buna ziua.am si eu o nelamurire.stiu ca in legea728.alin7 scrie ca nu poate fi urmarita pt executare alocatia de stat a minorului si totusi am un cont in care a intrat numai alocatia minorului care mi-a fost blocat si retrasi banii din cont din luna martie pana in prezent iar de la banca m-au informat k alocatia trebuie ridicata in ziua in care intra in cont pt ca latfel a doua zi este retrasa pt poprirea respectiva.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca este normal si legal ca alocatia minorului sa-mi fie retrasa din cont daca nu o ridic in ziua respectiva?
sau in decurs de o saptamana,o luna?
buna ziua. cum si de unde pot obtine finantare pt intreprindere individuala nou infiintata?
pot accesa fonduri europene pe un proiect de mediu?
firma isi desfasoara activitatea in domeniul colectarii deseurilor nepericuloase.(colectare:fier vechi,peturi,doze ,hartie etc.)
firma este infiintata de o luna .
pot obtine o finantare de undeva pt dezvoltarea proiectului?
sotia a decedat prima.dar nu a fost dezbatuta succesiune dupa ea.
Buna ziua .cum pot face succesiunea daca am testament,fiica decedatului a renuntat in favoarea noastra dar mai exista o problema:cand a fost cumparata casa unchiul era casatorit legal dar despartit in fapt,casa a fost cumparata cu bani donati de o matusa a lui bani pe care exista si o chitanta notariala de donatie.mentionez ca sotia nu era mama celei care a renuntat in favoarea noastra. Cea cu care era casatorit nu a avut copii si este si ea decedata si nu are nici alti mostenitori pe care sa-i chemam la succesiune.Exista o sentinta de divort dar partajul nu a fost facut.Cum putem face succesiunea pentru a putea intra si in posesia celor 50%trecuti pe numele ei?Ea fiind decedata si neavand mostenitori tinand cont ca avem dovada ca la momentul cumpararii casei erau despartiti in fapt de peste 4 ani necontribuind cu nimic la cumpararea casei.
dar din art.1043 codul civil reiese ca testamentul poate fi facut de catre notar sau de orice persoana autorizata.In cazul in care aveti dreptate si tind sa cred ca asa este cum de acest avocat a facut acest testament si l-a atestat?corect era sa ne spuna ca ar trebui sa margem la un notar ,cred eu.problema este cu atat mai grava cu cat domnul avocat este interesat sa cumpere acea casa si a facut cu sotul meu un fel de anteconttract care nu este inregistrat sau autentificat in notariat cu un avans .....foarte mic dar ulterior acelasi avocat a mai facut un astfel de antecontract cu altcineva ,adica el se obliga ca vinde aceeasi casa altei persoane de la care a luat el un avans.este o situatie destul de urata pt ca nu inteleg cum poate el sa vinda o casa care nu are succesiunea facuta macar.
si atunci cum de un avocat a putut face un testament si sa-l ateste atata timp cat acesta nu este valabil?sotul meu are un astfel de testament facut de catre un avocat care ne-a asigurat ca este perfect valabil si ca nu avem nevoie de un testament facut la notar atata timp cat exista acesta facut de el.problema este ca unchiul sotului cel care i-a lasat testamentul a murit iar noi nu putem face succesiunea deoarece mai exista si un copil al unchiului pe care nu-l gasim la adresa la care locuieste .din cate stim noi ar fi plecata din tara.dar problema majora este acest testament este el valabil sau nu.avocatul care l-a facut ne-a asigurat ca este perfect valabil exact ca si unul intocmit si autentificat la notar.
trebuia ca acest testament sa fie obligatoriu semnat si de 2 martori?
cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar?
Ultima adresa a ficei o cunoastem si are in continuare acel domiciliu numai ca nu locuieste nimeni acolo . vecinii ei ne-au spus ca este plecata din tara de ceva ani.
am fost la notar dar ni-s-a spus sa o citam pe fiica lui ,problema este ca nu o putem gasi deoarece este plecata din tara.testamentul nostru este ultimul intocmit la o diferenta de 3 ani de cel lasat pentru fica lui.timp in care fiica lui nu a mai aparut.noi avem toate actele cum ca ne-am ocupat de spitalizare,de intretinerea unchiului,de inmormantare etc.care ar fi procedura legala de urmat in acest caz deoarece a trecut 1 an de la deces si fiica sa nu s-a interesat deloc de acest aspect. nu am pututo gasi deoarece nu mai este la ultima adresa stiuta.din cate stim este plecata din tara.in lipsa ei , in urma citatiilor trimise catre ea care nu au avut raspun,se poate face succesiune notariala sau trebuie sa deschidem actiune in instanta?ce cale trebuie urmata?