avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate daciana1

Activitate daciana1

Răspuns la discuția Exceptia lipsei de interes
Practic n-a fost un interogatoriu. Am fost de vreo 2 ori amandoi legitimati, iar pe el l-a intrebat judecatoarea daca recunoaste copilul. A zis DA. Banuiesc ca aici Instanta trebuia sa urmeze un drum al actelor similar cu cel de la primarie, adica sa-i ia datele. Doar era o recunoastere pe cale judecatoreasca! Dar suntem in ROMANIA si orice e posibil!Din pacate...
Răspuns la discuția Exceptia lipsei de interes
La dosar nu exista nicio copie dupa buletinul lui. Copilul a fost recunoscut absolut aiurea. Doar cu numele si cu domiciliul. Am fost azi la tribunal, unde a fost apelul si mi-au zis ca nu pot depune cerere pt indreptarea erorii materiale, din moment ce aceste date nu sunt in dosar. Avetu dreptate. Mai incerc si cu ultima solutie data de dvs: un dosar aparte.
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Exceptia lipsei de interes
Va multumesc frumos pentru raspunsurile promte. Am incercat sa ma documentez cat mai mult in acest proces, deoarece la inceput mi-a fost respinsa cererea ca fiul meu sa poarte numele tatalui pe motiv ca nu am argumentat de ce vreau acest nume. Eu nu am terminat dreptul, ci o facultate care tine, sa zicem, de stiintele exacte, de aceea am interpretat in mod mai rigid acele articole de lege, fara sa acord prea multa importanta cuvantului POATE care exista acolo (chiar daca aveam avocat). Nu m-am gandit o clipa ca i se va refuza copilului acest drept. Apoi am facut apel pe care l-am castigat si nu a mai fost recurat. Insa la Sfat m-am lovit de problema pusa mai sus (nu au acceptat acele date spuse de mine, nici daca mergea el in persoana...au zis doar pe cale judecatoreasca). Si mie mi s-a parut logic ca aceste date sa-i fi fost luate in momentul in care a declarat in fata instantei ca-l recunoaste, altfel orice om cu acelasi nume, sa zicem, Popescu X, ar putea fi tatal copilului meu.
In cerere am scris: vă rog să binevoiţi a dispune completarea dispozitivului Sentinţei Civile cu datele personale ale pârâtului (CNP, dată şi loc de naştere, nume părinţi, adresă pârât). Aceste date îmi sunt absolut necesare la oficiile de Stare Civilă ale sectoarelor 5 (unde s-a născut minorul) şi 6 (unde locuieşte minorul) pentru modificarea şi completarea datelor de stare civilă ale minorului, având în vedere că prin Sentinţa Civilă, pronunţată în dosar, instanţa a omis să menţioneze datele personale ale pârâtului.
Probabil am gresit punand ultima propozitie din fraza, dar asa am judecat eu. N-am stiut ca aceasta cerere de completare dispozitiv este practic un proces. Am avut un termen la care el a cerut amanare sa ia la cunostiinta, apoi eu am facut cerere de judecata in lipsa (acum stau in provincie la mama si mi-era greu cu aceasta naveta), in care am cerut o copie dupa BI (asta inseamna de fapt aceste date). Cand am verificat pe net sapt asta am ramas stupefiata ca mi s-a respins cererea.
Am citit pe net ca aceasta exceptie ridicata de el sau de instanta (nu stiu exact) are caracter dirimant. Asta inseamna ca daca este admisa anuleaza procesul dinainte si trebuie s-o iau de la capat????Daca nu....am sa fac apel, dar daca ...da.........nu cred ca mai pot suporta.......
Daca poate cineva sa ma ajute... Am avut un proces de stabilire paternitate lung-2 ani, dar sentinta si decizia au continut numai domiciliul tatalui, fara CNP, data de nastere si alte date personale ale lui. Deoarece la starea civila unde am schimbat certificatul copilului nu au acceptat aceste date spuse de mine (venisem cu recunoastere pe cale judecatoreasca) au pus liniuta in dreptul lor in registrul starii civile. E pacat ca dupa atata judecata lucrurile sa nu fie complete. Asa ca am facut cerere de completare dispozitiv cu aceste date. A fost respinsa ca nefondata, langa ea aparand sintagma- se respinge exceptia lipsei de interes. Ce inseamna acest lucru? Eu ceream o simpla adeverinta cu aceste date. Se merita sa mai fac apel? Sunt extenuata dupa 2 ani de judecati, chiar m-am imbolnavit. Mentionez ca nu mai am avocat.
Răspuns la discuția Pensie de intreþinere
Buna seara,
Am o intrebare: cand pot da in judecata tatal copilului meu pt recalculare pensie alimentara? Unitatea angajatoare plateste pensie din 18.06.2008 prin poprire cand s-a pronuntat instanta in urma unui proces de paternitate. Motivarea a venit dupa 5 luni , in noiembrie, eu facand apel (incuviintare purtare nume + procent din venituri, drept pensie alimentara). Pe 1.04.2009 instanta de apel s-a pronuntat, dandu-i copilului dreptul la numele tatalui, insa nu si procent, desi am dovedit ca are si alte venituri (aparute intre timp) decat cele declarate. De la 18.06.2008 veniturile lui au crescut net si altele suplimentare. Pot sa-l dau acum in judecata, desi de-abia s-a terminat apelul?
Răspuns la discuția Dreptul la nume
La dosar sunt mai multe informatii? ... din pacate cu tatal copilului nu pot discuta pt ca nu vrea, si-apoi el a cerut instantei ca sa nu dea copilului numele lui (l-a recunoscut in urma unui test ADN extrajudiciar). Eu sunt terminata psihic (copilul are 6 luni). Cred, din pacate, ca a mituit justitia, fiind medic neurolog la un mare spital din Bucuresti si avand multe relatii. Eu cred ca e primul verdict de acest fel dat in cazurile proceselor de paternitate (In conformitate cu prevederile legale, copilul poate cere instantei de judecata sa incuviinteze sa poarte numele tatalui, in cadrul procesului de stabilire a paternitatii.

