avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Activitate beiu

Activitate beiu

Buna ziua!
Am o nelamurire referitoare la aplicarea OUG nr. 20/2016.
Eu sunt incadrata ca inspector principal, clasa I, gradatie 2 (am 7 ani vechime). In institutie mai exista un singur inspector principal, clasa I, gradatie 5.
Diferenta de salariu este de aproximativ 1200 lei brut...eu fiind cea care se afla in dezavantaj. Intrebarea mea este: Ar trebui sa beneficiez de acelasi salariu ca celalalt inspector principal conform OUG 20/2016?
Va multumesc anticipat!
Discuție OUG nr. 20/2016
Buna seara!
Am o nelamurire referitoare la aplicarea OUG nr. 20/2016.
Eu sunt incadrata ca inspector principal, clasa I, gradatie 2 (am 7 ani vechime). In institutie mai exista un singur inspector principal, clasa I, gradatie 5.
Diferenta de salariu este de aproximativ 1200 lei brut...eu fiind cea care se afla in dezavantaj. Intrebarea mea este: Ar trebui sa beneficiez de acelasi salariu ca celalalt inspector principal conform OUG 20/2016?
Va multumesc anticipat!
Am vorbit cu un executor judecatoresc si acesta mi-a spus ca nu e de competenta sa si n-a stiut exact care e procedura dar spunea ceva de deschiderea unei actiuni in instanta
In urma procesului de divort, incredintare minor si stabilirea pensiei de intretinere, divortul s-a pronuntat cu acordul ambelor parti, minorul a fost incredintat mamei, iar pensia de intretinere a fost stabilita si, de asemenea, s-a stabilit si obligatia de a plati retroactiv, mai exact din noiembrie 2010 aceasta pensie de intretinere.
Tatal a facut apel pentru scaderea cuantumului pensiei de intretinere si solicitarea de a nu mai plati din urma si modificarea programului de vizitare.
Tribunalul a respins capatul de cerere ce privea modificarea pensiei de intretinere. S-a admis in parte modificarea programului de vizitare.
El a facut recurs la Curtea de Apel Galati, privind modificarea programului de vizitare. Pe data de 17.10.2011 Curtea de Apel Galati i-a respins apelul ca nefondat , cu mentiunea: irevocabil.

Intrebarea mea este: care este procedura privitoare la plata pensiei de intretinere din urma? Ce demersuri ar trebui sa fac eu?
Răspuns la discuția Drept de acces la minor
Asta stiu deja, dar hotararea nu este ramasa definitiva si irevocabila, iar el intentioneaza sa faca recurs.
Minorul a fost incredintat mamei prin hotarare de catre judecatorie. Tatal a cerut si el incredintarea copilului catre mama.
Tatal a facut apel pentru modificarea cuantumului pensiei de intretinere si modificarea programului de vizita.
Tribunalul s-a pronuntat, dar hotararea nu a ramas inca definitiva si irevocabila.
Tatal are domiciliul in strainatate.
Mama este obligata sa-i acorde accesul la copil sau nu?
Răspuns la discuția recunoastere divort in romania
Am revenit.
Mult mai lamurita si cu problema rezolvata.
Pentru cei care au nevoie am sa scriu mai jos 'povestea'.
Legea pe care o aplica starile civile din romania spune ca recunoasterea se face prin Inep, doar ca daca acea hotarare de divort este recunoscuta de un tribunal romanesc, nici starea civila, nici Inep-ul nu are competenta sa conteste hotararea tribunalului romanesc si in consecinta se va face mentiunea pe marginea registrului de stare civila.
Nu e nevoie de un avocat, se poate rezolva cu o persoana imputernicita...(ar fi pacat de Dumnezeu sa platesti onorariul imens al unui avocat, atata timp cat procedura e doar o formalitate.... o procedura in care cunostintele de drept nu sunt obligatorii... si as putea spune ca nici macar folositoare).
Eu am rezolvat cu un singur termen de judecata... si apoi mai dureaza 15 zile ... pana cand hotararea ramane definitiva si irevocabila...
Cam asta e povestea...
La Inep sunt dosare vechi chiar si de un an si jumatate care n-au primit raspuns... asa ca ... mai bine prin tribunal ... mai sigur si mai comod.
La inep am inteles ca se poate rezolva in aceeasi zi, cu conditia sa mergi personal si sa cunosti pe cineva(nu sunt vb in vant ... un prieten a reusit in jumatate de ora sa obtina aprobarea de la Inep).
In concluzie... se poate ... insa ar fi mult mai usor daca functionarii ar fi caracterizati de competenta si ar putea sa te lamureasca fara sa fie nevoie sa bati tot drumul pana in Romania... pentru a ...'impinge' o 'atentie' pentru a-si aminti procedura.
Bafta!
Răspuns la discuția recunoastere divort in romania
Puteti sa-mi spuneti in cat timp s-a efectuat recunoasterea divortului?
Sunt in contratimp si as dori sa stiu cat dureaza acea procedura de exequator in tribunal.
Multumesc!
Răspuns la discuția recunoastere divort in romania
Nu exista nici o derogare de la regula?
Răspuns la discuția recunoastere divort in romania
de asemenea:
Articolul 22

Motive de refuz al recunoașterii hotărârilor judecătorești pronunțate în materie de divorț, de separare de drept sau de anulare a căsătoriei

O hotărâre judecătorească pronunțată în materie de divorț, de separare de drept sau de anulare a căsătoriei nu se recunoaște:

(a) în cazul în care recunoașterea contravine în mod evident ordinii publice a statului membru în care se solicită aceasta;

(b) în cazul în care actul de sesizare a instanței sau un act echivalent nu a fost notificat sau comunicat în timp util pârâtului care nu s-a prezentat și astfel încât acesta să își poată pregăti apărarea, cu excepția cazului în care se constată că pârâtul a acceptat hotărârea într-un mod neechivoc;

(c) în cazul în care aceasta este ireconciliabilă cu o hotărâre pronunțată într-o acțiune între aceleași părți în statul membru în care se solicită aceasta sau

(d) în cazul în care aceasta este ireconciliabilă cu o hotărâre pronunțată anterior într-un alt stat membru sau într-un stat terț într-o cauză între aceleași părți, din moment ce această primă hotărâre îndeplinește condițiile necesare recunoașterii sale în statul membru în care se solicită aceasta.

din Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului

din 27 noiembrie 2003

privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000


eu inteleg ca instanta de judecata din romania nu recunoaste o hot pronuntata anterior intr-un alt stat membru intr-o cauza dintre aceleasi parti din moment ce această primă hotărâre îndeplinește condițiile necesare recunoașterii sale în statul membru în care se solicită aceasta.
Ce trebuie sa inteleg? Ca atunci cand e vb de o hot ramasa definitiva si irevocabila in alt stat membru nu mai e nevoie de recunoastere prin procedura de exequatur in romania?