Mama mea are 75 ani, are Parchinson, demență, şi sunt vre-o 5 ani de când nu mai e aptă să îşi poarte de grijă. Sora mea locuieşte cu ea şi are grijă să nu-i lipsească nimic. Dar... se loveşte mereu de faptul că ea nu mai poate să ia o decizie în ceea ce o priveşte, la bancă, la casa de pensii, la poştă...
A obținut de curând o indemnizație pentru îngrijirea ei şi a cerut în instanță să o poată reprezenta legal dar a fost respinsă cererea pe motiv că mama nu a semnat o declarație cum că este de acord să o reprezinte legal sora mea. Menționez că au fost depuse la dosar ancheta socială , gradul de handicap şi adeverințele medicale din care reiese clar că este imobilizată la pat nu mai este conştientă de prezent, nu-şi mai aminteşte trecutul, are perioade când nu ne mai cunoaşte nici pe noi, fiicele ei.
Ce trebuie făcut şi cum trebuie acționat pentru ca sora mea să o poată reprezenta legal, să ia decizii în numele ei şi pentru a avea dreptul să modifice sau să închidă un contract (la bancă, la lumină, la telefon,la primărie, sau în orice instituție cu care mama a semnat un contract când era lucidă)
E ok. Sunt condiții mai mult decât decente. Aici s-a născut fata și alți doi copii mai mari și au crescut împreună. Aici o locuit și tatăl fetei 8 ani până a plecat
În mod normal ar trebui să primesc citați. Fiind în sat, chiar dacă nu o primesc personal, are cine să mă anunțe de la poștă de citație și caut atunci.
Mulțumesc.
Mulțumesc pentru răspuns.
Așa știam și eu, dar...
Nici eu nu știu ce vrea tatăl ei.
Până în 2019 a făcut fata să creadă că la el i-ar fii mai bine. Nu credea niciodată că voi fii de acord să las fata să stea la el. L-am întrebat cu fata de față dacă este de acord cu dorința ei și a spus că e chiar bucuros.
Ulterior a recunoscut că de fapt nu voia copilul ci doar să îmi facă mie probleme știind cât mă afectează.
Eu nu am voit ca un proces să afecteze copilul mai mult decât e deja afectat. Sunt 90% sigură că va deschide un proces și nu în interesul copilului ci doar că eu am încercat să evit asta.
Nu știu dacă plecarea mea fără a anunța "oficial" organele statului va afecta în vre-un fel o eventuală decizie judecătorească.
Precizez că fata face în curând 13 ani și vrea să se întoarcă la mine.
Momentan, nu am un spațiu personal de locuit și nici posibilitatea închirierii lui pe un termen mai îndelungat. Casa în care locuiesc de 23 de ani (unde s-a născut și a crescut fata ) este pe numele unui alt copil și în instanță asta contează mult din câte știu eu.
Bună seara
Am un copil în urma unei relații de concubinaj.
Când ne-am despărțit, fetița avea 6 ani și a rămas la mine.
La 11 ani, fetița a dorit să se mute la tatăl ei. Am trecut alocația pe numele tatălui și a înscris-o la școală în satul în care locuiește.
Deși nu am ajuns în instanță pentru custodie, pensie alimentară și altele, atât el cât și eu am contribuit financiar și fizic la creșterea copilului.
Pe perioada când fata locuia la mine, tatăl ei pleca de două ori pe an la muncă în străinătate câte 2-3luni.
Anul trecut am plecat eu 3 luni și doresc să plec și anul acesta dar... Mă amenință că nu pot pleca fără să anunț protecția copilului că altfel mă dă în judecată și nu mă mai lasă să văd fata. Eu nu i-am pus niciodată piedici de genul acesta când a plecat în alte țări.
Întrebarea este:
Ce forme legale trebuie să fac eu pentru a nu fi urmări negative în relația mea cu copilul sau cu instituțiile statului?
Bună ziua.
Am încheiat o promisiune bilaterală pt cumpărarea unui teren, eu vânzător.
Termenul pentru perfectarea vânzării a expirat de 3 săptămâni. Cumpărătorul refuză să plătească restul banilor şi să încheie vânzarea.
Conform promisiunii, el pierde avansul?
Când pot scoate terenul în cauză la vânzare?
Deşi nu este stipulat în nici o înțelegere, el a îngrădit ilegal terenul pe care urma să îl cumpere şi a ridicat 2 solarii.
Cum trebuie procedat pentru a elibera terenul?
Vă rog să mă ajutați.
Şi cam în cât timp pot elibera terenul?
Menționez că terenul a fost îngrădit şi a ridicat două solarii pe el
O prpmisiune bilaterală de vânzare cumpărare încheiată la notar. Dacă vânzătorul nu mai vinde, plăteşte dublul sumei primite ca avans. Dacă se răzgândeşte cumpărătorul, pierde avansul Ce trebuie făcut în cazul în care cumpărătorul refuză să mai cumpere deşi vănzătorul are toate actele necesare vânzării şi e de acord cu ea. Termenul din promisiune a fost pe 15 martie.
Menționez că terenul este ocupat deja de cumpărător.
La cât timp de la expirarea termenului se poate acționa legal , ce trebuie făcut şi unde pentru a obliga cumpărătorul să respecte înțelegerea sau clauzele prevăzute în cazul refuzului încheierii contractului de vânzare cumpărare?
Fiul meu, minor pleacă în Cipru cu școala,în schimb de experiență
Îl cresc singură de la naștere și l-am convins cu greu pe tatăl lui să își dea acordul la notar pentru plecarea lui
Fiul meu a pierdut CI și luni, 4 martie a ridicat noua CI de la evidența populației
Întrebarea mea este dacă trebuie refăcute actele de la notar sa nu aibă probleme la aeroport, deoarece noua CI are altă serie și număr
Menționez că biletele de călătorie au fost rezervate cu noua CI
Mulțumesc