avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara Am un copil în urma unei relații de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara Am un copil în urma unei relații de concubinaj. ...

Bună seara
Am un copil în urma unei relații de concubinaj.
Când ne-am despărțit, fetița avea 6 ani și a rămas la mine.
La 11 ani, fetița a dorit să se mute la tatăl ei. Am trecut alocația pe numele tatălui și a înscris-o la școală în satul în care locuiește.
Deși nu am ajuns în instanță pentru custodie, pensie alimentară și altele, atât el cât și eu am contribuit financiar și fizic la creșterea copilului.
Pe perioada când fata locuia la mine, tatăl ei pleca de două ori pe an la muncă în străinătate câte 2-3luni.
Anul trecut am plecat eu 3 luni și doresc să plec și anul acesta dar... Mă amenință că nu pot pleca fără să anunț protecția copilului că altfel mă dă în judecată și nu mă mai lasă să văd fata. Eu nu i-am pus niciodată piedici de genul acesta când a plecat în alte țări.
Întrebarea este:
Ce forme legale trebuie să fac eu pentru a nu fi urmări negative în relația mea cu copilul sau cu instituțiile statului?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 22 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa anuntati pe nimeni doamna, ca cea mica ramane cu tatal. Nu vrea sa o tina sau ce vrea de fapt ?
dvs veti plati sume din straintate pt a contribui la intretinerea copilului.
Ce poate el sa faca , e sa ceara in instanta ca locuinta copilului sa fie la el si sa va ceara pensie. Dvs trebuie sa fiti pe faza sa cereti program de vizita.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns.
Așa știam și eu, dar...
Nici eu nu știu ce vrea tatăl ei.
Până în 2019 a făcut fata să creadă că la el i-ar fii mai bine. Nu credea niciodată că voi fii de acord să las fata să stea la el. L-am întrebat cu fata de față dacă este de acord cu dorința ei și a spus că e chiar bucuros.
Ulterior a recunoscut că de fapt nu voia copilul ci doar să îmi facă mie probleme știind cât mă afectează.
Eu nu am voit ca un proces să afecteze copilul mai mult decât e deja afectat. Sunt 90% sigură că va deschide un proces și nu în interesul copilului ci doar că eu am încercat să evit asta.
Nu știu dacă plecarea mea fără a anunța "oficial" organele statului va afecta în vre-un fel o eventuală decizie judecătorească.
Precizez că fata face în curând 13 ani și vrea să se întoarcă la mine.
Momentan, nu am un spațiu personal de locuit și nici posibilitatea închirierii lui pe un termen mai îndelungat. Casa în care locuiesc de 23 de ani (unde s-a născut și a crescut fata ) este pe numele unui alt copil și în instanță asta contează mult din câte știu eu.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2021
Mirela Marinași, utilizator
acest răspuns util
nu conteaza pe ce nume ecasa in care locuiti, conteaza ca acolo unde locuti sa o puteti lua si sa aveti conditii decente de locuit.
urmariti des daca plecati, pe portalul instantelor de judecata daca aveti proces pe rol
E ok. Sunt condiții mai mult decât decente. Aici s-a născut fata și alți doi copii mai mari și au crescut împreună. Aici o locuit și tatăl fetei 8 ani până a plecat
În mod normal ar trebui să primesc citați. Fiind în sat, chiar dacă nu o primesc personal, are cine să mă anunțe de la poștă de citație și caut atunci.
Mulțumesc.
acest răspuns util
cu placere!
Cand va intoarceti din strainatate, poate faceti dvs pasul sa cereti copilul in instanta chiar daca nu deschide el proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului dalina chira dalina chira BUNA ZIUA AM O FETITA IN VARSTA DE 5 ANI CU BARBATUL CU CARE NU AM FOST CASATORITA NICIODATA FETITA ESTE PE NUMELE MEU CU LINIE IN CERTIFICATUL DE NASTERE LA ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ... Ioana-oana Ioana-oana Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)