avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate Berceanus

Activitate Berceanus

Răspuns la discuția Stimulent de inserție
Da, clar este o greșeală ! Vă mulțumesc !
Bună ziua !
Doresc să aflu până la ce vârstă se acordă stimulentul de inserție pentru un copil sănătos ! Soțul meu primește de la nașterea copilului stimulent de inserție ( nu a intrat in ccc) și eu știam că trebuie să primim până la 2 ani, copilul are 2 ani si 7 luni și am primit și în aceste 7 luni !
Oare este greseala lor? Nu trebuia să primim și aceste 7 luni?
Răspuns la discuția Drepturi educatoare
În adeverință am menționat că nu frecventează des grădinița ( dar el vine de 4 ori pe săptămână) .
Specific că are permisiune de la medic să fie introdus în învățământul de masă, dar eu sunt sigură ca nu trebuie adus așa des, nu pot să fac față problemelor pe care le ridică ( face lucruri care ii pun în pericol sănătatea și viața, dar și siguranța colegilor)
Am vorbit cu dna. director și evită să luăm măsuri....un ajutor de educator ar fi plătit din banii școlii...
Vă rog să mă îndrumați ce să fac legal ! Vă mulțumesc!
Bună ziua, sunt educatoare necalificată la o grădiniță în mediul rural, în această grădiniță sunt doar eu, copilașii și îngrijitorul( doar dă focul, nimic altceva, este încadrat pe sfert de normă) .
Eu în grupă am un copil cu CES, la inceputul grădiniței era liniștit, nu făcea probleme, acum de vreo 2 săptămâni este foarte periculos, se cațără, mănâncă tot ce prinde, a strâns o colegă de gât, rupe....și nu stiu cum să procedez, nu-mi pot desfășura activitatea didactică ( nu merg la baie în timpul programului că fuge din clasa, eu fiind singură acolo cu ei).
Tin să menționez că în luna Septembrie mi-au cerut o adeverință pentru dosarul de handicap cum că nu frecventează grădinița des, dar părinții o aduc de luni până joi, adica 4 zile pe săptămână.
Ce drepturi am eu ca si cadrul dicactic? Pot cere un ajutor de educator? Sau pot cere părinților să nu o mai aducă așa des ? Stiu că are dreptuuri și trebuie întrodus în învățământul de masă, dar este un efort supra-omenesc și deja face lucruri care o afectează direct pe ea !
Buna ziua, m-am angajat educatoare necalificata, m-sunt incadrata ca fiind educator necalificat cu studii la nivel liceal. Eu am terminat Academia de Studii Economice, Facultatea de Management, dar doamna contabila mi-a spus ca nu se considera studii superioare pt ca nu am terminat pedagogie ..... Eu stiu ca trebuie sa ma incadreze ca cu studii superioare dar necalificata !!! (Acum m-am inscris la conversie profesioanala)
Buna ziua, in prezent lucrez in 2 locuri, secretara la o societate 8 ore și educatoare necalificată 5 ore. Este legat să lucrez în ambele părți?
Buna ziua, de 3 luni îmi plătesc singură contibuțiile la stat (860 re lei) la firma unor prieteni, doar ca acum a venit momentul să le cer o adeverinta și din acesta rezulta că am salariul net de 1263 lei. Daca eu plătesc pe lună 860 de lei, nu trebuia sa am salariul minim pe economie ?
Imi este temă să nu plătesc 860 de lei și ei să-mi fi băgat cartea de muncă pe mai puține ore...

Discuție Girant
Buna ziua, urmeaza sa-l girez pe tatal meu pentru o refinațare a unui credit, dacă eu voi avea calitatea de girant timp de 5 ani mă va afecta pentru un viitor credit personal?
Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Vă mulțumesc de răspuns !
Buna ziua. Soțul meu beneficiează de stimulent de insertie ( eu nu am putit intra in CCC) și angajatorul găsește tot felul de "scuze" pentru a-l concedia, întrebarea mea este : până când angajatorul nu-l poate da afara, având în vedere că băiețelul nostru împlinește in Mai anul acesta 2 ani ? ( ni s-a spus ca dacă am beneficieat pana la 2 ani de stimulent de insetie nu mai putem beneficia de prelungirea lui pana la 3 ani)