(Temei legal: art. 64 alin. 2:

Art. 64: “..In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, instanta judecatoreasca va putea da incuviintare copilului sa poarte numele acestuia din urma”).
). Multumesc pt raspuns
Discuție Dreptul la nume
Buna ziua!
Am fost in proces de stabilire a paternitatii cu tatal copilului meu. Miercuri am avut ultima infatisare, iar azi am citit sentinta pe internet. Ce am vazut m-a socat: mi s-a respins cererea de a purta numele tatalui (acesta l-a recunoscut ca fiind al lui, dar nu doreste sa-i dea numele pt ca se considera "tata biologic"). Se poate asa ceva?! Unde mai este egalitatea in drepturi a copilului din afara casatoriei cu cel din casatorie?? Am vreo sansa daca fac apel?
Răspuns la discuția calcul pensie alimentara
Am inteles cum stau lucrurile. Cat despre rata mea la banca era vizavi de faptul ca el a adus acel contract de inchiriere (fictiv, facut acum o luna - imediat dupa infatisarea de luna trecuta, pt ca nu cred ca-i plateste iubitei bani ca sa stea). Din pacate, in sistemul sanitar veniturile cresc sau scad (conform noii grile de salarizare) la fiecare 3 luni, asa ca o pensie fixa ne-ar dezavantaja. In rest.... chiar nu-mi doresc acesti bani pt mine, insa e dreptul copilului, care are multe cheltuieli. multumesc pt raspuns!
Răspuns la discuția calcul pensie alimentara
Era vorba de un contract de inchiriere, nu de intretinere. Ma gandeam ca daca lui i se ia in considerare faptul ca plateste chirie ca sa stea undeva, de ce sa nu se considerare ca si eu am cheltuieli cu rate la banca pt casa ca sa avem unde sa stam, eu si copilul! Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua!
Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe langa adeverintele de salariu (incomplete - fara garzi si prime, el fiind medic, iar una de la facultate unde e as univ - doar luna martie) si un contract de inchiriere, precum ca el plateste chirie 250 eur pe luna. Contractul e facut pe 24 aprilie, adica imediat dupa infatisarea de luna trecuta si culmea nesimtirii e facut pe apartamentul actualei concubine, adica el ii plateste chirie ei. Judecatoarea a dispus sa se aduca veniturile reale prin adrese oficiale, dar vreau sa stiu daca acest contract de inchiriere (fictiv, de fapt) al lui este luat in calcul, miscorand astfel pensia. De asemenea, pot obtine un procent din veniturile lui (nu suma fixa), tinand cont ca salariile in sanatate si invatamant se indexeaza aproape lunar, iar el are locuri stabile de munca?
Pentru asta trebuie sa depun si eu la dosar cheltuielile mele cu intretinere, rata la banca, scutece, lapte, vaccinuri, salariu bona, botez...etc, cheltuielile fiind nemasurate cu un copil mic. N-as vrea sa se ajunga aici, dar vad ca nesimtirea lui e mare.