurarea cursurilor la sală.
În urma depunerii unei solicitări la ANC pentru a continua cursurile în mediul online, răspunsul primit de la ei a constat în reamintirea condițiilor în care a fost autorizat.
Prin urmare, în cazul contractelor semnate cu cursanții înainte de declararea stării de urgență, poate continua desfășurarea cursurilor în mediul online și facturarea modulelor de curs fără TVA?
Dar în cazul contractelor semnate în continuare (pe perioada stării de urgență) se mai poate aplica scutirea de TVA? În acest caz, trebuie întocmit vreun document în care să se stipuleze situația actuală?

Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 13:55, 30 Aprilie 2020
Din pacate, incalcarea conditiilor initiale de autorizare poate fi un motiv temeinic pentru care, un eventual control ANAF sa nu va recunoasca scutirea (asta daca sunt suficient de bine pregatiti incat sa cunoasca aceste conditii). Totusi, din formularea intrebarii, inteleg ca sunteti inregistrata in scopuri de TVA, corect?
Pe de alta parte, data fiind starea de urgenta si, mai ales, deciziile CJUE in sfera TVA care arata ca organul fiscal NU poate refuza unui contribuabil dreptul de deducere a taxei doar in baza conditiilor de forma, inclin sa cred ca se poate castiga un eventual process in instant. Acum, dvs. fiind in domeniu si cunoscand prevederile legale, consider ca sunteti mai in masura decat mine sa stabiliti daca forma de organizare a cursurilor (online sau fizic) reprezinta conditie de forma sau de fond.
Totusi, data fiind situatia actuala in care nici invatamantul public nu mai desfasoara activitati in mod fizic, am oarece semne de intrebare cum ca la dvs. ar fi altfel. Va recomand o adresa la Ministerul Educatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen universitar sustinut acasa, profesorul ma obliga sa ma filmez. este legala obligatia? sergiu_student sergiu_student Buna ziua, Cu toata situatia actuala legata de COVID-19, universitatea unde studiez a hotarat desfasurarea cursurilor si examenelor online. Un profesor a ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Aviz isu psi ssm organizare cursuri . dorim sa organizăm un ... giuseppe07 giuseppe07 Aviz ISU PSI SSM organizare cursuri . Dorim sa organizăm un curs de formare profesionala in domeniul construcțiilor. Unele cursuri se desfășoară ... (vezi toată discuția)