avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Flav

Activitate Flav

Buna ziua, M-am trezit pe ghiseul.ro ca am de plata 2 lei pentru cheltuieli executare silita dar la detalii nu scrie pntru ce, doar 21.A.36.50.00 Alte venituri/Cheltuieli executare silita. Cum pot sa fac aflu pentru ce este aceasta suma? Mi se pare ciudat sa nu scrie la detalii nimic. Multumesc anticipat.
Bună ziua,
Mi s-a admis o contestație la executare silita, decizia fiind definitiva. În decizie se menționează ca taxa de timbru urmeaza a fi recuperata cf art 45 lit f OUG 80/2013. Va rog să-mi spuneți dacă pe lângă, decizia definitiva legalizata și copia după taxa de timbru mai trebuie sa prezint ceva la organul fiscal de care aparțin, pentru ca am fost sa depun actele menționate mai sus și mi-au spus ca ar trebui sa ma duc la instanta să-mi mai elibereze o hârtie în care sa precizeze ca taxa de timbru a fost neutilizat.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Somatie Executor judecatoresc
Vreau sa va mai întreb , in cate zile trebuie să-mi elibereze executorul judecătoresc o copie după dosarul de executare , că am fost sa cer o copie și mi-a zis că dosarul este la arhiva și durează 5 zile lucrătoare.

Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Somatie Executor judecatoresc
Este un contract de credit dîn anul 2007 și încheiat în 2008, achitat în proporție de 80% către creditoare de mine ,un IFN. Societatea creditoare și-a luat restul de 20% din suma de la o societatea de asigurări, iar cea de asiguri de la mine. Am platit restul de suma către societatea de asigurări. Deci per total s-a platit toată suma. Având în vedere că această poprire s-a făcut doar pe baza contractului de credit fara încuviințarea instanței, cum procedez mai departe, mă refer la metoda de contestare?

Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,

Am primit o somatie de la un BEJ prin care imi aduce la cunostinta ca am de platit o suma de bani conform unui contract care ar fi vechi de mai bine de 11 ani, Mentionez ca in text nu face referire la vreo Hotarare Judecatorasca doar mentioneaza , citez " In baza titlurilor executorii". De asemenea mai mentioneaza ca mi-a infiintat poprire asupra veniturilor. Intrebarea mea este , cum este posibil ca dupa 11 ani fara o hotarare judecatoreasca de executare silitia si fara vreo instiintare de plata sa te trezesti ca trebuie sa platesti diferite sume de bani? Deocamdata nu mi-a fost oprita nici o suma de la angajator , dar poate sa faca fara hotarare judecatoreasca? Cum contest aceasta hartie?
Răspuns la discuția Apel executare silita
Buna ziua ,

Se poate un raspuns la problema de mai sus? Nu vreau sa renunt la apel , vreau doar sa aduc la cunostita Instantei ca intimata a platit o mare parte din suma, au mai ramas doar cheltuielile de judecata care ar mai fi de recuperat. Trebuie sa trimit vreo adresa de revenire pentru suma restanta sau as fi recunoscator daca mi-ar spune cineva exact, metoda de urmat in acest caz.

Multumsc anticipat.
Buna ziua,

Am fost executat silit , mi s-au blocat toate conturile si mi s-a retinut toata suma pentru care s-a facut acest demers. Am facut contestatie la executare, am castigat si instanta a dispus anularea executarii
si intoarcerea executarii silite. Dar din motive nestiute , instanta a mentionat in solutie doar returnarea a 1/3 din suma poprita, insemnad ultima plata retinuta. Bineinteles, ca am facut apel, dar din luna mai cand am facut apel, mi s-a dat termen in luna decembrie. Problema este ca cei care m-au executat mi-au returnat toata suma poprita nu doar cea mentionata de judecator, dar fara cheltuielile de judecata. In momentul de fata mai am de recuperat o suma infima si vroiam sa va intreb cum sa procedez mai departe. Trebuie sa trimit vreo instiintare catre judecatorie mentionand ce sume au fost virate si ce suma au mai ramas de virat? Cel de care am fost consiliat in aceasta problema , nu mai raspunde la telefon/email, desi am semnat un contract cu el, pur si simplu nu mai reusesc sa dau de el. Ce este de facut in aceste cazuri cand persoana care te reprezinta este de negasit?
Răspuns la discuția Contestatie Executare Admisa
Multumesc pentru raspuns. Referitor la sugestia dumneavoastra referitor la cerere de completare, indreptare a erorilor din hotarare. Nu am certitudinea ca instanta a comis vreo greseala , nu reiese asta nici din comunicare. Banuiesc totusi ca BEJ-ul a omis sa depuna toate informatiile la dosar, mai ales ca pe parcursul procesului , mai multe termene au fost amanate, tocmai din acest motiv , lipsa dosar executare.

Multumesc inca o data.
Răspuns la discuția Contestatie Executare Admisa
Multumesc penru raspuns. Am facut deja apel, bineinteles adaugand toate documentele necesare din care reiese foarte clar totalul sumelor poprite. Legat de acest apel, as vrea sa stiu daca trebuie sa platesc vreo taxa de timbru si eventual cine stabileste cuantumul ei, sau aproximativ formula de calcul?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contestatie Executare Admisa
Multumesc pentru raspuns. Instanta in hatarare spune : Admite actiunea. Anuleaza toate actele de executare emise. Dispune intoarcerea executarii si in consecinta obliga intimata la plata catre reclamant a sumei ( ultima plata mentionata in postarea anterioara). Taxa de timbru urmeaza a fi recuperata cf art 45 lit f OUG 80/2013 Cu apel in 10 de zile de la comunicare.

Multumesc anticipat.