Mulțumesc d-lui Popa Gheorghe, asta înseamnă că pentru cancer de prostată monitor 2 cu scor Gleason 7 (3+4) nu se acordă certificat de handicap?
Bună ziua, ce se știe referitor la proiectul de Ordonanță privind extinderea criteriilor de acordare a certificatului de handicap în toate cazurile de cancer, acest proiect a fost semnat de către Ministrul Muncii, a apărut în Monitorul Oficial?Am cancer la prostată diagnosticat în 09.08.2023, ma aflu sub tratament în continuare, beneficiez de acest drept sau nu, oncologul mi-a spus încă de la acea dată că nu-mi va aproba cererea Comisia medicală...Mulțumesc
D-nei Danaioana ii recomand să citească cu atenție care au fost și sunt în continuare motivele reale pentru care nu am putut să-mi iau CO, abia apoi să dea verdicte despre ce este sau nu corect!Mulțumesc pentru înțelegere
Mulțumesc d-lui. consilier juridic Cornel Vasile pentru răspunsul clar și la obiect!
Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical începând cu 23 august 2023, având dreptul la un an și 6 luni, ca pacient oncologic, adică undeva până în 18 februarie 2025 și nu am beneficiat de 18 zile concediu de odihnă pe 2023, mi s-a comunicat de la RU că le voi pierde dacă până în iunie 2024 nu mi le voi lua, e adevărat și ce pot face în acest sens?Mulțumesc
Noul Cod Civil specifica doar atat: "Minorul devenit major are dreptul la pensie de intretinere daca se afla in continuarea studiilor." In vechiul Cod Civil cred, se specifica: "Majorul are dreptul la pensie de intretinere daca se afla in continuarea studiilor la o forma de invatamant cu frecventa, care, nu ii permite sa lucreze datorita programului zilnic de scoala, deci nu poate sa lucreze si sa realizeze venituri, deci se afla intr-o reala nevoie..."
Intrebare: ce drepturi la pensie de intretinere are majorul care este inscris la un liceu privat din sua, deci fara frecventa, timpul si conditia fizica ii permit sa lucreze, deoarece sta acasa si trimite cate un referat pe semestru pe e-mail si e promovat...dar prefera sa vagabondeze noptile sa bea si fumeze in continuare, sa doarma apoi pana la 15, sa mearga la sala de fitness apoi, sa traga de fiare ptr.conditia fizica, in loc sa mearga la serviciu si sa dea cateva lamuriri la tel. la un call center, sa aranjeze marfa in raft la un mall sau sa fie casier, chelner sau orice altceva...Mentionez faptul ca a repetat de 2x clasa a x-a nefinalizand nici acest an, a lipsit cu lunile, a avut sute de absente nemotivate pe langa sutele motivate de mine sau mama lui pe la medici, deci e genul lichea...E normal sa mai ceara si primeasca pensie de intretinere in atare conditii?Multumesc anticipat!